"Поште Српске" добиле коначно Надзорни одбор

„Поште Српске“ добиле су нови Надзорни одбор којим ће предсједавати СНСД-ов Слободан Гаврановић, бивши градоначелник Бањалуке.

Република Српска 26.08.2019 | 18:08
"Поште Српске" добиле коначно Надзорни одбор
Ванредна сједница Скупштине акционара одржана је у петак, а у Надзорни одбор именовани су Слободан Гаврановић (СНСД), Жељко Ковачевић (СНСД), Борис Дмитрашиновић (СП), Жељко Дубравац (ДНС) и Јелена Видовић као члан из реда мањинских акционара.

Мандат чланова Надзорног одбора траје четири године, а било је предложено да имају мјесечну нето накнаду од 400 КМ. Међутим из „Пошта“ нису навели да ли је та одлука о висини накнаде усвојена.

До сада је предсједник Надзорног одбора “Пошта” био Жељко Ковачевић, а чланови Боре Митрић, Жељко Дубравац, Миладин Стјепановић и Растко Павловић.

Од старих чланова НО, у том тијелу остају Ковачевић и Дубравац.

Надзорном одбору „Пошта“ је закључно с мартом ове године истекао мандат, након чега су имали „привремени“ статус.

Портал ЦАПИТАЛ објавио је почетком августа да су у „Поштама“ заобишли закон да именују Надзорни одбор.

Наиме, Скупштина акционара је већ два пута именовала привремени Надзорни одбор тог предузећа, иако закон то не дозвољава.

За сједницу која је одржана у петак било је најављено треће именовање привременог Надзорног одбора, али су половином августа измијенили дневни ред на начин да умијесто привременог, именују нови Надзорни одбор.

Извор ЦАПИТАЛ-а из „Пошта“ је тврдио да се именовање новог НО одуговлачило док в.д. директора „Пошта“ Миладин Радовић није именован за директора, што се десило 5. августа на сједници привременог НО. Тек након што је та одлука ступила на снагу, на дневни ред Скупштине акционара стављено је именовање новог Надзорног одбора.

„Радовићу је мандат в.д. директора трајао до 1. септембра, али је привремени одбор пожурио да га именује за директора, јер се Радовић плашио да неће имати подршку новог Надзорног одбора“, рекао је извор из „Пошта“.

(Цапитал)

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

Целинац

26.08.2019 17:10

Целинац је уз Зељка Дубравца и ДНС. Доле она пропалица издајица Зоран

ОДГОВОРИТЕ
Name

Доста висе

26.08.2019 19:45

Зељко Дубравац је иста пропалица и издајица ко и Зока Спасојевиц, заједно су Стрско и Зока крали плацеве по Целинцу и сад је пукла тиква. Заједно су Зељко Дубравац и Зока Спасојевиц куповали дипломе цак у Новом Саду.

Name

Игипоп

27.08.2019 07:55

Чуј овога уз тебе је...Какав Бот алпинистички

Name

Мирослав

26.08.2019 17:20

Па без овога Ковачевића ништа неможе пропасти, од царина РС па на овамо гдје се он појави уде у пропаст, па ћемо видјети у догледно вријеме и за поште, навалили ови експреси.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЗА МИРОСЛАВА

26.08.2019 22:33

КВАЧЕВИЋУ ГРОБАРУ КОНТРОЛИШИ ПОШТЕ А ЂУРО БЕРОЊА ЕЛЕКТРО КРАИНУ МАЛО ВАМ БИЛО. ГА РАНОВИЋ УСПЈЕШНО БИО ГРАДОНАЧЕЛНИК БЛ А САДА ГРОБАР. МРШ ЛОПОВИ.

Name

Црни Гавране

26.08.2019 19:09

Овај стари ислужени Додиков кадар је себи поново обезбедио фотељу. Гаврани никад не умиру Ееее, мој народе наивни, за кога сте дали гласове!? Е па сад тражите визе Њемачке. Мало му је било док је био градоначелник Бањалуке, па му треба још пара дати да појача пензију. Шта ћеш треба разумјети човјека.

ОДГОВОРИТЕ
Name

хаххахаха

26.08.2019 19:55

а у броду нема постара, дао отказ отисао у њемацку...нема ко посту разносити....е туго моја...ево и посте добиле гробаре...да оправдају све лоповлуке владајуцих

ОДГОВОРИТЕ
Name

Робин Худ

27.08.2019 09:18

Ово су највеће шпрдачине и подсмијавање сваком здравом разуму и логици...ако ови лопови могу неког да контролишу онда све што нам се дешава у привреди и друштву смо и заслужили..... Није чудо што ова младост оде...сретно им било , бар их његов не краде и бар зна зашта ради....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мрки

27.08.2019 12:06

Одкуд то да се деси НЕМОГУЦЕ а тако јако предузеце ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

27.08.2019 15:39

Јака фирма, а расходи јос јаци.