Оштетила буџет Српске за пола милиона марака?

- Пореска управа Републике Српске поднијела је Окружном тужилаштву Бањалука извјештај против вршиоца дужности директора Комуналног предузећа "Цврцка" из Кнежева чији су иницијали Д. К. због сумње да је чињењем кривичног дјела оштетила буџет Српске за 513. 965 КМ.

Република Српска 12.09.2019 | 11:42
 Оштетила буџет Српске за пола милиона марака?
Из Пореске управе наводе да је извјештај поднесен због сумње да је Д.К, као одговорно лице у том предузећу, од 3. септембра 2014. до 30. јуна 2019. године, за вријеме док је жиро рачун предузећа био блокиран рјешењима Пореске управе Српске, већину потраживања наплаћивала у готовини на благајни предузећа, а мањи дио потраживања преко жиро рачуна синдикалне организације.

"Преко благајне предузећа, порески обвезник је своја потраживања за продату воду и друге услуге наплаћивао ангажујући инкасанта, избјегавајући на тај начин наплату преко жиро рачуна предузећа", појашњено је у саопштењу.

У саопштењу је наведено да је дио својих потраживања, које је овај порески обвезник наплаћивао преко жиро рачуна синдикалне организације предузећа, наплаћивао тако што је одређеним купцима издавао фактуре за продату воду и извршене услуге са инструкцијом за плаћање преко жиро рачуна синдикалне организације, а не жиро рачуна Комуналног предузећа "Цврцка" који су били у блокади јер би та уплата због покренутог поступка принудне наплате била повучена на рачун јавних прихода Српске.

"Осумњичена је потом та средства, прикупљена наплатом преко благајне и жиро рачуна синдикалне организације, користила за исплате нето плата радницима преко благајне и плаћање обавеза према добављачима, а не за плаћање пореске обавезе због које су жиро рачуни комуналног предузећа били у блокади. На тај начин починила је кривично дјело неправилно издвајање средстава правног лица, због чега је буџет Републике Српске оштећен за 513.965 КМ", истакнуто је у саопштењу.

Инспектори Пореске управе Републике Српске ће, у складу са законским овлаштењима, наставити интензиван рад на разоткривању кривичних дјела из области пореза, а чијим чињењем се наноси штета буџету Српске. 

(Срна)

Коментари / 12

Оставите коментар
Name

Сима

12.09.2019 10:47

Није једина има тих сто су остетили дрзаву да им 5 затвора неби помогло.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сир Оливер

12.09.2019 10:55

Па давала плате радницима, да је дијелила са политичарима нико ју не би дирао..није потковала..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Е

12.09.2019 11:09

није знала!само да је потковала моглла је милионскеее па до милијардиии! и јос би била унпредјенаааа

Name

ГРУЈО

12.09.2019 11:30

ДАВАЛА ЗА ПЛАТЕ ОНО МАЛО БИЈЕДНИХ РАДНИКА ШТО ЈЕ БИЛО.. ПОЛИТИКА ОТЕЛА БЕЗ ДИОБНОГ БИЛАНСА ОДВОЗ СМЕЋА А ОВОЈ БИЈЕДИ ОСТАВИЛА ВОДУ КОЈУ ПУМПА ПУМПАМА НА СТРУЈУ. НИ ОД КОГА НИЈЕ БИЛО ПОМОЋИ ЈЕР СУ ПОЈЕДИНИ НАЧЕЛНИЦИ А ПОСЕБНО СНСД ЧЕДО ВУКОВИЋ ПОСЕБНО ПРЕД ИЗБОРЕ ПОЗИВАО НАРОД ДА НЕПЛАЋА ВОДУ ЈЕР ЈЕ ДОШАО НОВИ ВОДОВОД КОЈИ НИКАД НИЈЕ ПРОРАДИО КАКО ТРЕБА.. УЂИТЕ ГОСПОДО ИЗ ПОРЕСКЕ АКО СМИЈЕТЕ У КНТРОЛУ ИНВЕСТИЦИЈА НА ПУТЕВИМА ОПГŚТИНЕ А ПОСЕБНО У ШУМАРИЈУ И ОДВОЗ ОБЛОВИНЕ. ПОСЕБНА ПРИЧА СУ ПРИВАТНЕ МАЛЕ ПИЛАНЕ КОЈИХ ЈЕ ПУНО ГРАДСКО ПОДРУЧЈЕ. У СВЕМУ ЈЕ БИТНО ДА ЈЕ ОВА ФИРМА И ПОРЕД СВЕ НЕБРИГЕ ОПШТИНЕ РЕДОВНО СНАБДИЈЕВАЛА ГРАЂАНЕ ВОДОМ.. АКО НИЈЕ ПЛАЋАЛА ПОРЕЗ ЈЕР НИЈЕ ИМАЛА НИ ЗА ПЛАТЕ РЕДОВНО ПА ШТА ОНДА РЕЋИ ЗА ОНЕ ФИРМЕ КОЈИМА ОДГАЂАТЕ ПЛАЋАЊЕ ПОРЕЗА,РЕЖИМСКИ ИГРАЧИ,ЗА ЕНОРМНО ТРОШЕЊЕ БУДŹЕТСКИХ СРЕДСТАВА.. ЈАСНО ЈЕ ВАМА ДА ТЕ ПАРЕ ОВА БИЈЕДА НИЈЕ ОДНИЈЕЛА КУЋИ,НЕГО ЈЕ КРИВА ШТО ПРВО НИЈРЕ ДАЛА ВАМА ДА ТРОШИТЕ КОЛИКО ХОЋЕТЕ НЕГО СЕ ДРЗНУЛА ДА ПРВО ПОДИЈЕЛИ ПЛАТЕ ОНОЈ БИЈЕДИ. НЕКА ВАМ ЈЕ НА ДУШУ ДУШМАНИ И

ОДГОВОРИТЕ
Name

А

12.09.2019 11:34

Дал је баја "итеке" омастио прсте ???

ОДГОВОРИТЕ
Name

То То

12.09.2019 11:54

иницијали за крадју пола милиона, јер је нека снсд-овка , а момак од 19 узео бусилицу и моторку због не исплацене плате , а газда дудуков па иде име, презиме, име оца, слика ,текст ухапсен опасан криминалац , а момак грбацио за 30 без храме од 7 до 5 и на крају се морао сам за плату сналазити! Ко изадје задњи нек угаси свјетло!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

12.09.2019 13:00

Није била опрезна као ови школовани криминалнци бурлини у РС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОБА

12.09.2019 13:06

КОЈИ НАЗИВ ФИРМЕ ДА ТИ ПАМЕТ СТАНЕ .ПА У СВЕ И ЈЕДНОЈ ФИРМИ ГДЈЕ ПОСТОЈИ КАСА И БЛАГАЈНА СЕ ТО РАДИ.ТО ЈЕ ПРИМИТИВАН НАЧИН ОБАВЉАЊА ПОСЛА.АЛИ БОЖЕ МОЈ ЗАТО СЕ ИЗ КАСЕ ДЈЕЛИ И ШАКОМ И КАПОМ.СВАКИ ФЕНИНГ ТРЕБА ИЋИ У БАНКУ А НЕ ИНКАСАНТИ ПА ОНДА БЛАГАЈНА ПА ОНДА КОВЕРТЕ. УЖИВАЈТЕ У ПРИМИТИВНОМ НАЧИНУ РАДА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Брут

12.09.2019 13:25

Ситна риба, гледала да спаси плате радницима комуналног и сад дрзава показује да ради. Нек ти порезници додју у опстину Соколац па да виде ста неписмени лола ради. Да сам ја тај порески слузбеник мене би било стид ово износити у јавност.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миромо

12.09.2019 13:56

Па могли су само они који имаку додира а то су владајући треба дневница и нови возни парк срамота ножија

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мајкиц љепотица

12.09.2019 14:19

Хајмо србовати на тв рс док додик исплати своје ухљебе вама следи повецање пореза

ОДГОВОРИТЕ
Name

Црни Бомбардер

13.09.2019 06:42

А што не блокирате рачуне Миталу? Ко је ту починио кривична дјела?

ОДГОВОРИТЕ