"Српска је талац лоших амбиција једног човјека"

Посланик ПДП-а у Народној скупштини Републике Српске и шеф Градског одбора ПДП Бањалука Драшко Станивуковић тврди да би Српска ушла у опасну пустоловину уколико би српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик остварио своје пријетње о забрани дјеловања СИПА, ОБА, Суда и Тужилаштва БиХ на територији РС, прекиду система индиректног опорезивања, као и изласку Српске из споразума о стварању Оружаних снага БиХ.

Република Српска 01.09.2019 | 10:09
 "Српска је талац лоших амбиција једног човјека"
Станивуковић је мишљења да Додик нема храбрости да то уради.

"Осим тога, то би била пустоловина која не само да српски народ може да одведе у суноврат, већ и све народе и грађане који живе у овој земљи. То би била потпуна пропаст! Ми смо већ дуги низ година таоци лоших амбиција једног човјека и неколицине људи око њега. Због тога испашта читав народ и због таквих ствари ми не идемо напријед, већ се крећемо уназад. У животу не ваља било шта базирати на сукобима, мржњи и краткорочном виђењу ствари, а камоли кад се ради о будућности народа и грађана који живе у Републици Српској", казао је Станивуковић у интервјуу Инсајдеру.

Упитан да ли ће након сједнице Народне скупштине РС на којој су посланици ПДП-а различито гласали о захтјеву Милорада Додика да се о питању изградње Пељешког моста покрене заштита виталног националног интереса Перица Бундало остали шеф клуба посланика, он је одговорио да и даље остаје при ставу да на челу клуба треба бити јача и одлучнија рука.

"Политика је процес у којем много више глава треба да доноси одлуке. Потребни су компромиси и договори. И даље остајем при ставу који сам давно рекао, а то је да наш посланички клуб у Народној скупштини треба одређене измјене и да му, једноставно, треба јача и одлучнија рука у правцу опозиционог дјеловања. С тим у вези, настављам и даље да унутар странке, кроз њене органе, истрајавам на таквој политици. Не само зато што је то добро за ПДП, као политичку партију, већ и због тога што је то, по мом мишљењу, добро и за читав опозициони дух у Републици Српској", казао је Станивуковић.

Станивуковић, који се већ кандидовао за градоначелника Бањалуке, истиче потребу да опозиција, заједно са сваким незадовољним човјеком у Бањалуци, има једног кандидата који ће бити будући градоначелник.

"Као кандидат за градоначелника Бањалуке цијели свој ауторитет уложићу у том правцу да опозиција има једног кандидата, да се фронт опозиционог дјеловања максимално прошири, те да и друге организације, невладина удружења и покрети буду дио једне шире приче која каже да Бањалука треба нове људе и нову политику која ће стати у крај ономе што се, нажалост, догађало више од деценије уназад. Свједоци смо пустошења буџета, уништавања предузећа у власништву града, затварања фирми које су доносиле нову вриједност.", казао је Станивуковић,

Значи, ви вјерујете у то да ће опозиција изаћи са једним кандидатом на изборе у Бањалуци, Станивуковић каже да је увјерен да ће то ићи у том правцу.

"Желим да поручим грађанима који ће ово читати и који прате сва дешавања да ће то ићи тако и да ће опозиција 2020. године у Бањалуци бити у проширеном саставу, да ће бити јача, да ће бити јединствена и да ће имати једног кандидата за градоначелника", казао је Станивуковић.

(БН)

Коментари / 47

Оставите коментар
Name

правда

01.09.2019 08:13

Драско богте благословијо и свети владика његос даје јос таквих паметних министара као ти вукан и јелена оваби дрзава процветала

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дадо

01.09.2019 08:39

Драги Драско, млад си па не знас да нам је Леми то вец радио кад је првим доласком на власт прекинуо платни промет са Србијом. Вецина фирми која је тад радила искљуциво радила са Србијом је угасена преко ноци. Они који су радили са Хрватском И Словенијом су процвјетали, а нароцито Хрватске фирме у Херцеговини. Не треба дозволити да то поново ради јер интерес му је искљуциво лицни.

