Павић: Тешке одлуке, морамо да пратимо Србију

Вријеме у којем живимо, а нарочито вријеме у којем се тренутно Срби налазе у Републици Српској и у Србији, заиста је изузетно турбулентно и предстоје врло важне одлуке које ће се морати донијети и на унутрашњем плану, али и одлуке коју могу донијети сусједи или међународна заједница - каже у изјави за Инсајдер Марко Павић, лидер Демократског народног савеза.

Република Српска 14.08.2019 | 13:25
Павић: Тешке одлуке, морамо да пратимо Србију
-Све то утиче на унутрашњи живот и у Републици Српској и у Србији. Ово што се дешава у Српској да немамо страних,  али ни домаћих инвестиција посљедица је једне политичке нестабилности на нивоу Босне и Херцеговине - истакао је Павић.

Он је истакао да је ДНС увијек у кризним тренуцима заузимао ставове који су били у интересу грађана Републике Српске и који су се касније показали као веома исправни. 
- Напоменућу само неколико ствари. Када се водила кампања око укидања Војске Републике Српске, која јој је по Дејтонском споразуму припадала, ДНС је био изричито против укидања војске и тако је и гласао у Народној скупштини Републике Српске, док су други гласали за укидање. Сада се види колика је то грешка била што смо једно своје дејтонско овлашћење пренијели на ниво БиХ.

Слично је било и са декларацијом која је усвојена о Сребреници. ДНС је и тада у Народној скупштини Републике Српске гласао против те декларације, међутим, остали су гласали "за" и она је прошла. Сада преко 20 хиљада људи стријепи када оде у иностранство да ли се налазе на неком списку. Они који су бранили своју домовину нашли су се у позицији да због тога страхују од путовања у иностранство. Ево само та два примјера, а има их још око индиректног опорезивања, полиције и слично, гдје је ДНС имао другачије мишљење од других, показују да је ДНС цијели период послије рата био принципијелан и да се борио тачно за оно што пише у Дејтонском споразуму. Да су којим случајем ставови ДНС-а прихваћени, сада бисмо били у потпуно другачијој позицији, не бисмо се тужили са Федерацијом због индиректног опорезивања, да ли је исплаћен сав износ или не, а и друге ствари - поручио је Павић.

Он је нагласио да су сада поново дошла времена када се доносе крупне одлуке, првенствено о томе да ли Босна и Херцеговина треба да уђе у НАТО или не, да ли треба да преда АНП НАТО савезу. 

- ДНС је и прије и сада имао исти став. Ми на овом пољу морамо да пратимо Србију. ДНС не жели границу на Дрини. Ако Србија уђе у НАТО, онда и ми у Републици Српској и БиХ идемо, али ако Србија не уђе - онда не идемо ни ми. Ако Србија задржи неутралност, задржаћемо и ми. То је та разлика коју ДНС и остали заговарају. Ми нисмо ни расправљали да ли је НАТО савез прихватљив или не. У овој позицији је далеко важније пратити Србију шта она мисли. Ми који смо доживјели рат и који смо једно вријеме имали границу и баријере на Дрини знамо како то изгледа и зато не можемо прихватити да Србија и Босна и Херцеговина, односно Република Српска, иду различитим путем када је у питању НАТО - истакао је лидер Демократског народног савеза.

- ДНС сада, као и увијек, нема ништа против ниједне нације, ни против ниједног народа, ни против кога, али брани легитимна права која су нама дата, не само европским документима, већ која су нам дата и Дејтонским споразумом као основ на којем почива Босна и Херцеговина - закључио је Павић.

(Инсајдер)

Коментари / 58

Оставите коментар
Name

Војо СДС ПРИЈЕДОР

14.08.2019 11:23

Кани се СНСД-а и крени са нама у Јацање покрадене и унистене Републике.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сања

14.08.2019 12:35

Ако зелите да странка презиви изборе 2020 морате се одреци СНСД-а

Name

Ре

14.08.2019 12:42

Само ДНС....само Марко....само Бањац....идемо до побједе....

Name

ти си доказ да нељуди дуго живе

14.08.2019 13:41

издајниче како те није стид узети РС у уста , бруко .

