Леонардо Дикаприо ужива да троши

Један од најбољих глумаца Холивуда, али и глумаца који највише зарађују, Леонардно Дикаприо није од оних који не знају да уживају, али и да паметно троше новац.

Занимљивости 29.08.2019 | 14:14
Леонардо Дикаприо ужива да троши
Његово богатство се процењује на око 260 милиона долара, а ово су само неке од ствари на које познати глумац воли да троши новац.

Неке од ствари на које Дикаприо троши новац ће вам се допасти, а неке ће вас изненадити.

Пре неколико дана Дикаприо је објавио како је "Еартх Аллианце", Фонд за заштиту животне средине који је недавно основао са филантропима Лорином Пауелом и Брајаном Шетом, издвојио пет милиона долара за помоћ пожарима у Амазонији.

Егзотични љубимци

Дикаприо воли животиње, а слободно време воли да проводи са својим необичним кућним љубимцем. Глумац је власник афричке корњаче која може да живи и 80 година.

Брзи аутомобили

Лео је био велики обожаватељ "Фискер аутомотивеа" пре него што су банкротирали, а уложио је у ту компанију као њихов бренд амбасадор. Познато је и да се упушта у трке Формуле Е, и да вози тојоту пријус и теслу роудстер.

Бонова гитара

Леонардо је потрошио 100.000 долара на гитару Боноа Вокса на добротворној аукцији како би прикупио новац за Хаити, након земљотреса у тој земљи 2010. године.

Власник скупих некретнина

У року од четири месеца глумац је наводно потрошио 23 милиона долара на три некретнине.

Око 5,2 милиона долара потрошио је на резиденцију у Палм Спрингсу у Калифорнији, модерну оазу са базеном, спа-центром, тениским тереном, шест спаваћих соба, осам купатила и великом гостињском кућом.

Глумац је купио и у холистичком духу направљен стан у вредности од 10 милиона долара у згради Делос у њујоршком Гринич вилиџу.

Власник је и стана од осам милиона долара у Њујорку, као и куће из снова у Малибуу.

Фигуре из Ратова звезда

Дикаприо је ватрени обожавалац филмова "Ратови звезда", па је доста новца уложио у колекцију њихових фигура. У једном тренутку поседовао је чак 150 фигура из франшизе, као и око 200 робота и отприлике исто толико суперхеројских играчака.

Скупе уметнине

Једна од најскупљих уметнина које је Дикаприо имао био је редак колаж Жан Мишела Баскијата назван "Ред Ман Оне". Купио га је за девет милиона долара, али је био присиљен да га преда ФБИ-ју након што је откривено да је новац који је користио био од његове компаније "Ред Граните", која је наводно добила незаконита средства усред политичког скандала у Малезији.

Дикаприо је 2005. године купио приватно острво уз обалу Белизеа за 1,75 милиона долара. Тамо је помогао у изградњи еко-одмаралишта које функционише на принципу обновљивих извора енергије.

Луксузне јахте

Обично их изнајмљује. Једном је изнајмио пету највећу јахту на свету, вредну 678 милиона долара, само да би са пријатељима гледао Светско првенство у фудбалу.

Воли спорт

Више пута виђен је у друштву многих јавних личности у првим редовима током кошаркашких утакмица.

Власник лобање диносауруса

У једном тренутку био је и власник диносаурусове лобање вредне између 35.000 и 40.000 долара. Продао ју је Раселу Кроуу 2008. године, а он ју је прошле године ставио на аукцију.

Ово су само неке од ствари на које познати глумац воли да троши новац. Иначе овом списку глумац је додао и скупе сатове, дизајниране наочаре, а доста троши и на хуманитарни рад и своју Фондацију, што је за сваку похвалу.

Б 92
фото:интернет

Коментари / 0

Оставите коментар