Name

Боки

01.09.2019 08:51

Ко се јавио да дијели савјете. Па да си несто вриједио заврсио би факултер. Науцио би да прицас, незнас саставити двије реценице. Ти сигурно никада нецес бити нико и ниста.

Name

Марко

01.09.2019 08:56

Мијењам птебивалисте да би ти дао глас. Србачке протухе нису достојне нии мог изласка на гласање

Name

Правда

01.09.2019 09:20

Заборавио си навести и његовг тајку

Name

Ре Боки

01.09.2019 09:58

Мозе Драско заврсити 5 факултета кад хоце И како хоце бар у насој дрзави. Момак је борац И свака му цаст. Свако има свој правац. А његов тата је РС платио висе пореза на добит РС него сви Руси у РС заједно. Зато велики респект. Само напријед без повлацења. Имас мој и моје породице гласове за наредне изборе.

Name

Питање за Драска

01.09.2019 10:00

Да ли би ти волио унитарну БиХ да босњаци нам кроје зивоте и судбину? Одговори јавно. Хвала, србин из БЛ.

Name

РЕ Боки

01.09.2019 10:38

Боки "незнаш" се пише одвојено... Прво то научи па онда можеш покушати нешто коментарисати. Неписмена будало, коментаришеш о његовом факултету, а ти са можда осам разреда основне!

Name

Опет Овај Драско

01.09.2019 10:55

Само он па он, Е цовјеце кад би знао колико си јадан.

Name

Ре

01.09.2019 11:02

Бог му дао здравља, а за памет је касно

Name

За неписменог Бокија

01.09.2019 12:59

БОКИ, Прочитај глупане своју реченицу:" Ти сигурно никад нећеш бити нико и ниста." Ти си Боки нико и ниста, а овај млади човјек це сигурно бити неко и несто.

Name

Вв

01.09.2019 13:09

Боки, добро си рекао да Станивуковиц никад неће бити нико и ниста. Он це бити неко и нешто!

Name

Боки

01.09.2019 14:38

Ај да видимо. Ето избора. Ни у скупстину уци неце, па це врацати мандат као Сукало. Који није ни освојио.

Name

Директ

01.09.2019 20:29

Драско је вец био у скупстини Бања Луке. Сад је посланик у НСРС као посланик са убједљиво највисе освојених гласова за посланика НСРС од свих других посланика појединацно.

Name

Ре

02.09.2019 18:38

Срецом мало вас је сто мислите зло свом народу

Name

Ре

01.09.2019 08:14

А по теби они постењу забављају свој посто ти ударат само контру а било то добро или не то тебе неинтересује купис јефтине појене нецес ти никад успјет јер си лопов

ОДГОВОРИТЕ
Name

Не ремсе

01.09.2019 08:37

Много је таквих као ти који гледају само себе и несколованих исто тако као ти и ненацитаних истих таквих као ти е то је проблем Српске а не само Додик. Погледај само ухљебе у Сарајеву из реда опозиције има вас ко мрава.

Name

Миле

01.09.2019 08:17

А , можда су твоје амбиције погрешне...

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ МИЛЕ

01.09.2019 08:49

КАКО МОГУ БИТИ АМБИЦИЈЕ ПОГРЕСНЕ АКО ЦОВЈЕК ЗЕЛИ ПРАВДУ? А ТВОЈ ДОДИК И ВИ СТЕ ТОЛИКО ПРОВИДНИ ДА ЈЕ ТО СМИЈЕСНО. ДОДИК ЦЕ САЗВАТИ СКУПСТИНУ РС И ОСТВАРИТИ ПРИЈЕТЊЕ ДА ВРАТИ НАДЛЕЗНОСТИ АКО СВОЈЕ ЉУДЕ НЕ СЈЕДНЕ У ФОТЕЉЕ ... А АКО СВОЈЕ ЉУДЕ СЈЕДНЕ У ФОТЕЉЕ ,,ЗАМИСЛИТЕ ,ТАДА НЕЦЕ ПОКРЕТАТИ НИСТА ,ТАДА НЕЦЕ ВРАЦАТИ НАДЛЕЗНОСТИ НАЗАД РС!!!!! ЈЕСТЕ ЛИ ВИ НОРМАЛНИ? ЗА СТА СЕ ДОДИК БОРИ? ЈЕ ЛИ ТО БОРБА ЗА РС??? ИЛИ СЕБЕ И СВОЈЕ ЛОПОВЕ???

