Сарајка Алија Табак спашена на планини код Невесиња

Несвакидашњи подвиг тима Хитне медицинске помоћи Невесиње који су уз подршку припадника ЕУФОР-а спасили 49-огодишњу Сарајку Алију Табак.

Република Српска 23.09.2019 | 14:05
Сарајка Алија Табак спашена на планини код Невесиња
По позиву да је на планини Црван 10 километара од невесињског села Крушевљани жена без свијести екипа Хитне помоћи са припадницима Цивилне заштите кренули су у акцију спашавања која је трајала два сата.

Анестетичар Борис Аврам и докторица Владана Голијанинин су констатовали да је зена животно угрожена и након указивања прве помоћи успјели су да преко личних контаката ступе у везу са Тимом за осматрање и везу у Мостару.

Организовали су  хеликоптерски транспорт уз помоћ ЕУФОР_овог тима за хитне медицинске интервенције из Аустрије са базом у Бутмиру.

Током транспорта стање се погоршало те се по слијетању на стадион у близини сарајевске болнице одиграла права филмска сцена. На стадиону су удруженим снагама медицински тимови из Невесиња, Сарајева и Аустрије приступили ранимацији и након 30 минута успјели да добију битку зивота и смрти.

Жена је након тога транспортована у КБЦ Сарајево и према последњим информацијама, како преносе медији, њена борба за зивот још траје.