У сусрет школи: Бесплатан технички преглед аутобуса

Са циљем повећања безбедности ђака у саобраћају у Републици Српској ће од понедељка, 19. августа, до суботе, 31. августа, бити спроведена бесплатна контрола техничке исправности и опремљености аутобуса, саопштено је из Министарства саобраћаја и веза Српске.

Република Српска 16.08.2019 | 08:14
У сусрет школи: Бесплатан технички преглед аутобуса
У акцији бесплатне контроле техничке исправности аутобуса учествоваће 58 станица за технички преглед које су регистроване за технички преглед аутобуса.

- Овом акцијом, чији је циљ повећање безбедности ђака у саобраћају и која се традиционално спроводи пред почетак школске године, сви субјекти који учествују у систему безбедности саобраћаја пружају могућност превозницима да припреме своје аутобусе, изврше технички преглед и уоче евентуалне недостатке, како би их на време могли отклонити и вршити безбедан јавни превоз, наводи се у саопштењу.

Трошкове ванредног техничког прегледа аутобуса сносе станице за технички преглед, односно он је бесплатан за превознике.

Списак станица техничког прегледа које учествују у акцији доступан је на интернет страници Министарства саобраћаја и веза Републике Српске у секцији "Акција 2019".

Уз ресорно министарство, акцију спроводе и Министарство унутрашњих послова Републике Српске, Привредна комора Српске, Асоцијација станица за технички преглед возила, Стручна институција за технички преглед возила и Ауто-мото савез Српске.

(Агенције)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

У реду

16.08.2019 08:22

И ста се догадја кад се установи да возило није просло бесплатни техницки преглед?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Скептик

16.08.2019 08:49

Власницима аутобуса није проблем цијена техничког прегледа већ цијена отклањања квара откривеног на тим техничким прегледима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Е..

16.08.2019 08:54

Ја реко.. Бесплатан превоз за ђаке! Али мало сутра.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Росуље

16.08.2019 13:23

Има се за бесплатне техничке прегледе (читај: Министарство плаћа станицама техничког прегледа), а нема се за бесплатне уџбенике.

ОДГОВОРИТЕ