Name

Ре ре

01.09.2019 10:48

Па , зашто се ови твоји боре....знаш ли уопште...

Name

Приједлог

01.09.2019 08:29

Купите му картон Ронхила и све сте рјесили

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сyднеy

01.09.2019 08:30

Не идерр ви уназад само због Додика За тај ход уназад су прије свега заслузни несколовани и неструцни људи који се налазе на разноразним руководецим мјестима Али у те несколоване спадас и сам

ОДГОВОРИТЕ
Name

Деутсцхланд

01.09.2019 09:00

Драско ти си херој,имас храбрости против олоса ДОДИка и издајника,Срби су инаце лоси, напустају своју СДС,иду код ДОДИка,који цак и није Србин,где постоји презиме Додиг,српско,нема га,

Name

Радовановиц Гордана

01.09.2019 09:13

Напред српска опозицијо и ми цемо поцети у уњемацкој да протестујемо против ове коруптне власти у реп. српској и тразицемо смјену м.додика са његовом комплетном поставом посланика његових кумова пријатеља профитера који се дрце да су велики срби а у стати замајавају овај народ и пуне своје дзепве . морамо сви заједницки да станемо брат и сестре и да дигнемо глас против ових лазних патриота који су постали милионери отимајуци од овог једног народа поздрава српски културни Форум из минхена е.в.

Name

Ре

01.09.2019 09:18

Засто Драско није образован по теби? Ста је требао купити диплому? Момак је образован, васпитан, културан и велики алтруиста. Нама треба таква младост за просперитет ове земље. Он је изузетно узоран момак! Браво Драско! Имас подрску свих нормалних људи.

Name

Министар

01.09.2019 08:35

Све сто Додик наводно пријети је лосе само ако Босњаци одлуце да се инате. Мирна подјела БиХ заправо највисе одговара управо њима. Да имају памети одавно би они тразили подјелу. Бих оваква каква је мозе бити само западњацка колонија. Из ње се исељавају све и то у приблизно истом проценту колико ко уцествује у укупној популацији. Сва три национална политицка врха раде супротно интересима народа и дрзаве. Муслимани никада неце добити 100% БиХ јер западу одговара управо оваква БиХ. Она им је извозно трзисте за сав отпад, погодан терен за све прљаве радње због којих би у својим дрзавама исли на робију и непресусан извор добро плацених бесмислених функција са У свијету невидјеним ингеренцијама, цак ни у званицним колонијама. Природна богаства добијају дзаба, кредите дају по масним каматама а јефтином радном снагом хране своје економије. И то све без испаљеног метка и јос се прави представа о хуманом западу. То је рај на земљи. Засто би се одрекли тога? Са друге стране политицке снаге сва три народа повлаце искљуциво мазохистицке потезе које пакују у амбалазу националних интереса док је заправо циљ пуњење приватних будзета. Алијина изјава да це зртвовати мир за "босну" јер врхунац лицемјерства. Он це бити добар јер це послати у смрт 60000 муслимана за "босну", коју на крају опет неце добити. Али је у медјувремену много арапских пара заврсило на његовим рацунима. За веци мазохизам нисам цуо одавно. Док год је овако нема будуцности за Босњаке. Њима би најбоље било да се они одвоје како би могли покусати да направе добру дрзаву за народ на оном дијелу бих гдје зиви њихов народ. Наметањем бих Србима и Хрватима енергију коју би могли искористити за развој они губе у узалудној борби. То одговара само западним политицарима и капиталистима. Ста би било ком народу вриједила и цијела босна кад це оваквим понасањем врло брзо постати пустиња? Вриједила би мозда само политицко пљацкаским елитама. Бих(сваки метар квадратни) је заробљена пљацкаским политцким елитама које не мисле добро никоме осим себи. Исто вази и за "проблем" око Косова. Тамо је добро Тацију и Храдинају, онима који зарадјују на експлоатацији природног боагства и западним ухљебима. Срби и Албанци се исељавају, сигурно не јер им је добро. Ту би такодје требало изврсити подјелу. Гдје зиве Албанци нека буде њихово, гдје зиве Срби нека буде Србија. Само направити одговатајуцу заститу вјерских заједница, културног блага и оних који би постали национална мањина.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Министар

