Злојутро из СДС на скупу младих у Каљининграду

Врашилац дужности предсједника Младих СДС Никола Злојутро је присуствовао Међународној конференцији о безбједности и сарадњи у Европи која је прошле седмице одржана у Каљининграду, на коју је дошао на позив „Младе Гарде", подмлатка владајуће странке у овој земљи Јединствене Русије и владине агенције "Росотрудичество".

Република Српска 30.09.2019 | 13:53
Злојутро из СДС на скупу младих у Каљининграду
Међународну конференцију је организовало Росотрудичество, агенција Министарства иностраних послова Русије у сарадњи са Јединственом Русијом као дио пројекта "Неw генератион".

Злојутро каже да је почастован позивом и учешћем на овако важном догађају.

„Учествовати на оваквој конференцији и представљати Српску демократску странку је прије свега велика част. У протекла три дана смо разговарали о многим темама које су значајне за Европу, а свакако и за Републику Српску. Такође сам обавио велики број разговора са домаћинима, као и са делегатима из других европских земља приликом којих смо отворили тему о сарадњи“, казао је Злојутро.

Он истиче да је у дијелу конференције на којој се разговарало о екологији учеснике упознао са проблемом градње одлагалишта нуклеарног отпада који Хрватска намјерава направити непосредно уз нашу границу, а самим тим и Национални парк природе Уна, те са негативним посљедицама које би настале ако тај план буде спроведен у дијело.

На конференцији на којој су учествовали делегати из 32 земље је јасно назначено да су у 21. вијеку приоритети међународне политике Руске Федерације мир и сарадња и да је Русија гарант стабилности на глобалном нивоу. Такође, закључено је да климатске промјене све више угрожавају човјечанство што захтијева одлучне акције у сузбијању штетног утицаја на нашу планету.

Међу учесницима су се још нашли представници већине земаља Европе, али и високи званичници Руске Федерације, Андреј Турчак и Андреј Климов, као и Владе Србије, Ненад Поповић и Марко Ђурић, саопштено је из СДС-а.

(БН)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Будуцност

01.10.2019 20:33

Сто висе укљуцити младе образоване људе.

ОДГОВОРИТЕ