Name

Јаффа

14.08.2019 14:01

Минимум плата 1.500 КМ, покрерање производње и здраве економије, повећање стандарда живота...све друго је шупља прича!

Name

Дадо

14.08.2019 16:55

Супља ти је прица. Леми те дрзи у саци и само климас главом. За озбиљну политику треба имати м... Сто ти пријатељу немас.

Name

Војо СДС ПРИЈЕДОР

14.08.2019 11:23

Кани се СНСД-а и крени са нама у Јацање покрадене и унистене Републике.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Оса

14.08.2019 12:46

Па Војо били смо са тобом, било све горе и горе. Нисмо заборавили.

Name

Директ

14.08.2019 13:30

Горе од овог сада нема и бице јос горе.

Name

Ре Оса

14.08.2019 14:51

тацно. Ови бар знају да краду како треба а не да јајаре. Све пријасње власти су крале на ситно. Нека се бар појединци обогате кад не моземо сви.

Name

за Оса

14.08.2019 20:28

По чему је било горе прије 15 година.Можда што је радило више фабрика или је литар бензина био 1 КМ или због тога што младост није оваквим темпом бјежала из РС ИЛИ ШТО СМО ТОЛИКЕ НАДЛЕЖНОСТИ ИЗГУБИЛИ У ЗАДЊИХ 15 ГОДИНА ИЛИ ЗАТО ШТО СМО СЕ ЗАДУЖИЛИ 5 МИЛИЈАРДИ па нам унучад то требају враћати.Како је било горе?Објасни.

Name

Ре ре ОСА

14.08.2019 20:32

Крало се на мало јер је постојао неки закон и понеки некорумпирани судија.Сад је то све урушено и можеш како хоћеш ако си члан владајућих партија.

Name

ре

14.08.2019 11:24

Често теби бурле дође на мезетлуке разноразне хеликоптером преко села козаре код свега опљачканог презадуженог гладног пропалог И сиромашног годинама са вама тајкунима и милионерима лоповским у РС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кажем

14.08.2019 13:16

Па они брину само становништву СНСД партије, шта полемише и враћа се у прошлост причајући нам како се таре лан... Није било тако давно и сећамо се како га је Додик пред изборе његовао, а онда су односи постали исушене ријеке, вене јер су се усудили радити за свој рачун. Шта хоћете од овог народа који је остао овдје, да и он оде? Можда тамо далеко..

Name

Кум

14.08.2019 11:27

Ма какве црне одлуке пред тобом,па теби ста миле казе то и радис,он доноси одлуке а ти само фигурирас.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Кум

14.08.2019 14:52

то се зове псећа вијерност. Миле га шутира сваки дан а он вјерно трчкара за њим.

Name

Здрав Разум

14.08.2019 18:41

Овај Павић вријеђа здрав разум јер се зна да је Радмановића 2009 године послао захтјев за чланство у НАТО и то је званична политика СНСД тада(нема везе што су то скинули са сајта). Све то вријеме Павић и његов ДНС и ови што су га напустили ДЕМОС су били у чврстом политичком браку са СНСД и знао је за ту Радмановићеву одлуку и програм СНСД. Зашто тада није причао ову причу о праћењу става Србије јер је Србија годину дана раније тј 2008 године прогласила војну неутралност?Павићу, ти твоји сатрапи из ДНС и новог ДЕМОС сте саучесници политике Додика, СНСД и извршиоца Радмановића око уласка БиХ у НАТО пакт.Све ове приче Додика, Павића и њихових медија сада вређају здрав разума. Водили сте политику уласка у НАТО и потписали документе у име БиХ (није ниједан Хват или Бошњак већ Радмановић и Шпирић) и последице те политике сада ће осетити српски народ јер ће на Дрини бити граница НАТО пакта. То није жеља ниједног Србина, али је реалност и треба тако да буде јер свако онај ко је дао глас тој политици треба да сноси последице. Народе што си бирао, то ћеш и да поштује. Изабрали сте СНСД, ДНС и СП и њихову атлантску политику, а то што вас је Додик преварио са сликама са Путином пред изборе то је знак да сте преварени, али ни сада нисте свесни и 10 година послије уласка у НАТО већина неће бити тога свесна и још ће причати и мислити о Русији.Те странке, а нарочито СНСД су по организацији секта и познато је како заврше секташи.