01.09.2019 11:07

Слазем се. ја би још само додао да се исто тако поделе и Сандзак и Војводина. а могли су и Румуни добити свој део уз границу јер су тамо вецина. Ма кад вец делимо, нека и Пресевска долина припадне Албанцима. па да се разиђемо као људи. Само да рата небуде.

Name

гергелy

01.09.2019 11:21

Само Министре сањај Босњаци се никада неце одреци цијеле БиХ.Сто се Алије тице ја колико знам да и ти зивис у Независној Дрзави БиХ.Дакле ту је испунио циљ погледај пасос.Природна богаства и те супље прице прицај неком другом,све то има у европи цијела та богаства,јефтина радна снага знасл ити цовјеце колике су емиграције у само Западној Европи и она спала на БиХ радну снагу.Колико има радне снаге у Босни дви фирме у Европи имају толико запослени.Вазда се лијепите на природна богаства и јефтину радну снагу.

Name

маргарин

01.09.2019 09:04

Овај се у све мијеса.До сада се бавио локалним питањима,углавном БЛ.Сада се пребацује на терен висе политике.Да је храбар знамо и од прије.Превелик залогај за његов тренутни политицки капацитет.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

01.09.2019 20:37

Цим га гомила људи подрзава, знаци да то није превелик залогај за њега. Мали брзо уци. Цак и старије колеге могу да му завиде, јер је у свега неколико година своје политицке каријере постигао висе него сто многе његове колеге политицари нису ни за цитаве своје политицал каријере.

Name

Источно Сарајево

01.09.2019 09:13

Не бој се Драшко,свак нормалан зна да ИЗ ПРАЗНЕ НЕ ПУЦА.Давно је он прочитан од Џаферовића и Комшића.Они боље знају стање у РС -у, него 90% становнока РС-а јер имају информације од страних обавјештајних служби те ће они наставити са завртањем ушију и даље.

ОДГОВОРИТЕ
Name

постено

01.09.2019 09:13

Јос си ти незрео и немас капацитета да будес политицар,у теби народ види само ситног потрцка Иваница, за Игором стоје резултати, а то ти нема нити озбиљан план за градјане, сто би се народ висе коцкао са таквим непознаницима

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

01.09.2019 20:50

Цим је просао градску скупстину и притом био активан јос од тог периода за скупстинском говорницом, те затим освојио највисе гласова за посланика у републицкој скупстини и активан је и у републицкој скупстини, као и на друственим мрезама, гдје је такодје активан, као и у директном контакту са градјанима, а ту је и рад са медијима, по свему судеци, не да је недовољно зрео, вец ријец је о цак вансеријском политицару и политицком вундеркинду, од којег цак други имају много тога да науце.

Name

Дјоле

01.09.2019 09:17

Са истим болесним амбицијама и ти наступаш, само си ти јос беба за бају. Не зна се који је гори. Кад мало порастес бицес и гори.

