Србију напада Галактичка четворка!

Квартет Португалаца креирао 266 голова за две године! Застрашујућа статистика најбољих играча Португалије. . .

Фудбал 05.09.2019 | 00:00
Србију напада Галактичка четворка!
Моћна армада стиже на Маракану! Није то само европски шампион, већ и тим који у својим редовима има Галактичку четворку! Чврсто су убеђени Португалци да њиховом тиму ни победа у Србији, ни директан пласман на шампионат Европе не могу да измакну, јер у свом саставу имају четворицу играча од којих ривалима клецају колена.

Како је израчунао лист Ожого, Галактичка четворка Португалије, коју чине Кристијано Роналдо, Бернардо Силва, Бруно Фернандеш и Жоао Феликс, заслужна је у последње две године за 266 голова у својим клубовима и репрезентацији!

Звучи невероватно, али је истинито: просечно гледано, сваки од ове четворице играча је био заслужан за по 33 гола свог тима у сезони. Каква машина!

Хајде да погледамо индивидуално. Наравно, на првом месту је Кристијано Роналдо: у сезони 2017/18 је за Реал Мадрид постигао 44 гола, док је за осам асистирао. Годину касније, у дресу Јувентуса, постигао је 28 погодака, док је 10 „наместио“ колегама.

Идемо даље – Бернардо Силва. Ас Манчестер ситија, шампиона Енглеске, за којег је Пеп Гвардиола рекао да је бољи играч и од Роналда. Бернардо је пре две године постигао девет голова, а за 11 асистирао, док је прошле сезоне био још конкретнији: 13 голова и 14 асистенција.

Краљ проигравања је Бруно Фернандеш. Везиста Спортинга, око којег су ломили копља бројни већи клубови овог лета, али на крају нису успели да га доведу, експлодирао је у последње две године. У сезони 2017/18 је постигао 16, а асистирао за 20 голова, док је прошле такмичарске године био невероватан: 32 гола и 18 додавања за погодак!

Звезда у најави, Жоао Феликс, „дете“ за које Португалци верују да ће бити истински наследник Кристијана Роналда. Пре две године је још био клинац, па је пет голова и пет асистенција био његов допринос на терену. Али, већ прошле сезоне је то било неупоредиво боље. Ту је свету показао какав се таленат крије у њему: 20 голова и 11 асистенција! И трансфер у Атлетико Мадрид.

Према томе, моћна армада, Галактичка четворка ће у суботу да нападне Србију. Мораће и Маракана да „игра“ са Орловима, јер је свима јасно да Београд не сме да падне.

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар