Уочи самита Г7: Путин стигао у Француску

Руски предсједник Владимир Путин допутовао је данас у Француску, гдје ће са француским колегом Емануелом Макроном разговарати о највећим свјетским кризама, укључујући ситуације у Украјини, Ирану и Сирији, и покушати да побољшају односе Москве и ЕУ.

Свијет 19.08.2019 | 18:03
Уочи самита Г7: Путин стигао у Француску
Авион са Путином слетио је у Марсељ, одакле ће хеликоптером бити пребачен у љетну резиденцију франсуког предсједника, дворац Форт Брегансон на Азурној обали.

У том здању ће, први пут у историји, бити одржани разговори предсједника Русије и Француске, преноси Тасс.

Макрон је позвао Путина у посјету само неколико дана прије почетка самита Г7 у француском граду Бијарицу, којем би требало да присуствује и амерички предсједник Доналд Трамп.

Кремљ је саопштио да ће у фокусу састанка бити украјинска криза и изгледи за спровођење активности у оквиру Нормандијског формата.

Руски лист Известија наводи да, када је ријеч о Украјини, и Москва и Париз схватају да је потребно наставити с примјеном споразума из Минска.

Француска предсједава ове године групом седам индустријализованих земаља свијета, коју чине још Велика Британија, Канада, Њемачка, Италија и Јапан, док је Русија избачена из групе након што је припојила Крим 2014. године.

АП наводи да Макрон планира да исходе сусрета са Путином подијели са другим свјетским лидерима у Бијарцу, у периоду од 24. до 26. августа.

(Тањуг)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Г8

19.08.2019 19:17

Г7 без Русије као село без цркве.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Фотеље у магли

19.08.2019 21:01

Мозе се и без села и без цркви.