Рамуш Харадинај открио прави разлог оставке

Одлазећи премијер привремених приштинских институција Рамуш Харадинај први пут је признао да је био приморан да поднесе оставку због међународног притиска у вези са укидањем такси од 100 одсто на робу из Србије и БиХ, преноси приштинска Газета еxпрес.

Регион 31.08.2019 | 09:33
Рамуш Харадинај открио прави разлог оставке
Харадинај је у интервјуу за ЕкономиксОнлине критиковао земље Квинте, које, према његовим ријечима, врше сталне притиске на Приштину, али не и на Београд.

Он тврди да ће, ако се такав притисак настави, доћи до дестабилизације Балкана. 

"Земље Квинте су савезници Косова, али су заинтересоване за добре односе са Србијом. Они морају да схвате да не треба вршити притисак на Косово јер је тај притисак чудним мјерама приморао владу да поднесе оставку. Ако желе дестабилизацију Косова или повратак кризе на Балкан, они то могу учинити, али ту не побјеђује ни Косово, ни регион, ни међународна заједница. Дошли су до свог циља, могу нас убити ако желе, али више не могу да нас убиједе под притиском", рекао је Харадинај.

Он је сматра да земље Квинте морају да врате притисак на Србију, која, како је рекао, недвосмислено условљавала започињање дијалога укидањем такси.

"Шта ће нам онда тражити за признање ако само за почетак дијалога траже тржиште", каже Харадинај.

Извор: Агенције

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Лик

31.08.2019 07:41

Па одрадили сте за Нато што су тражили.Направили су базу.Ослободили се осиромашеног уранијума,добили виша утицаја на земаљској кугли,обигатили се на србијанској(српској)имовини.Ви сте подигли споменике што су нас све скупа опљачкали и шта им сада требате ви.Ви сте били суверени до распада а сада сте потлачени народ!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сотоно нељудска

31.08.2019 08:01

Убио је тебе твој закрзљали злоцинацки ум у појам,али на залост и недузне људе..... Ста си умислио?! Косово је Србија, Србија је Косово!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дора.

31.08.2019 11:46

Косово је Србија било и биче, Смрт фашизму а слобода Народу.

Name

Нострадамус

31.08.2019 10:02

Па изгледа да це нам и Албанци бити за примјер.Једино код нас било ста се деси нико ни да помисли да поднесе оставку цак силом брани свој полозај.

ОДГОВОРИТЕ