Након љетне паузе, почела сједница НСРС

- У Бањалуци је почела сједница Народне скупштине Републике Српске на којој би требало да буде констатована оставка министра трговине и туризма Српске Драгице Ковач, коју је лично затражила.

Република Српска 17.09.2019 | 10:30
Након љетне паузе, почела сједница НСРС
Осим приједлога одлуке о констатовању оставке Ковачеве, посланици ће разматрати, по хитном поступку, Приједлог закона о допуни Закона о полицији и унутрашњим пословима.

На дневном реду сједнице су и Приједлог закона о измјенама и допунама Закона о нотарима - по хитном поступку и Приједлог закона о личном имену.

Пред посланицима биће и Приједлог закона о допуни Закона о правосудном испиту у Републици Српској, те Приједлог закона о измјени Закона о насљеђивању.

Раније су са приједлога дневног реда Законодавни и Одбор за привреду скинули Нацрт закона о забрани продаје државног капитала у Републици Српској офшор- компанијама - приједлог народног посланика Небојше Вукановића.

Дневни ред усвојен је без расправе јер се у складу са чланом 127 скупштинског Пословника предложени сматра усаглашеним ако нико од народних посланика или других овлаштених предлагача закона не поднесе у писаном облику приговор, најкасније 24 часа прије заказане сједнице.

Предсједник Народне скупштине Недељко Чубриловић рекао је да ће дан за гласање о апсолвираним тачкама дневног реда бити у четвртак, 19. септембра. 

(Срна)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

ре

17.09.2019 08:48

Јесте криминалци радили сте пола године само за себе за тај одмор, народу сте само диктат лакташког криминалца завели.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ко

17.09.2019 11:12

Ко је бранио народу да ради?