Петиција: Посланици ПДП-а затражили провјеру диплома

Посланици ПДП – а у Народној скупштини Републике Српске Јелена Тривић и Драшко Станивуковић на данашњој конференцији за медије најавили су да од сутра на Тргу Крајине почиње потписивање петиције под називом „Знањем за Српску“, којим се тражи јавно објављивање диплома у јавном сектору.

Република Српска 01.09.2019 | 14:47
Петиција: Посланици ПДП-а затражили провјеру диплома
„Ова акција се односи на захтјеве за измјеном Закона о регистру запослених у јавном сектору, који је ступио на снагу 2017. године“, рекла је Јелена Тривић.

Она је истакла да ће бити затражене измјене два члана закона, од којих је једна односи на то да се за сваког запосленог, поред стручне спреме, додају подаци из дипломе који ће садржавати назив установе, мјесто и датум њеног стицања и да то буде јавно објављено.

„Друга измјена односи на то да је надлежни орган, који води регистар запослених у јавном сектору, дужан да Народну скупштину извјештава о неправилностима које уочи током провјере вјеродостојности података који се објављују у регистар“, рекла је Тривићева.



Она је казала да највећи број запослених у јавном сектору нема шта да крије када је ријеч о дипломама до којих су часно дошли, а трпе критике због малог броја оних који имају шта да крију.

Посланик у НСРС Драшко Станивуковић позвао је грађане Бањалуке да се од сутра придруже акцији „Знањем за Српску“, потписивањем петиције на штанду на Тргу Крајине.

(БН)

Коментари / 25

Оставите коментар
Name

Саша

01.09.2019 12:55

Колико је само у министарству образовања и високог образовања ,државноим школама и државним факултетима широкобријешких,соколачких,травничких и вишеградских дипломаца а тек посејдони,апеирони,доситеји из Бања Луке. Све је то запослено у установама које су у саставу министарства образовања и високог образовања Републике Српске. И о чему даље причати ко руши и понижава образовање у Републици Српској кад нам је такав кадар запослен у установама које су у саставу министарства образовања Републике Српске ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

01.09.2019 13:38

Овима са правим дипломама је баласт .... О њиховом запослењу одлучују бивши конобари, шофери....

Name

Тачно

01.09.2019 13:45

Има професора на универзитету који су фалширали диплому од основне школе па даље. Шта они могу научити ову дјецу? Темељ је лош.

Name

хм

01.09.2019 15:00

а ко им је то омогуцио...ко је омогуцио да постоје приватни факултети...па политицари, тј. твој кв месар из бакинаца и свита...риба од главе смрди

Name

Милош

01.09.2019 12:59

Потписивање петиције треба проширити на цијелу Републику Српску.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борац

01.09.2019 13:07

Напријед Драско,дипломе на провјеру, пензије на провјеру,људи имају пензију,лазна,са 40 г,иду у Њемачку радити,а пензија лијезе,има их по лијевцу,који су на платном списку, ДОДИка,а код куце ,све зло долази од ДОДИка

ОДГОВОРИТЕ
Name

Робин Худ

01.09.2019 13:10

Подржавам акцију, врло јр такође важно знати ко су и колико је професора који су укључени у писање семинарских радова, дипломских и магистарских радова, а то све има цијену и зна се да је велики број активних универзитетских професора укључен у те активности...погледајте само појединцима имовинске картоне! Професор од свог рада неможе возити мерцедес, имати куће и викендице...сем ако није "ванземаљац" па стигне на 5 факултета да предаје и "стигне све" ...а таквих Вулина,Митровића, Пеја и сличних који су и раније осуђивани за злоупотребе од хипер продукције " свршених " студената.... Да до краја и упорно у противном је пораз образовања и дигнитета струке....

ОДГОВОРИТЕ
Name

САЛЕ СЛОВЕНАЦ

01.09.2019 13:15

САМО ПДП у НЕМА НЕПОТИЗМА И ПАРТИЈСКОГ ЗАПОШЉАВАЊА . БРАВО

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

01.09.2019 21:33

Свуда има, само сто негдје преко сваке мјере.

Name

Тако је!

01.09.2019 13:22

И да врате све плате које су неосновано стекли - сви они који су на незаконит и нетранспарентан нацин досли до радних мјеста у радном сектору.

ОДГОВОРИТЕ
Name

исток

01.09.2019 13:25

Мислим да је свака диплома на Балкану упитна. Једино тестирање кандидат мозе потврдити евентуалну диплому. Дипломе су постале потпуно нерелевантне у процесу доказивања струцне оспособљености за обављање одредјених радњи или послова. Само и искљуциво ТЕСТ ЗНАЊА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бијељина

01.09.2019 14:17

Додјите у фирму Ад Град и.провјерите диплому Саве Јовановица прво средње сколе коју је купио у Котор Вароси а затим је купио и диплому факултета.Изврсни је директор за финансије у Ад Граду и има плату 2000 КМ,балван обицни.

