Синдикалци тужили бијељински ''Житопромет"

Синдикалне организације „Житопромета“, која од пословодства овог предузећа потражује више од 22. 000 КМ на основу дуга проистеклог из споразума који је пословодство „Житопромета“ потписало са Синдикалном организацијом овог предузећа 16. јула прошле године.

Република Српска 25.09.2019 | 14:52
Синдикалци тужили бијељински ''Житопромет"
Тужилац у овом спору, Синдикална организација „Житопромета“, остала је у цјелости код тужбеног захтјева, захтијевајући и исплату законске затезне камате, почев од првог августа 2018. године, све до коначне исплате.

Тужилац је проширио тужбени захтјев, јер у вријеме подношења тужбе, како су образложили представници Адвокатске канцеларије „Стевановић“, на наплату није било доспјело шест рата из наведеног споразума у појединачним износима од по 3.667 КМ, почев од првог августа 2018. до јануара 2019. године.



Пуномоћник туженог оспорио је правни основ и висину дуга, образложивши да се већи дио дуга односио на позајмице које су даване радницима од стране Синдикалне организације, нагласивши да тај дио дуга представља обавезу сваког радника који је позајмицу и узео. Пуномоћник туженог је изјавио на суду да је у септембру и октобру прошле године био организован незаконит штрајк радника у „Житопромету“, да они нису ни зарадили плате, те да је измирење наведених обавеза због административне забране било додатно онемогућено.

Пуномоћник тужиоца предложио је провођење материјалних доказа, међу којима је и споразум о условима и роковима измирења доспјелих обавеза дужника од 16. јула 2018. године, те ангажовање вјештака економске струке који ће утврдити висину и структуру дуга према радницима. Главна расправа у овом судском спору заказана је за 29. октобар.
Сутра 26. септембра у Окружном привредном суду у Бијељини биће одржано рочиште на коме ће се утврђивати услови за отварање стечајног поступка у „Житопромету“.

(Дешавањаубијељини)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Вјетар

25.09.2019 13:42

Стета,мислим због таквог млинског капацитета али с пословно неадекватним власником стецај је једино рјесење. Имао је Павловиц висе од 15 мјесеци да несто ријеси али без зеље,идеје,плана,нема рјесења.Имао је купаца висе од 15 али он не трази рјесења напротив прави проблеме и зели да се приказе зртвом иако је то све супротно.Ниста му ниједна власт није крива него он сам.Помињање власти је само изговор за промасаје и самовољу појединца олиценог у С.П. и Д.С. Ако ико мозе да ради то је Зитопромет. Пекарски производи су били врх,квалитет за којим се цезне сваки пут кад сте пред одлуком који хљеб купити.А сада је све тамо у хаосу,нема струје,воде,нема РАДНИКА СТВАРАЛАЦА....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зика

25.09.2019 14:53

Па овај Стевановиц је прави мафијаш као и сви запослени код њега.Мене су закинули читавих 7000 хиљада марака и ником ниста

ОДГОВОРИТЕ