Како је полиција привела сенатора Српске у полицију

Бијељинска полиција ухапсила је у четвртак, 15. августа 2019. године некадашњег предсједавајућег Савјета министара БиХ, актуелног сенатора Републике Српске и угледног семберског привредника Светозара Михајловића.

Република Српска 17.08.2019 | 16:58
Како је полиција привела сенатора Српске у полицију
Информацију о хапшењу Сенатора РС новинару портала Дешавања у Бијељини потврдио је и извор из МУП-а Бијељина.

Светозар Михајловић је од стране припадника МУП-а Бијељина у редовној контроли саобраћаја заустављен у Мајевичкој улици, када су припадници МУП-а утврдили да Михајловић није везао сигурносни појасом.

- Тачно је да сам био приведен или како већ рећи, ухапшен и са лисицама на рукама спроведен у просторије бијељинског МУП-а, рекао је Михајловић.

„У поподневним сатима кренуо сам у вртић по унука, када су ме припадници полиције зауставили у Мајевичкој улици и утврдили да нисам био везан сигурносним појасом, те сам им на њихово тражење уредно предао на увид возачку и саобраћајну дозволу. Након тога ме полицајац упитао да ли знам које су санкције за учињени прекршај на шта сам ја одговорио да раде свој посао у складу са законом. Тада ми прилази други полицајац који ми говори да сам могао проћи са 50 КМ што сам ја игнорисао и рекао му да раде свој посао, те да ми што прије врате документа, јер журим по унука у вртић, на шта ми је полицајац узвратио питањем што сам нервозан.

Након тога су ми понудили да потпишем записник о учињеном прекршају, што сам ја одбио рекавши да ћу, када казна стигне на кућну адресу одлучити шта и како даље, у смислу да ли ћу се жалити или не. Послије тога сам позван од стране полицајца да изађем из возила, након чега сам напустио мјесто на коме сам заустављен и упутио се даље Мајевичком улицом према вртићу“, рекао је Михајловић за портал „Дешавања у Бијељини“.

На нашу примједбу да располажемо незваничном информацијом из МУП-а Бијељина да је нанио повреду полицајцу тако што му је повриједио прст приликом затварања врата, након чега је полицајац потражио медицинску помоћ, Михајловић је одговорио да врата од аутомобила нису била уопште отворена него само прозор, тако да то није истина и да он уопште није излазио из аутомобила.

„Полицијски ауто под ротацијама ме сустигао испред вртића, односно, поред кафе бара „Кригла“, након чега су ме четворица полицајаца лишила слободе тако што су ме извукла ван и оборила на асфалт, одузели мобилни телефон и везали лисицама. Након тога, мој аутомобил је један од полицајаца паркирао у тој улици поред вртића Чика Јова Змај, а ја сам са осталом тројицом у полицијском ауту одвезен у МУП Бијељина.

У бијељинском МУП-у сам дао изјаву на поменуте околности, али ми је и позлило приликом давања изјаве, јер болујем од дијабетеса и користим инсулин, али ми медицинска помоћ није омогућена, те сам се позвао на имунитет јер сам члан Сената РС, не да бих себе заштитио од закона и избјегао одговорност за учињени саобраћајни прекршај, него да би што прије дошао до лијека“, наставио је Михајловић.

„Након давања изјаве, напустио сам МУП, а пријатељ ме је одвезао до мог аутомобила, гдје сам уочио да ми у новчанику у коме је било 500 долара и 70 КМ, а који је остао поред мјењача недостаје новац“, рекао је Михајловић новинару портала „Дешавања у Бијељини“.

На наше питање да ли за нестанак новца оптужује полицајца који је његов аутомобил паркирао након хапшења, Михајловић је рекао да је о свему обавијестио МУП и Унутрашњу котролу те да од њих очекује да испитају цијели случај, али исто тако и износи да је забринут за своју и безбједност своје породице јер једноставно не вјерује у начин на који овај систем функционише и ’’дише’’ у РС.