Name

Далиборка

01.09.2019 13:41

Само провјере испитних пријава са датумима било приватни или државни факултета,а и професори се углавном сјећају својих студената и нека сваки професор -декан одговара за потписне дипломама које су издате.Највише тих лажних има из Србије типа Карића,Алфе и они су највише заступљени у Јавним управама и осталим фирмама.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Утопија

01.09.2019 16:33

Има доста професора на наведеним факултетима, који су купили и факултет и магистарски и др му други писали. Све је ово јадно, а све је јавна тајна и знају се исти... Они коју имају образа купити све до др, а не знају ни причати, ни граматички исправно писати, воде на више мјеста главну ријеч. Овај посао је, на жалост, утопија, све док је овакав друштвени систем, џаба труд.

Name

Никола

01.09.2019 13:43

Горан Јанковиц, Након сто му се церка удала у Додикову фамилију, фалсификовао диплому и запослио се у РГЗ Бања лука. Замислите ви само ту бруку и срампту и систем у коме ми зивимо. Заузео место постеном младом цовеку само зато сто је из Додикове фамилије, а успут јос фалсификовао и друга документа , јер је кривицно гоњен и осудјиван за преваре у привреди. Ето, какве људе имамо у институцијама које би требале да проводе закон.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

01.09.2019 18:11

Дођи Никола у Србац па да видиш стручњака.

Name

4сата

01.09.2019 14:24

Све це то Миле ријесити за 4 сата

ОДГОВОРИТЕ
Name

Радник

01.09.2019 14:48

Саво Јовановиц унисти фирму Ад Град кроз јавне набавке и тендере,пола пара је заврсило у његовом дзепу.Један неписмени дебил који зна само да краде.Фирма је подигла кредит од милион и он распоредјује паре а висе од пола јс заврсило у његовом дзепу.Такви нам покрадосе све и због такви кадрова са осам разреда фирму одводе у стецај а раднике без посла.

Name

Асy

01.09.2019 14:39

Нека МПУ објави списак диплома које су махом стечене на приватним факултетима сумњивог квалитета. С државним факултетом радим у МУП 6 година на мјесту са ССС а приватне дипломџије су инспектори командир и руководиоца.

ОДГОВОРИТЕ
Name

"струцњак"

01.09.2019 17:00

Ма сви ови су мала маца за Српцане.Ни Харwард ни Кембридз нису исколовали толико партијски "кадрова" колико их има у Српцу ,и то са тако звуцним именима ( Пан Европски , Пан Америцки, ......)са сједистима у Лонцарима, Травнику ,и другим Црквинама. Ех такви струцњаци доведосе мој Србац у 19 вијек ,а они своје "знање"мјере поврсином дипломе .Казу да један нас "струцњак"има диплому дугу 4 метра ваљда мислио да је таква вреднија на трзисту "знања".

ОДГОВОРИТЕ
Name

Оснивач

01.09.2019 19:13

А тек колико је тужилаца и судија, па разних магистара и доктора права у тужилаштву и судовима, а правни систем нам није достигао ни ниво средњег вијека. Колико други знају, ја знам сигурно за једног тужиоца и једног судију, ко им је и када платио дипломе, а за узврат су обећали да никада против платише неће бити покренут ни прекршајни поступак. Зар такви треба да суде за лажне дипломе, па већина их је у полицији и правосуђу Републике Српске. Због тога и имамо најпримитивнију и најбруталнију власт. Све је то уредио господин који се хвали интелигенцијом како је умјесто своје њиве узорао комшијину (свака част живиш на селу и радиш земљу 20 година и не знаш која је твоја њива) и човјек који се хвали да је пелцовао паприке, ИНОВАТОР СВАКА ЧАСТ!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мико

01.09.2019 20:26

То сто казете за Саву Јовановица и његове интелектуалне способности сте потпуно у праву.Цовјек од зидара,возаца,плацара постао је изврсни директор у веома кратком року.Један зваљо који само зна да краде,опустосио је фирму Град,радници ако не устану дозивјеце судбину Зитопромета.

Name

Колективна Дубиоза

01.09.2019 21:51

Потпредсједник СО Трново Драган Шиповац има купљену диплому.

ОДГОВОРИТЕ
Name

КПЗ ТУЊИЦЕ

02.09.2019 14:15

ПРВО ПРОВЈЕРИТИ ДИПЛОМУ ДОКТОР СЕЛАКА 100% КУПЉЕНА НЕМА НИ СРЕДЊЕ ШКОЛЕ А ПОРЕД ЊЕГА БАР 20 СТРАЖАРА РАДИ СА КУПЉЕНИМ ДИПЛОМАМА

ОДГОВОРИТЕ
Name

тривун

20.09.2019 05:57

да мозете тек да видите уфуране уцитељице као да су богови сиканирају дјецу цији родитељи су интелигентнији од њих раде све да такве упропасте не мислеци на судбину недузне дјеце и јос су умрезену са другим радним колегама тако да за своје тврдње имају подрску истих зато пакујмо кофере и бјезимо да бар дјецу младу спасимо а они нек се сами себе образују јер висе неце имати кога .хвала ти ДРЗАВО НАСА