Name

СНСД и коалициони партнери -пренос надлежности

14.08.2019 11:36

СНСД у протеклим мандатима на државном нивоу учествовао у преносу надлежности и формирању сљедећих институција на нивоу БиХ: 1.- успостављање система заједничких таблица и саобраћајних дозвола, чиме је ова надлежност пренесена у надлежност Министарства цивилних послова БиХ 2.- успостављање заједничких пасоша 3.- преношење надлежности ентитета из области држављанста на Министарство цивилних послова БиХ 4.- формирање Државне граничне службе БиХ 5.- формирање Канцеларије за сарадњу са Интерполом 6.- формирање Агенције за државну службу БиХ 7.- формирање Одбора државне службе за жалбе 8.- успостављање Дирекције за имплементацију ЦИПС пројекта 9.- успостављање Агенције за заштиту личних података БиХ 10.- успостављање Агенције за идентификацију докумената, евиденцију и размјену података 11.- успостављање СИПА 12.- успостављање Обавјештајно-безбједносне агенције БиХ 13.- успостављање Службе за послове са странцима БиХ 14.- успостављање Комисије за реституцију БиХ 15.- успостављање Комисије за државну имовину БиХ 16.- успостављање Агенције за акредитацију и квалитет БиХ 17.- успостављање Агенције за лијекове БиХ 18.- успостављање Државне регулаторне агенције за радијациону и нуклеарну безбједност БиХ 19.- успостављање Агенције за безбједност хране 20.- успостављање Савјета за дјецу БиХ 21.- успостављање Института за стандардизацију БиХ 22.- успостављање Института за метрологију БиХ 23.- успостављање Комисије за концесије БиХ 24.- успостављање Института за интелектуално власништво БиХ 25.- успостављање Института за акредитовање БиХ 26.- успостављање Конкурентског савјета БиХ 27.- успостављање Канцеларије за ветеринарство БиХ 28.- успостављање Института за нестала лица БиХ 29.- успостављање Државног трезора при Министарству финансија БиХ 30.- успостављање Управе за индиректно опорезивање БиХ 31.- успостављање Агенције за статистику Б

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нека

14.08.2019 11:39

Врате педија есдауна додик це потписати за нато без коментара и уз осмјех али он плаца инцка па ради ста хоце!

ОДГОВОРИТЕ
Name

блиц

14.08.2019 16:39

Вратили би али Педи отишао са овог свијета!Друго ,није био наклоњен Србима уопште.

Name

Робин

14.08.2019 11:40

Ми цемо молити за спас само да презивити.Нико вам неда помоци где нам је мајка Русија веце беда него ми.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

14.08.2019 22:52

С тим да Руси имају веце плате него ми. Пресисали су нас, сад имају просјецну плату од око 1350 КМ, док ми имамо просјецну плату од око 900 КМ, а 1990 просјецна плата у Русији била је 0. То је Русија данас.

Name

Министар

14.08.2019 11:51

Како ви правите народ будалама, па питајте шта би, живот у уређђеном окружењу, сигурност, мир, редовну плату или пратито Србију из које бјеже више него овдје. Нике Београд Србија, ни Б. Лука РС или Сарајево БИХ. Гледајте како се остали дијелови празне, дјеца, радници одоше је ли то политика за народ који је гладан и шупљих гаћа. Срамите се лопови.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

14.08.2019 22:55

Ако неког јако напредног треба да пратимо, зар није логицније да пратимо Свајцарску или Аустрију (које нису цланице НАТО савеза и одлицно им иде)?

Name

Србовање на различите начине

14.08.2019 11:54

Ова странка и њени кључни играчи су нам познати деценијама, поготово, њихови ангажмани по свим основама. Зашто прича послије свршеног посла, а итекако су потпомогли оваквом стању, те незавидној животној ситуацији, за већину народа. Мање се брука, кад уопште не коментарише, јер има пуно људи који памте, не болујемо сви од колективне амнезије. Он је заборавио, очигледно, пуно одрађених, итакако важних ствари, које нису за дику...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

14.08.2019 23:07

2009 Радмановиц је подрзао НАТО, док 10 година касније оцигледно је да Додик наставља СНСД-ову политику гурања Срба на Србе.

