Нова димензија Звездиног напада...

Да видимо колико је опасан тандем Гарсија - Ван ла Пара? Црвено-бели против Инђије почињу припреме за окршаје са Бајерном и Партизаном наредне недеље.

Фудбал 14.09.2019 | 13:42
Нова димензија Звездиног напада...
Црвена звезда је нестрпљиво ишчекивала наставак сезоне, али тек сада креће најузбудљивији део сезоне за српског шампиона. У тачно три недеље, изабраници Владана Милојевића одиграће шест утакмица, а само у наредној недељи очекују их два изузетно тешка гостовања, минхенском Бајерну на отварању Лиге шампиона и вечитим ривалом Партизаном у домаћем шампионату. Стога данашњи окршај са Инђијом (18.00) на стадиону Рајко Митић треба да послужи као добра увертира и квалитетно загревање за изазове у предстојећих седам дана.

Милојевић ће поштедети неке важне играче, потпут репрезентативца Марка Гобељића, капитена Марка Марина и Хосе Алберта Кањаса, али ће на терен послати добар део играча за које се очекује да ће бити део стартне поставе и у мечу на Алијанц Арени. Звездина публика с посебном пажњом ишчекује деби Раџива ван ла Паре, који је у протеклих десетак дана имао довољно времена да се уклопи у систем тренинга црвено-белих и упозна се са одређеним тактичким замислима стручног штаба српског шампиона. Црвена звезда ће први пут ове сезне заиграти са тандемом потпуно нових крила, који би могао да предствља највећег адута у мечевима Лиге шампиона у овој сезони.

Са квалитетима и потенцијалним могућностима Матеа Гарсије фудбалска јавност у нашој земљи је имала прилике да се упозна пред репрезентативну паузу, али Аргентинац би сада након серије квалитетних тренинга такође могао додатно да подигне ниво игре. Код Ван ла Паре нема много непознаница. У питању је квалитетан играч, који је у протелих пет сезона одиграо око 150 утакмица у два највиша ранга енглеског фудбала.

Ипак, први пут ће бити у прилици да игра у једном тиму који наступа у Лиги шампиона и по сваку цену жели да освоји трофеје на домаћој сцени. Искусни Холанђанин се још није суочио са таквом врстом притиска, али на стадиону Рајко Митић верују да су направили пун погодак његовим ангажовањем. Све ће уосталом бити јасније већ после неколико контакта са лоптом против Инђије.

„Његовим и доласком Гарсије добили смо сасвим нову димензију у игри, имаћемо хитрину у завршници, а управо је то оно што смо тражили. Квалитетан је играч и само од њега зависи колико ће показати у нашем клубу“, поручио је Владан Милојевић.

Екипа Срђана Благојевића не може да послужи баж као идеална мера предстојећим противницима, али ће изузетно добро доћи црвено-белима, који су се ужелели терена и неопходно им је да "осете лопту" уочи више него захтевне утакмице у Минхену.

Ово ће бити први међусобни меч Црвене звезде и након осам и по година. У претходна два, када је Инђија била суперлигаш, Црвена звезда је излазила као победник, а окршај на стадиону Рајко Митић завшен је резултатом 3:1.

Инђија је солидно прошла у уводном делу сезоне, освојила је садам бодова у исто толико првенствених кола, али тешко да се на стадиону Рајко Митић може надати било каквом изненађењу.

"Сви су нас већ прежалили, ту није ништа спорно. Нико неочекује да ми можемо нешто да направимо. Звезда је велики фаворит. Она игра Лигу шампиона. Ми смо за сада сувише мали за њу, али нико неможе да нам одузме наду. Ми се и понашамо у складу са тиме да ово може да буде велика прилика за нас", поручио је Благојевић.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА - ИНЂИЈА (18.00)

Стадион: Рајко Митић
Капацитет: 51.755
Судија: Игор Стојиљковић (Земун)

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА (4-2-3-1): Борјан - Дегенек, Панков, Милуновић, Родић - Вулић, Јовачић - Гарсија, Иванић, Ван ла Пара - Павков.

ИНЂИЈА (4-2-3-1): Прековић - Димитријевић, Рогач, Видић, М. Илић - Босанчић, Јањић - Бањац, Димитров, Милосављев - Б. Илић.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар