Влада оспорила акте Скупштине града Приједор

Влада Републике Српске обуставила је извршење четири рјешења Скупштине града Приједора до доношења одлуке надлежног суда, објављено је у Службеном гласнику Републике Српске.

Република Српска 15.08.2019 | 12:31
Влада оспорила акте Скупштине града Приједор
Ријеч је о рјешењима којима је Скупштина града Приједора на сједници одржаној 13. фебруара ове године разријешила дотадашњу и именовала нову Комисију за избор и именовања, као и разријешила дотадашњи и именовала нови Одбор за жалбе града Приједора.

Влада је донијела и закључак којим је овластила Правобранилаштво Републике Српске да покрене управни спор пред надлежним судом против ових рјешења Скупштине града Приједора, те задужила Министарство управе и локалне самоуправе да Правобранилаштву достави обустављене одлуке с потребном документацијом.

Ове одлуке Влада је донијела на сједници 4. јула, објављене су у Службеном гласнику Републике Српске јуче, а на снагу ступају осмог дана од дана објављивања.

Министарство управе и локалне самоуправе Републике Српске позвало је 14. марта ове године Скупштину града Приједора да измијени, укине или поништи спорне акте, наводећи да Скупштина града Приједора није испоштовала одредбе Закона о службеницима и намјештеницима у органима јединице локалне самоуправе односно Пословника Скупштине града Приједора.

Приједлог рјешења којима би се поништили спорни акти уврштен је у дневни ред сједнице Скупштине града Приједора одржане 17. и 18. априла ове године, али је скупштинска већина тада одбацила мишљење Министраства управе и локалне самоуправе.

Један од разријешених чланова Одбора за жалбе града Приједора је и прије ових одлука Владе тужио Скупштину града Приједора и Окружни суд у Приједору донио је 28. јуна пресуду у његову корист, а наложио Скупштини града Приједора да поништи акт којим су чланови Одбора за жалбе разријешени дужности и да надокнади трошкове управног спора.

У међувремену је Скупштина града Приједора проширила надлежности Комисије за избор и именовање и усвојила више аката које је та комисија донијела, укључујући и избор и именовање директора двију јавних установа – Спортске дворане „Младост“ и Центра за социјални рад.

(Срна)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Јоја

15.08.2019 13:04

Па хо це ли се поништити одлуке спорних комисија Мало морген Ј..е луд збуњени у Приједору

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

16.08.2019 07:07

Цути,добро да икако функционисе ово како су се посланици скупљали по кафанама.Све кад их скупис мигао би маx за њих 5 утврдити да су били на факултету,сви остали имају неке дипломе а да ни њихови најблизи немају појма да су икад студирали !!!