Name

мостарац

14.08.2019 12:00

Фуј какво поданичко размишљање!!! Зашто је битно шта нека друга држава жели? Имаш ли свој мозак или увијек очекујеш да ти неко други каже ста требаш да радиш? А шта ако други хоће да прате Словенију? Ко си ти да ме вежеш за Србију и њен покушај сједења на двије столице? Нисам ни ја неки заљубљеник у НАТО али не знам што се задњих мјесеци око тога прави таква драма као да нам живот зависи од тога?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

14.08.2019 23:04

И не зависи нам зивот од цланства у НАТО савез. Зато и нецемо у НАТО (ми у РС), јер ницему не слузи, али зато (много) коста. Да не спомињем и лосе односе са Русијом (у слуцају да БиХ постане цланица НАТО савеза). То тек нема цијену, јер се лоси односи са толиком дрзавом, не могу математицки израцунати колико би то економски остетило БиХ. Довољно је да Руси забране увоз воца у Русију из БиХ, да додје до извјесног негативног економслог исхода по БиХ. Зато треба унаприједјивати односе са Русијом, а не окренути се од исте такореци заувијек.

Name

Вук

14.08.2019 12:09

просто да човјек не повјерује, ево још једномјасно да јасније не може бити! коме није још јасно нека прочита шта пише у члану 84. Закона о одбрани БиХ, а којег је усвојила Парламентарна скупштина БиХ. Рудоња се у споразуму којег је потписао са Алијиним сином обавезао да ће поштовати Одлуке Предсједништва, одлуке савјета министара и Парламентарне скупштине. дакле, зна се ко је донио Закон о одбрани, а зна се и шта у њему стоји! Закон о одбрани БиХ Члан 84. (Активности за пријем у НАТО) Парламентарна скупштина, Вијеће министара Босне и Херцеговине, Предсједништво, те сви субјекти одбране, у оквиру властите уставне и законске надлежности, провест ће потребне активности за пријем Босне и Херцеговине у чланство НАТО-а. Шта који Qрац Србија има са овим, ово је закон, а за кршење закона се иде у ћорку! питање је само до када ће држава БиХ трпити отворено заговарање и крешења њених закона.. живи били па видјели! п.с. наравно, не мислим ја да ће неко из Сарајева тек тако доћи хапсити Додика, Павића, Бореновића ....... .... без подршке САД и НАТО-а !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Титаник

14.08.2019 12:18

Сви раде у интересу грађана , Павић,Ђокић, Жељка,Додик. Баш неуспјевам да потроши 180 КМ пензије, то је по 6 марака 30 дана у месецу, треба то потрошити. Да не раде у интересу грађана вероватно неби ни било ткз пензије.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Титаник

14.08.2019 14:19

Поготово Пејина унука сто се сва стури радеци у интересу РС?

Name

Логика

14.08.2019 12:23

Ево менw већ сат времена у реду на граници да пређем у Србију, ти не знаш да још има граница.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

14.08.2019 12:50

И ја сам то примијетио, каже да је он против границе, овај деда има неку амнезију

Name

Ре

14.08.2019 14:36

То болан гари преко гране с ротацијама ....

Name

Xx

14.08.2019 12:29

Марко и Ти си утицао са бајом на све одлуке и подрзао Радмановицев потпис на приступање НАТО алијанси. Васа похлепа је нанијела зло РС. Ето резултата цврсте коалиције. Фујјј

ОДГОВОРИТЕ
Name

Добро си рекао.

14.08.2019 13:05

Фујјјј коалиција.

