Џеко: Просули смо већ доста бодова!

"Ми више не смијемо просипати бодове, јер доста смо их просули“, подсјетио је нападач "змајева" Един Џеко пред квалификационе дуеле са Лихтенштајном и Јерменијом.

Фудбал 05.09.2019 | 09:54
Џеко: Просули смо већ доста бодова!
Фудбалска репрезентација БИХ на зеничком стадиону Билино поље одрадила је синоћ посљедњи тренинг пред вечерашњи меч 5. кола квалификација за Европско првенство 2020. године против Лихтенштајна (20.45 сати), у којој је побједа за бх. тим императив. 

Селектор Роберт Просинечки и капитен Един Џеко, који су о утакмици и противнику говорили пред новинарима, истакли су да Лихтенштајн респектују као и сваког противника, али да је план уписати три нова бода те отпутовати на реванш меч против Јерменије (недјеља, 8. септембра, 15.00).

"У циклусу од ове двије утакмице, можемо размишљати само о побједама па да, онда, у октобру дочекамо сет-меч лопте против Финске и Грчке", рекао је Просинечки, који је најавио да би, ако то резултат буде дозвољавао, вечерас могао одморити неке првотимце те дати прилику играчима који су до сада имали мању минутажу.

"Нама су, сада, најважнији бодови, јер немамо више права на кикс. Нећемо бјежати да смо фаворити и да морамо добити Лихтенштајн“, рекао је Просинечки, који је додао да, ако уђу у утакмицу како треба, неће бити проблема да испуне циљ.

На констатацију да су пуно бољи од Лихтенштајна, Џеко је казао да је то истина, али да треба уписати побједу.

"Ми смо пуно квалитетнији и од Финске, а на крају смо изгубили. Вјерујем да је и Финска квалитетнија од Лихтенштајна… Али, прије свега, ми морамо сви дати све од себе, не размишљајући о утакмици која нам слиједи у Јерменији. Ми више не смијемо просипати бодове, јер доста смо их просули“, подсјетио је Џеко.

Он додаје како би им вечерашња побједа дала додатно самопуздање за меч у гостима против Јерменије, гдје је побједа такође императив.

Новинари су га подсјетили да је у досадашњим мечевима против Лихтенштајна постигао шест голова, а Џеко је казао да је ту информацију сазнао од једног свог пријатеља и новинара.

"Од сваког се нападача очекују голови, а ми смо играли доста утакмица против Лихтенштајна. Надам се да ће и сад бити неки гол, али најважније је да ми побиједимо“ , рекао је Џеко.

Група Ј

Парови 5. кола:

Јерменија – Италија (18.00)

БиХ – Лихтенштајн (20.45)

Финска – Грчка (20.45).

Табела: Италија 12, Финска 9, Арменија 6, Грчка и БиХ 4, Лихтенштајн 0 бодова.

Извор: мондо.ба/Анадолија

Коментари / 0

Оставите коментар