О догадјају је направљена службена забиљешка, о свему је упознат и начелник ЦЈБ Бијељина као и Унутрашња контрола МУП РС.



(ДешавањауБијељини)

Коментари / 65

Оставите коментар
Name

Вјероватно

17.08.2019 15:02

није цлан црвених кмера а послије свега сто се догодило рајко дукиц је и даље на слободи!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

17.08.2019 15:27

Јесте. Само могао је одмах да се позове на имунитет, и после да плати не 50КМ него према приходима 5.000 КМ казне. И све ОК.

Name

Све

17.08.2019 15:35

Мој Светозаре, ста сити оцекивао

Name

Скептик

17.08.2019 15:59

Види види, полицајци нису само силеџије већ и лопови, покрали човјека. Страшно...

Name

Директ

17.08.2019 17:00

Могао је, а није, јер се у овој земљи само лопови позивају на имунитет. То Додик најбоље зна.

Name

Обични грађанин РС

17.08.2019 18:46

Ово је нешто што се дешава многим грађанима РС,само никад не дође у јавност.Разлика је једино што је ово човјек који је познат па смо то сазнали.Шта мислите да је наишао неко од породице Додик или било ко од врха власти!?Па овај јадник од полицајца би завршио каријеру,а можда био и ишамаран,не би било први пут у таквим случајевима

Name

Дадо

18.08.2019 06:17

Хајдучка полиција

Name

Жикица

18.08.2019 06:35

Није Светозар једини сератор у РС, има њих колико хоћеш.

Name

Игипоп

18.08.2019 10:04

100% није тако било, гарант је дрзао предавања полицији, а сад био сам фин итд. Ако није био везан потписес записник и готово ста морас се правити вазан

Name

Директ

18.08.2019 11:25

Ако су му тразили ситне паре на руке, да не пису казну, врло је могуце да им је оцитао лекцију. И ја би им, у том слуцају.

Name

велико постење

17.08.2019 15:13

препостена полиција лукаца вцаст изузетцима има и мадју њима постених и вредних постовања људи али има и оних као специјалци за отмицу новца на аутопуту а некасе стиде какосу поступили са старијим господином у бијељини и цовеком болесним сецерасом стидисе дрзаво ко дијели правду на улицама и празне новцанике људима које приведу

ОДГОВОРИТЕ
Name

Стиско Се За 25 Еуро,

17.08.2019 20:08

какав твој имунитет, такви су све унистили" уколико за све вази закон , Јаро вази и за тебе! у још оптузује полицију да су га покрали Дао би ја теби; да се ооаметиш.

Name

Директ

18.08.2019 11:31

Имунитет није ту да би се злоупотребљавао. Ту се овај цовјек кпректно понио тако сто није потегао тај "адут". Сто се тице полиције, прије 13-14 година се говорило о реформи полиције. Сад је мозда и најбоље вријеме за реформу полиције, посто сваста носи полицијску знацку.

Name

Адвокат

17.08.2019 15:16

Привела га је исто као и оног Швеђанина, иста школа хапшења

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јбг

17.08.2019 15:24

Ето видиш како продје Сенатор РС а шта ми обицни да очекујемо. Е сад да ли је све било бас овако како дотични прича то је питање?Медјутим ја овако старог човјека не би могао обарати на земљу и стављати лисице. Не.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Скептик

17.08.2019 19:17

Па видимо како пролази народ, убили су Давида Драгичевића а њихов министар Николу Ђуровића, малтретирају грађане Бања Луке...

Name

Ре

18.08.2019 09:40

Нико више не пише о оном младићу што је нестао прије пар дана, па га нађоше мртвог у Дервишима?! Јел била обдукција и који су резултати? Јел у питању "задес" или је нешто друго у питању?

Name

Возац

17.08.2019 15:35

Опста отимацина на путу, само се ТМВ заустављају, ниикакве контроле нит се кога боје ни стиде.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

17.08.2019 16:34

Ста год да је било, ја сам вец одавно изгубила повјерење у МУП.

