Двадесет дана шрајкује глађу, никога није брига

Данас се навршило 20 дана како Миленко Манојловић протестује поред зграде Владе Републике Српске, међутим нико од званичника му се није обратио. Прије одлуке да крене са штрајком, каже Манојловић, покушавао је да анимира републичке институције да се позабаве његовим отказом у Руднику и термоелектрани Угљевик, међутим и поред обећања нико није реаговао.

Република Српска 14.09.2019 | 20:50
Двадесет дана шрајкује глађу, никога није брига
Двије године сам обилазио све институције и писао званичницима како би ова неправда била исправљена, каже Манојловић. Он је у марту 2018. године путем телефонског укључења у емисију Пулс БН телевизије, затражио од предсједника парламента Српске да помогне, јер нико од званичника није хтио да га саслуша.

Међутим састанак са Чубриловићем није се догодио. Манојловић каже да је долазио у зграду Народне скупштине, међутим предсједник парламента је тада био заузет, па су га примили Чубриловићеви савјетници.

Народна скупштина није једина републичка институција којој се Манојловић обраћао, међутим и даље ништа није урађено на испитивању околности под којима је изгубио посао.

Из Министарства енергергтетике и рударства је саопштено да је ресорни Петар Ђокић препоручио да се поново размотре чињенице везане за радно правни статус Манојловића, али да Министарство не може да утиче на запошљавања радника у привредним друштвима. Миленко Манојловић међутим каже да од штрајка неће одустати док институције не почну да раде свој посао и испитају због чега је добио отказ.



БН ТВ

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

леденице

14.09.2019 19:06

Цубриловиц се брине како добити јос који стан.

ОДГОВОРИТЕ
Name

У банана држави

15.09.2019 06:02

Је једини начин да будеш примијећен, ако имаш среће да диспијеш у медије! А то што ћеш обилазити "институције" и високопозициониране гузоње, од тога нажалост, нема ништа, јер они нису ту да помажу народу, већ да помажу себи!

Name

Срамота

14.09.2019 20:44

Овај човјек је синоним за неправду и неодговорност власти, у односу на радника, првенствено човјека. Систем и друштво су постали сурови, без имало емпатије за неправедну ситуацију, у којој се нађемо као појединци, па и друштво. Гладовање овог човјека, а гладног првенствено правде, представља "небригу одговорних", боље речено, бахатост и крајњи безобразлук.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рр

15.09.2019 10:25

Није то бас све тако како он прица

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

15.09.2019 11:52

Па добро, није их бас 100 посто брига, вец 99 одсто. :)))