ОДГОВОРИТЕ
Name

СYДНЕY

01.09.2019 09:33

Ево га овај сто стално спомиње неке дипломе а и сам је заузео мјесто у скупстини неком сколованом.Сутра ако доде на власт његова странка заузеце мјесто неког министра или амбасадора и тада неце тразити сколоване кадрове на руководецим мјестима а ако и не доде његова странка никад на власт следецих 40 година са својом дипломом средње сколе провесце на дрзавној сиси са плацом вецом 6-7 пута вецом од плаце обицног радника док це паметни и факултетски образовани одлазити из те вукојебине или це бити приморани радити за овакве за 500-600 КМ

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЗА СТYДЕНТ

01.09.2019 10:47

Драшко не носа дипломе. ЈЕ ли теби заузео и шта значе ти са дипломама. ДОДИК ЈЕ РЕКАО НИЈЕ БИТНО ЗНАЊЕ И ЗВАЊЕ ВЕЋ ПОЛИТИЧКА ПРИПАДНОСТ. СИГУРНО СИ НОСИО РАЗАПЕТ КИШОБРАН ПА НИСИ ЧУО СЕКТО. ПОЗДРАВЉА ВАС МРКОЊИЋ ГРАД СЕКТО У Б. ЛУЦИ МИЛЕ ДОДИКА.

Name

ЗА СYНДЕУ

01.09.2019 11:22

ДИЈАГНОЗА ШИЗОФРЕНИЈА НЕРЕДОВНО УЗИМАЊЕ ТЕРАПИЈЕ ПОЈАЧАТИ ДОЗУ И ПОД НАДЗОР ТРЕЋЕГ ЛИЦА СКЛОН СУИЦИДУ.

Name

Директ

01.09.2019 20:54

Драско не заузима ником мјесто, јер посланик се постаје на основу гласова. Они који заузимају неције мјесто су они који су добили посао на основу познанства са Додиком нпр.

Name

X

01.09.2019 10:49

Мали исти си ти као и они. Да додјес на власт био би гори од њих. Сит сам ја таквих...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

01.09.2019 21:02

Драско и прије (евентуалног) доласка на власт показује (позитивне) резултате. Захваљујуци њему и његовом ангазману, неке ствари од сустинског знацаја за цовјекову егзистенцију су поправљене (колико је тренутно у његовој моци). Зато таквог цовјека народ треба наградити и јацом функцијом, како би Драско био у могуцности да много висе људи обухвати са својом визијом бољег зивота, која уз то вец даје неке резултате, тако да ко ради, треба му дати додатан вјетар у ледја.

Name

ПИПи

01.09.2019 11:21

Момак само тако настави будуцност је на младима јеби свакоме матер ко није добар.Ако останес такав народ це да ти вјерује.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БЛ

01.09.2019 17:57

Могао је Драшко купити 5 факултетских диплома, али неће, паметнији од многих који су "заврсили" факултете. Завист и мржња разара овај народ. Све ће ти опростити и крадју, и убиство, али успјех не. Тако и Драску!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре БЛ

01.09.2019 18:50

А дечко је као успјешан или га ти видиш таквог, нешто је изумио, напојио жедне, нахранио гладне...?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

01.09.2019 21:08

Кад га вец коментарисес, придрузи се његовој Фацебоок страници и видјецес ста је све постигао и постизе уназад годину дана и висе.

Name

нико никановиц

01.09.2019 19:44

Питање, ста би са оним коњем којег је драско купио (или није), ста је било са оним сакупљањем пара за казну за онога Благица, је ли се скупило довољно? Ста је било са оним остецењима Драсковог аутомобила, је ли полиција пронасла ко је то урадио? Нико не спомиње висе Давора Драгицевица и његов улазак у политику?

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПРАВДА

02.09.2019 05:08

СИНЕ МОЈ, КОЛИКО СИ ПАМЕТАН. Свака ти имамјеста. ОВДЈЕ обичном и поштеном човјеку, узели су све. Још је остало ово мало душе да нам узму. Само настави и окупи младе и паметне, да ову старудију и лопове замјенимо поштеним и паметним. Сву срећу ти желимо!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вјецити опозиционар

02.09.2019 17:00

Јајара, "један човјек" уништи све што вриједи у РС-у. Срамото српска.

ОДГОВОРИТЕ