Погинуо посланик у Парламенту ФБиХ Мирвет Бегановић

Мирвет Бегановић, посланик у Скупштини Унско-санског кантона из Лабуристичке странке и посланик у Представничком дому Парламентарне скупштине ФБиХ, погинуо је данас у трагичној несрећи.

Босна и Херцеговина 23.09.2019 | 06:55
Погинуо  посланик у Парламенту ФБиХ Мирвет Бегановић
"У дубокој боли јављамо да нас је напустио трагичном смрћу наш Мирвет Бегановић, посланик у Федералном парламенту. Нека му је вјечан мир, а породици саучешће", кратко је сапштено из централе Лабуристичке странке БиХ.

Педесетчетверогодишњи Бегановић је преминуо усљед повреда које је задобио након што га је пригњечила радна машина, односно трактор. Он је превезен у Дом здравља Велика Кладуша гдје је дежурни љекар констатовао смрт.

Из Полицијске станице Цазин за Клиx.ба су кратко казали да је истрага о несрећи у току.

Бегановић је од 1989 - 1993 био високопозиционирани запосленик Агрокомерца, а од 2003. до 2006. био је водитељ послова Цроатиа осигурања. Од 2006. до 2010. вршио је функцију савјетника у Опшини Велика Кладуша, а од 2010. године заступник је у Скупштини УСК, а од 2014. и посланик у Парламенту ФБиХ - у мандату 2014 у Дому народа, а од 2019. у Представничком дому.

У Лабуристичкој странци вршио је дужност замјеника предсједника.

Бегановић је рођен 1965. године у Пећиграду, био је ожењен и имао је двоје дјеце. По занимању је био инжињер прехрамбеног инжењерства - технолог.

(Клиx)

Коментари / 0

Оставите коментар