Name

Немој само ти мајке ти

14.08.2019 12:54

Да се јављаш... Полтрон, увлакач и подгузна мува. Имао си прилику да станеш на страну народа, али ниси... Постао си велика нула, коју ће Баја још мало "полно искориштавати" па онда шутнути.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ти си

14.08.2019 12:59

све ово вријеме био додиков сателит а сада покусавас да се дистанцирас боље ти је да идес у пензију јер и ти си дио ове политике кооја је ову земљу довела на ивицу амбиса гдје вец губи равнотезу и ако је ти покусас спасти она је вец на дну!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Таробљене институције и градјани криминалном мафијом

14.08.2019 13:02

Кљуц ријесења за овакво насе стање као прво је растурити криминалну хоботницу од-до и ниста друго. И недозволити да висе икада продјемо кроз иста и слицно....Тај проблем НАТО неце ријесити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Али

14.08.2019 14:14

индиректно це поцети рјесавати јер онда имамо неки правац и поцетак рјесавања поглавља за еу гдје је једно од поглавља криминал и корупција! Српски народ је мали народ ниста веци од румуна бугара грка! Грци су једна од најстаријих цивилизација свијета па су усли у нато а и остали пријатељи са русима и другим православним земљама али насим политицарима манипулисе ко стигне а и одговара им овакво стање због лоповлука!

Name

Директ

14.08.2019 13:29

Па пратите. Засто сте онда потписали онакав уговор, ако пратите Србију?

ОДГОВОРИТЕ
Name

куку нама са нама

14.08.2019 13:34

Иди негдје у ћошак и крепај ко мацак кад му додју црни дани....откуд вам толика воља да нас толико дуго"браните" свјесни чињенице да то није одбрана

ОДГОВОРИТЕ
Name

дусанцули

14.08.2019 13:37

Стара оматувјела бескичмењачино, не требамо ми пратити Србију него оно што смо донијели у НС РС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

да се зна

14.08.2019 13:43

сад је на реду Крајина у Хрватску

ОДГОВОРИТЕ
Name

Табаско

14.08.2019 13:57

Теске су одлуке пред вама милионерима. На Малдиве иии Дубаи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

СС

14.08.2019 14:05

Шта оће овај регионални политичар? Нек се држи свог Приједора, доста му је...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цубриловиц

14.08.2019 14:06

А скупа мудраца, Ви би били и да имамо своју војску, своју валуту, своју лигу у фудбал, кошарци.. али не иде, зато сми из демоса ту да извуче о у датом моменту максимум а крепо у старачких дом

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милојко

14.08.2019 14:46

А он као несто урадио за РС, ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Србији

14.08.2019 14:47

би било боље да прати нас!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

14.08.2019 15:36

Па да и они пропадну као ми. :)))

Name

Цццц

14.08.2019 16:11

Ко то кука лоше се живи. Колико радите живите предобро. Хоћете можда да Додик засуце рукаве и да ради уместо вас. Паразити не кукајте крените нешто радити И ето бољег живота одмах.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

14.08.2019 23:10

Не мозе опозиција да ради оно сто би требало да буде посао власти.

Name

Сабцанин

14.08.2019 16:20

Неки дан купим градју за столариу у близини Зворника инаце доста повољније него у Србији.Натоварим у гепек,и правац у Сабац На улазу у Србију,наси цариници лепу цифру обрацунасе на оно мало моје градје.Где је логика да нема границе измедју нас.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Матан

14.08.2019 17:11

То је у ствари суштина српске политике у Босни - да се у свему само прати Србија. Тиме се од Срба у БиХ прави приљепак Србије, ништа друго.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миромо

14.08.2019 18:21

Шупљак до шупљака преварант до преваранта па ви мислите да вам народ вјерује??? Сви који сте уз Милу и СНСД сте папци и папагаји а поготово кукавице и неспособни климате главом што год Миле и милићи Изнесу без размишљања а видиче те докле тако не дуго сигурно народ долази себи само што опозиција мора још мало боље да прочешља унутар странака Миле је бацио Сљеме у ваше редове и све сазна на вријеме и удара контру

ОДГОВОРИТЕ
Name

За вас сто нападате Републику Српску

14.08.2019 19:40

Узрок пожара у бившој фабрици Енергоинвест у Источном Сарајеву је људски фактор, потврђено је из полиције. Зеничко предузеће Толе компани не бјежи од одговорности.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Доста висе

14.08.2019 21:03

Ја не могу висе сваки дан да цитам лази и изјаве које нам испирају мозак.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пратимо Србију

15.08.2019 10:38

Купујемо МиГ 29, тенкове, транспортере и будимо неутрални..

ОДГОВОРИТЕ