Name

Ко му је крив

17.08.2019 17:45

Лијепо му "људи" рекли да је могао проћи са 50 марака, ал џаба! Цццц!!!

Name

Дејан

17.08.2019 20:46

Слажем се да је велика већина полицајаца корумпирана и бахата. Најбољи примјер бахатости је то што сами никада не вежу појасеве нити у службеним нити у приватним аутомобилима. У земљама Западне Европе то не можете видјети. Полицајци увијек имају везан сигурносни појас и на задњим слудиштима.

Name

Директ

18.08.2019 11:34

Ко му је крив, са 50 КМ, али из дзепа у дзеп. :)))

Name

Директ

17.08.2019 15:37

Полицајац добио по прстима. Оцекивао је мито од цовјека, који зна своја права (да се казна сада не плаца на руке, вец на рацун Суда). Екипа је мислила да и њега обраде, а на стету своје слузбе, сто су на крају и уцинили. Ово им сигурно није први слуцај, али је мозда први слуцај да налете на неког, на неки нацин, себи равног. Могу само да мислим колико им је људи платило несто ситно на руке, у замјену за неписање казне. Ово је изнуда мита. На крају це најебати само овај сто није везао појас, а то сто су полицајци измедју осталог злоупотријебили своја овластења, то ником ниста. Колико је криминал у институцијама узнапредовао, да представници једне институције су покусали да зезну И зезнули су представника једне друге јавне институције. Прије неки дан или прије неку седмицу било несто измедју представника јавних институција, нека туца. Давно сам ја ово предвидјао, јос прије неколико година, а у склопу прице о свеопстем распаду друства и система. То се сад управо десава. Мафија у недостатку материјала за пљацку, поцеце и медју собом да се глодје. Мала бара пуна крокодила.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

17.08.2019 17:48

Па овај пут су се намерили на јачег од себе, и мислим да ће нагребати они!

Name

Источно Сарајево

17.08.2019 15:55

Колико се сјећам Михајловић је вјерни сарадник Биљане Плавшић та је као такав учествовао 98 у рушењу легално изабраних представника у РС.Значи да је својим тадашњим чињењем утицао на стварање данашњег система па и данашње полиције РС.То што му се сад то обија од главу, није и неће бити једини.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Можда

17.08.2019 17:51

Али ако погледаш последњи интервју Предсједнице Плавшић, и послушаш шта она прича, биће ти јасно да се она уопште не слаже са овим што се данас дешава! Напротив, огорчена је!

Name

за Можда

17.08.2019 19:50

О томе је требала раније мислити.То што она сад мисли и изјављује ,то је уопште не амнестира од кривице за данашње стање или народски : Послије ј...ња нема кајања.

Name

Ре За Можда

18.08.2019 16:01

Уопште се не слажем да госпођа Плавшић сноси било какву врсту одговорности за стање у наших Држави - у првом дијелу гдје је учествовала у власти, познати Двојац је није зарезивао ни колико је црно испод нокта, а у овим данашњим она не учествује годинама, да не кажем деценијама! И шта би била њена одговорност?

Name

Бања Лука

17.08.2019 15:56

Полиција како год да уради народу не ваља. А његове изјаве треба с резервом узети.

ОДГОВОРИТЕ
Name

милиционар

17.08.2019 18:20

Ре, По теби полиција не узима мито Волио бих видјети једног возача који није дао или од кога није на неки начин изнуђивано мито. То је једноставно пракса у РС

Name

Директ

18.08.2019 11:36

Једноставна формула за пропаст.

Name

Ото

17.08.2019 15:56

Стари крпељ у возилу а.д. Дуван је бјежао од 14:11 до 14:17 часова, док су га дотични пратили у возилу под ротацијама. Јадна је држава у којој сви мисле да су изнад закона. Колико је људи чуло да се позивао на Милорада и Драгана, а изгледао је пијано. Туга, јад и чемер...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Не знам то

17.08.2019 17:54

Ал знам да су нам "другови" из полиције врло бахати, безобразни, алави,и ништа добро о њима човјек нема рећи!

