Меси може да оде из Барсе, али...

. . . остаће све док се буде борила за трофеје! Аргентински ветеран каже да му је поновно освајање Лиге шампиона велика жеља и изазов.

Фудбал 12.09.2019 | 20:02
Меси може да оде из Барсе, али...
За Лионела Месија ово је петнаеста сезона у првом тиму Барселоне. Након првих фудбалских корака, начињених у Њуелс Олд Бојсима, са породицом се преселио у Шпанију као 13-огодишњак и Барса је једини клуб за који од тада зна.

Сада има 32 и мада полако иде ка завршетку каријере (о томе донекле сведочи и повреда листа, због које ће паузирати можда чак до половине октобра), он и даље жели да игра на највишем нивоу и бори се за трофеје.

У дресу Барселоне претходне две сезоне је доживео велика разочарања - елиминације из Лиге шампиона убедљивим поразима од Роме, односно Ливерпула - тако да се у јавности поставља питање да ли би још један сличан неуспех могао да га наведе на одлазак са "Ноу Кампа".

Нарочито у светлу изјаве председника клуба, Ђосепа Марије Бертомеуа, да Меси у уговору има клаузулу која му омогућава да следећег лета промени средину.

"Не могу ништа да потврдим што се тога тиче. У нашим уговорима има доста поверљивих ствари, али могу да кажем да желим да останем у Барселони што је дуже могуће. Током целе каријере сам говорио да је ово мој дом. Али, не желим да имам вишегодишњи уговор и да будем овде само због њега", рекао је Меси и наставио:

"Желим да будем овде ако сам физички спреман, ако могу да играм и будем важан члан тима. Као што сам већ рекао, морам да видим да имамо тим који може да осваја трофеје, јер то је оно што сам радио свих ових година. То је оно што ме мотивише, а новац и клаузуле ми не значе ништа".



Прекаљени Аргентинац је нагласио да после четири освојене Примере у последњих пет сезона, жели у првом реду да се бори за трофеј Лиге шампиона.

Последњи пут су га Каталонци пригрлили 2015, након чега је Реал тријумфовао три године заредом, па пролетос препустио трон Ливерпулу.

"Прошло је много времена од победе над Јувентусом у финалу. Ја лично и ми као клуб, морамо опет да освојимо Лигу шампиона".

Лео Меси је 2017. потписао четворогодишњи уговор, али може да оде годину дана пре његовог истека.

"Такве клаузуле такође су имали Инијеста, Ћави и Пујол. Не бринем због Леа, јер сумњам да би желео да игра за неки други клуб, али свакако је зарадио право да донесе одлуку о својој будућности. Он је велики навијач Барселоне и не сумњам да ће желети да остане до 2021, а надам се и после тога", рекао је Бертомеу.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар