Мектић: Додик да одржи ријеч и укине Тужилаштво

Министар безбједности БиХ Драган Мектић позвао је српског члана Предсједништва Милорада Додика да одржи дату ријеч и након 5. септембра успоставити првобитни дејтонски систем и уређење БиХ.  

Босна и Херцеговина 26.08.2019 | 08:14
Мектић: Додик да одржи ријеч и укине Тужилаштво
Мектић је на свом твитеру коментарисао ранију Додикову изјаву у којој је казао да ће, уколико не дође до формирања власти на нивоу БиХ до 5. септембра, укинути систем индиректног опорезивања, те надлежност Тужилаштва БиХ и СИПА на територији Републике Српске, као и поништити све наметнуте одлуке високог представника међународне заједнице.



– Наравно да то поштујемо. Али, 5. септембра си најавио растурање војске,  индиректног опорезивања, СИПА, Тужилаштва БиХ, а нешто ти не вјерујемо пошто често мијењаш мишљења и ставове. Очекујемо да останеш од ријечи. Немој да се поколебаш – поручио је Мектић у свом стилу српском члану Предсједништва БиХ.

Подсјећамо, Додик је у неколико наврата поновио да ће Српске повући радикалне мјере уколико се не испоштује ранији договор тројице лидера –СНСД, СДА и ХДЗ БиХ о формирању Савјета министара до 5. септембра ове године.

(Српскаинфо)

Коментари / 19

Оставите коментар
Name

СВАКАКО

26.08.2019 06:52

Наравно да хоће, али МАЛО СУТРА!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хаха

26.08.2019 07:14

малоо моргеннннн! једино ако би му вулин помигао све то да одради!!њих два су јака јацих нема на овим просторима !!! они и војска !! струцњаци за војску најаци у региону!! јос кад би и тетка из Канаде припомогла хахаха

Name

Сале

26.08.2019 07:18

А шта ти предлажеш на ово гушење државе од стране СДА?

Name

Ре

26.08.2019 07:34

Мектић, да је прави представник РС и српскога народа би био први за то, да се та неуставна институција што пре укине. Наравно њему је важније, да напада Додика, па нека кошта колико кошта, И РС није мала цијена само да Додику напакости.

Name

Ре За Ре

26.08.2019 11:04

А како би ти то урадио, ајде мало нас просвијетли.?

Name

Директ

29.08.2019 01:01

Додик би да врати овластења, а које је пријетходно управо он укинуо. Ја бих први био за то да се нпр. врати Брцко РС, али не мозе, посто је Додик, поред тога сто је дао Брцко у Дистрикт, јос је притом касније изигнорисао арбитра РС за Брцко Синису Карана тако да је позиција РС око Брцког додатно угрозена, захваљуци Додику. Ниста боље ни са другим слуцајевима преноса надлезности, иза којих доминантно стоји Додик. Такнуто макнуто. Не мозес вратити кад теби одговара. Милораде, боље немој даље урусавати РС организованим криминалом и корупцијом, него сто покусавас одбранити данасњег себе од јуцерасњег себе.

Name

Патриоти !?

26.08.2019 07:08

Једва чекамо да Миле испуни своја обећања па да онда патриоти из СНСД стану раме уз раме с њим у првим редовима да животима бране одлуке великог вође. Бојим се да такве бајке више не емитују на режимским медијима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

За

26.08.2019 12:14

Овдје није у питању одржавање ријечи, јер иста нема никакав смисао. Ријеч се односи на потписана документа, којим су пренешене надлежности са РС на БиХ, што се не може тек-тако повући, а послије доста година. Према томе, проћи ће и ово обећање као и многа друга, са изреченим ријечима, ништа више, без икакве тежине.

Name

Боб Роцк

26.08.2019 08:06

Цему паника какав год буде исход Мате (србин) Дјаковиц це да испегла у Телерингу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Репл Сале

26.08.2019 08:14

Негуси државу СДА него додик и Цовиц. Јели додик послао захтјев за чланство у НАТО 2009 године. Додик своју државу издаје за љубав Хрватске и посеже за националним интересом. А у Хрватској сваки дан напад на немоћан народ. Проблеми у Босни ће нестати онда када се људи попут Вуцица Вулина Колинде дацица и Пленковићевим и остали хрватски министри. Своју државу треба волити и поносити се њоме а и устрој у држави треба постовати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Поносити

26.08.2019 09:08

или не поносити се!!треба закон за све једнак и правна дрзава владавина права !!!!политицари. су урусили систем са својим партијасима и у србији и у хрватској и у БиХа !али они су изнад закона !!!страснооо!зло веце и од рата !!народ су утјеривали у ровове давпуцају једни на друге док су они пљацкали фабрике банке итд а сад народ у торове и тороводје одлицно то раде док они сарадјују и те како за свој лицни интерес!!!народ растјјеран дезорјентисан сиромасан опљацкан нема моци да се бори против њих него бјези на све стране а они царују у новонасталим својим царствима са јавним и тајним рацунима од русије до кипра !циркус балкански траје као у римском царству!

Name

Ре

26.08.2019 10:05

Објеси ти своју БиХ "државу" мачку о реп. То није моја држава.

Name

@Ре

26.08.2019 10:42

има њих сличних теби у свим држава свијета, у Србији их има на десетине хиљада а вјероватно и на стотине хиљада али то за Србију као државу не значи ништа. Хоћу рећи да ниси никакав изузетак нити нешто посебно. Босна и Херцеговина је моја држава и нема те силе да ће ми наметнути да се ја ње одрекнем, зашто би то радио, која је сврха одрицања од дједовине, не пада ми на памет.

Name

БОБА

26.08.2019 09:35

ПРИНЦИПИ КОД ЊИХ НИСУ ПОТПИСАНИ ТЕК ТАКО.ПРИНЦИП КОД ПРИНЦИПИЈЕЛНИХ ОСОБА ЈЕ СЛИЧНО ЗАКОНУ КОЈИ СЕ ТУМАЧИ КАКО КОМЕ ПАДНЕ НА ПАМЕТ И ТО ИЗМЕЂУ РЕДОВА.СВЕ ЋЕ ПРОЋИ И ТУМАЧИЋЕ СЕ ОНИМА КОЈИ ДОБРО МЛАТЕ ГЛАВОМ. ОСТАЛИ ЋЕ ПРОМАТРАТИ.СВЕ ЈЕ ОВО УПАКОВАНО ЗА ОВО СТАНОВНИШТВО КОЈЕ ВОЛИ ОВАЈ НАЧИН ВЛАДАЊА.И ТО ОНОГ ПОВУЦИ ПОТЕГНИ И ИШЧУПА РЕПУ.СВЕ ЈЕ ПОМПЕЗНО,ЕНЕРГИЧНО СА ЈЕДНЕ СТРАНЕ СА ДРУГЕ ТИХО ,ЛЕЖЕРНО.ТО СУ СЦЕНАРИЈИ КОЈИ СЕ ГРАДЕ ГОДИНАМА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пролазник

26.08.2019 20:18

Обећање лудом радовање!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миромо

26.08.2019 20:42

Ајде ви сте сви примитивци након толико Додикови лажи превара и пљачки ви народе га подржавате е онда сте као Он и његова елита е нека вас пљачка вара и краде какви сте само папци Министар Мектич износи чињенице и не лаже народ сутра би га ја ставио за пријесједника РС а ону багру у затвор и све оне ко мисли и ради као он против народа. Чорависте поред сви очију и слијепог подржавања рушитељи Српске е па видит че се ко је у праву

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миромо

26.08.2019 20:50

Јасно ко дан мој Министре он би нас продао и Америма само да му 7кину забране и да га не прогањају за отето овако покушаје да нас прода Русима јер је тамо смјестио и сина Игора са парама нашим и чека кад Чалета окрене по злу да се испариРадио сам у Русији и знам шта је зарадити кору хљеба горе је нама него Шиптарима у бившој Југи

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мектицу

26.08.2019 21:51

Овај народ је глуп а и није глуп како се узме Додик је скренуо далеко са пута то је јасно али засто си ти за нато или не хајде стисни м.да па реци прије него сто додик потписе! Само цекате ста це урадити па онда критике на такав нацин никад нецете побједити јер сте сви веце кукавице од ове биједне власти!

ОДГОВОРИТЕ
Name

У

26.08.2019 21:58

Вецини слуцајева се слазем са РЕ против власти сам која је народ довела на просјацки стап због лицних интереса али сам огорцен на опозицију која само критикује али несмије прије неке одлуке власти да ирази свој став. Огорцен сам! А то само знаци кад додју на власт сјаси курта да узјасе мурта!

ОДГОВОРИТЕ