Оснивање Бх. социјалдемократа 7. септембра

Чланови иницијативног одбора за формирање странке радног назива Бх. социјалдемократи данас су се окупили у Тузли како би јавности представили правце дјеловања новог политичког субјекта.

Босна и Херцеговина 01.09.2019 | 16:21
Оснивање Бх. социјалдемократа 7. септембра
Нова странка се темељи на идеји бивших чланова Социјалдемократске партије (СДП) који су из ње искључени недавно, прије свега Енвера Биједића и Едина Делића.

Оснивачка скупштина Бх. социјалдемократа заказана је за 7. септембар ове године од 12 сати у просторијама Хотела Тузла, а на мјесту предсједника ће се наћи Енвер Биједић, смијењени предсједник Кантоналне оргнизације СДП-а у Тузли.

На данашној конференцији за медије Биједић је казао да ће нови политички субјект дјеловати на државном нивоу, а његова почетна снага огледа се у чињеници да ће га чинити државни, федерални и кантонални посланици, неколико општинских начелника, вијећници у градским и опћинским вијећима те директори јавних предузећа.

"Мислим да је то капитал који нема баш много политичких странака у БиХ. Главна порука је да су у Бх. социјалдемократе добро дошли сви они који су незадовољни садашњим начином руковођења СДП-ом. Ми не идемо од идеје, остајемо на идеји социјалдемократије, али желимо да то буде на правилнији и поштенији начин", рекао је Биједић.

Странка ће дјеловати на основним принципима социјалне правде и демократског одлучивања које ће, како је наглашено, бити двосмјерно.

"Дакле, не да се само из централе наређује шта ће остали радити, већ ће се слушати сваки члан и организација", потцртао је Биједић.

Са данашњег скупа у Тузли је поручено да љевица као принцип политичког дјеловања никада неће бити уништена, али да окупљени око Бх. социјалдемократа љевицу виде као форму која треба својим гласачима омогућити боље услове и живот.

"У СДП-у је сада таква политика да пет људи на државном, десет на федералном и тридесетак на кантоналном нивоу, који су се смјестили и добили мандате, иду у опозицију. Не брину се о 150.000 људи који су гласали да би се нешто промијенило. Из опозиционих клупа се ниједна ствар не може промијенити", сматра Биједић.

(Клиx)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Нино

01.09.2019 14:53

Све издајица до издајице.Лицемјер до лицемјера.А Бога ми и има и "комуниста".Смрт фасизму слобода народу Едине Делицу.Како си провидан као целофан.ТЗ никад неце бити уз вас

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мрда Се

01.09.2019 14:56

Ако ишта овом народу помогне да се освијести и одмакне од мржње и национализма то су ови покрети социјалдемократа који долазе из ФБиХ.Да имамо имало памети кроз социјалну правду и једнакост свих грађана ријешили би се ове гамади и сачували државу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Горан

01.09.2019 15:46

У праву си сачуваћемо Републику Српску, државу српског народа, пропала бих никога не интересује.

Name

@Горан

01.09.2019 20:48

РС мајмуне није држава него пуки ентитет и није само српског народа него сва три конститутивна народа и неопредјељених грађана који у њој живе...Наставите ли гурат и даље прст у око папчино, слиједи вам тракторијада...Јес’ разумио болиду националистички?!?!?!?

Name

Директ

01.09.2019 16:56

Нови СДП.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рецепт

01.09.2019 19:06

Не.СНСДБиХ!То је рецепт за очување БиХ и наравно МД предсједник

Name

Црни Груја

01.09.2019 20:07

Не могу да вјерујем. Па ови потомци комуњара су стварно неуморни. Је*о вас бравар, докле ћете више просипати његову шупљу идеологију.

ОДГОВОРИТЕ