Name

цаца

17.08.2019 15:57

Јој циркуса тог васег сената... Ко да сте стари Рим јбте, а не задња вукојебина Европе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кум

17.08.2019 21:36

Цаца је 100% у праву

Name

Лицемјерство

18.08.2019 10:04

Који је задатак, или обавеза ових сенатора, у односу на бољитак РС, бољи живот народа. Никад нису изашли ни са каквим критикама, нити приједлозима за добро грађана... Они изгледа буду доживотно изабрани, сједе, шуте, примају ни за шта огромне плате, на страну остала примања. Сад је ударен по прстима, док ми свакодневно, све и свашта преживљавамо,.., требао је ово достојанствено прешутити, некако је лицемјерно кад се све сабере.

Name

Директ

18.08.2019 11:39

То је висе поцасна функција, него било ста друго. То је Додик осмислио, да неби био најстарији политицар на власти.

Name

Гост

17.08.2019 16:00

Привели га и још брзе пустили. Ни 15 минута није био приведен.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реалност

17.08.2019 16:03

Мало си се ти висе правио паметан, неприводи полиција без разлога, Закон је за све градјане исти, мого си реци дда си имао и висе новца у новцанику али било те срамота тако несто да казес. Плати казну и понасај се у складу са Законом сенаторе РС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

18.08.2019 11:42

Хтио је да плати (на рацун), само му нису дали.

Name

Очевидац

17.08.2019 16:07

Овај човјек је некад био њихов играч и омогућио лакташком шерифу долазак на власт. Прикачио се партији Биљане Плавшић и то добро уновчио. Као тскав је и постао сенатор. Али ето није му помогло да не буде опљачкан од стране полиције. Лик ми је антипатицан ал још гори су пандури који пресрецу људе и возила по граду и тразе рејет. Тај пандур што тражи појас никад га сам не веже. Пандури инаце не везу појасеве а то тразе од градјана. И тиме изазивају револт. Али Лукачева фаланга је то. А они још гори. Зато Свето врати филм уназад и види колико си свему томе доприњео.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сваста

17.08.2019 16:09

Па ста, и мене су исто тако малтретирали па нисам изасао на тв а од њих сам добијо повисен оцни притисак!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

17.08.2019 16:58

И оправдавас ту "праксу цутања"? Да сви цутимо? То це ријесити проблем или уцинити га јос вецим?

Name

Е

17.08.2019 16:40

Ако је ово и близу истине јадна је та полиција али богами још далеко јаднији наш сенатор Светозар.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дејан

17.08.2019 16:57

И прије је народ ишао из земље јер се лоше живјело односно јер није било новца али сада највише иде у иностранство због других разлога

ОДГОВОРИТЕ
Name

ја сам

17.08.2019 18:07

Јој шеге сената, система и републике.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Соко

17.08.2019 18:23

Што би народ рекао ово је неки стари аустриски лопов.Добра му је прица комотно би мого у резисере.Мислим.да се он пита да би све полицајце који су бики актери догадјаја требало суспендовати.Па куд су насли њега да зауставе и јис да му напису казну за појас

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

18.08.2019 11:50

Овај цовјек је ту само један у тој прици. Цим се ти полицајци понасају тако, знаци да им је то пракса, а не само један слуцај. Интерна контрола це имати посла са овим полицајцима, под иусловом да и они нису у том или неком другом облику криминала, па врана врани оци не вади.

Name

Сјена од сенатора

17.08.2019 18:55

Како неко мозе имати тако узвисено Интел. звање а да се то не зна, да се не појављује у јавности са својим науцним и публицистицким радовима? Сви хоце да се убрајају у паметне а трц само се беру паре и користе привилегије. А полиција наса не приводи ни руководиоце најнизег ранга тако да ми ово не лици на професионалан рад него је неко имао пик на њега. Камо пусте среце да казњавају све преступнике.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лука

17.08.2019 19:30

Знаци, резим у РС-ој је много нервозан, не иде им нигдје по плану осим када беспотребно примјењују силу. Каква је ово полиција када нападају 6:1, па сад 4:1 на мирни народ и то због тако 'великог' прекрсаја, невезивања појаса?! Треба постовати Закон и то је ок, али ја НИКАДА нисам видио полицајца да је везао појас за вријеме возње. Мозда сам ја неинформисан па молим да ми се казе цлан Закона по којем су они ослободјени те обавезе и јос неких других за које ми 'остали' плацамо казне! Јос ако се утврди да су покрали цовјека, онда смо дебело заглибили, нема нама спаса са оваквим резимом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

дада

17.08.2019 20:46

управо тако..мој брат пандур,сједнем код њега у ауто кренем да се везем казе немој се везати,ни слуцајно...а он наравно никад није везан

Name

Веле

17.08.2019 19:33

Полиција неедукована, силедзије, корумпирани...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Диктатура

17.08.2019 19:43

Страсно

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хуху

17.08.2019 20:38

Само ви ћутите и ћутите. Неће ово вама да се деси а-а. Е покварени народе!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милојко

18.08.2019 05:33

Бахати сенатор.Чуј сенатор, а гдје су дјела иза њега....

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ

18.08.2019 08:42

Код Калигуле је коњ био сенатор. Толико о функцији. Пјевачко друштво које сиса крв овом народу. Колика.им.је мјесечна накнада за сенаторство

Name

Директ

18.08.2019 11:58

Бахат, само ко?

Name

Гламоц

18.08.2019 06:21

Он це преко политике да све среди, а ста је са обицним градјанима којима се овакве ствари десавају?!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ипак

18.08.2019 15:55

Му хвала што све износи у јавност! Могао је он, сигурно, све средити по политичкој линији чим се десило, али он се одлучио да буде јавно! Вјерујем да је и њему, као и свима нама, више доста ове бахатости и безобразлука на све стране!

Name

Па

18.08.2019 09:54

Наградити полицајце обавезно, јер овај се накрао довољно а неће да везе појас.А за паре јбг. и нису његове свакако већ народне паре.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

18.08.2019 12:03

Ако није везао појас, зна се, писе се новцана казна и иде се у банку или посту, а не у полицијску станицу.

Name

Дада

19.08.2019 10:31

Полиција је добро одрадила посао нема нико право бјежати од полиције ,ако журиш по унука онда буди нормалан ,др такви као он намећу те законе да се контролише и Глоби народ и купују радари којих ни у Њемачкој нема,полицајци су само исправно поступили свака цаст

Name

Дијаспора

19.08.2019 06:36

Такав стар а не везе се и иде по унука,срами се,свака цаст полицији

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дüсселдорф

19.08.2019 07:57

Потпуно ми је позната ситуација. Када се на БХ улицама, нароцито у РС, надјете са страним таблицама, па уколико јос возите "бољи" ауто- као лесинари! Без људскости, без стила, просто и "са висине". Мене су недавно од границног прелаза Брод па до Бијељине зауставили 7x. Обицно висе не знајуци ста би питали и ста би затразили а да нисам имао. Са бебом у ауту. Дакле, разумијем да Вам треба новац господо, али га од градана не мозете отимати и толико се понизавати. Тразите од онога ко треба да вам да. Просто, има нас коју знамо како и коме да се залимо. Мало достојанства, људског.

ОДГОВОРИТЕ
Name

xxx

19.08.2019 14:47

Прије свега, закон налаже да возачи користе појас. Он , из неког разлога није везао појас. Друго, немогуће је да га полиција без разлога приведе у полицијску станицу, јер као што знамо, то им није уобичајено понашање да приводе прекршиоце саобрачајних прописа, осим..... Дакле, маните се пљувачине по полицији, јер не знате како се заправо све одиграло.

ОДГОВОРИТЕ