Поново ухапшени челни људи Праве Црне Горе

- Предсједник Праве Црне Горе Марко Милачић и његове страначке колеге поново су ноћас ухапшени, одмах по изласку из суднице Прекршајног суда у Подгорици, гдје им је суђено због ометања или омаловажавања службеног лица у вршењу јавних овлаштења.

Регион 19.09.2019 | 10:25
Поново ухапшени челни људи Праве Црне Горе
Осим Милачића, поново су ухапшени секретар Праве Црне Горе Владислав Дајковић и члан ове странке Драгоје Влаховић.

Синоћње хапшење извршено је по наредби надлежног тужиоца на основу пријаве због кривичног дјела непоступање по наредби за удаљење из Кривичног законика Црне Горе, саопштено је из Праве Црне Горе.

Из Праве Црне Горе осуђују овај сраман чин психичког и физичког малтретирања Милачића и чланова странке који су јуче током цијелог дана држани у Управи полиције због прекршајног дјела.

"Позивамо јавност, медије, амбасаде и организације у Црној Гори и ван ње да стану у одбрану права на слободу, основног људског права, које је ускраћено руководству и члановима Праве Црне Горе без икаквог законског основа", саопштили су из Праве Црне Горе.

Из ове странке су позвали све чланове и слободне људе да се јутрос окупе испред зграде Управе полиције да би изразили протест због срамног хапшења и подршку ухапшеним.

(Срна)

Коментари / 0

Оставите коментар