Држављанки БиХ одузели пасош и пријетили смрћу

Полицијска управа сплитско-далматинска поднијела је Државном тужилаштву кривичну пријаву против двоје држављана Хрватске због сумње да су искориштавали осамнаестогодишњу држављанку БиХ која се јавила на оглас за чување дјетета, а којој су потом одузели пасош и пријетили смрћу.

Регион 26.08.2019 | 15:35
Држављанки БиХ одузели пасош и пријетили смрћу
У саопштењу из ове управе се наводи да је ријеч о двадесетдеветогодишњаку и тридесетогодишњакињи који се сумњиче да су починили крвично дјело трговина људима на штету држављанке БиХ.

Како се наводи, држављанка БиХ се 12. јула јавила на оглас за чување дјетета и дошла у Хрватску у договору са поменутим лицима који се сумњиче да су јој том приликом одузели пасош и одбили да га врате.

Након тога су је, како се истиче, поред договореног посла чувања дјетета, искориштавали и за друге послове.

"За обављени рад није била плаћена, те се није могла слободно кретати без њихове пратње, а наведено је било пропраћено и пријетњама смрћу од двадесетдеветогодишњака", наводе из полиције.

У саопштењу се додаје да је држављанка БиХ 23. августа успјела да побјегне из стана и да позове полицију. Пружена јој је љекарска помоћ, те је утврђено да није повријеђена.

Двадесетдеветогодишњак и тридесетогодишњакиња су након криминалистичке обраде у првој Полицијској станици Сплит уз кривичну пријаву спроведени у притвор.

(Срна)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Немој

26.08.2019 13:47

Ма неце то Рвати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нострадамус

26.08.2019 17:04

Па институције то јест Муп ради свој посао то је највазније. није као полиција Републике Српске они би ухапсили зртву а дјелате заститила.Није потребна толика мрзња према Хрватској јер од мрзње не знас да размисљас.

Name

Ре

26.08.2019 19:07

Зар опет Сплит, па тај Сплит је црна рупа

ОДГОВОРИТЕ
Name

Е

27.08.2019 11:09

срна рупа је цијела Хрватска нетреба тамо уопште Ици ни на море нити тразити било каквог посла тамо узас од тих људи.

Name

Миромо

26.08.2019 20:08

Полиција у Хрватској је професионална и вјерујем да че дебело платити за тај злочин према невиној цури која је дошла за невољу да заради динар ко зна можда је лоше стање у фамилијифамилоји и тражила да помогне или за даље школовање сиротица

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дс

27.08.2019 06:02

Платиће дебело ако је цура Хрватица или муслиманка из БиХ али ако је Српкиња пиши пропало.