Убијене четири особе: Убиство починио плаћеник?

Четвороструко убиство у Јабуковцу највјероватније је починио плаћеник кога је ангажовао неко од људи са којима се покојни Раја Казимировић сукобио. До сада је полиграф прошло чак 15 особа.

Србија 13.08.2019 | 08:31
Убијене четири особе: Убиство починио плаћеник?
Како Блиц сазнаје, плаћеник је приликом ликвидације четворо људи користио пиштољ са пригушивачем.

На имању Казимировића у петак по подне нађена су четири тијела – домаћина Раје (72), његове мајке Драгице (93), сестре Љубинке Оприкић (76) и њене кћерке Драгане (53). Према првим информацијама из истраге, тијела су у дворишту била два дана, а како је кућа смјештена у завученом засеоку, тек их је у петак пронашао комшија.

– Први резултати истраге говоре да је злочин починио плаћени убица и да га је највјероватније ангажовао неко од људи који су били у сукобу са Рајом Казимировићем. Оно што полицији отежава посао јесте чињеница да је убијени био са доста људи у свађи. У прилог томе иде и начин извршења убиства свих људи који су Казимировићу били битни и тог тренутка присутни – објашњава саговорник близак истрази.

Засад је познато да је убица испалио 10 хитаца – пет у Рају, од којих су четири завршила у његовом грудном кошу, а један у глави, двије жене су убијене са по два хица у главу, а Рајину сестру метак је погодио у усне, након чега је завршио у лобањи.

– Приликом ликвидације користио је пригушивач на пиштољу, што је доказано обдукцијом, гдје је утврђено да је пуцано прислоном цијеви на жртве – додаје саговорник.

Тијела Раје, његове мајке, сестре и сестричине пронашао је у петак случајно човјек који је из сусједног села дошао да купи јагње. Он је, према ријечима комшија, дозивао домаћина, али како му се овај није одазвао, пришао је ближе и доживио шок. Видјевши га крвавог на трактору, одмах је позвао полицију и љекаре. Од петка по подне велики број полицајаца чешља сваки педаљ Јабуковца.

– Полиција није нашла ни чауре нити трагове крви – додаје саговорник.

Иако потрага за убицом, или за више њих, није окончана, засад нема индиција о томе шта се тачно догодило нити ко би могао да изврши овако монструозан злочин. У Јабуковцу причају да су то село, али и сусједна села, често на мети лопова. У селу се прочула и вијест да је злочин почињен због ћупа са златом. Салашу Казимировића приступ је, поред истражитеља, засад дозвољен једино Јовану и Катарини Даниловић из Вратне, који брину о Рајиној стоци. 

Према ријечима комшија, Казимировићи су живјели на салашу без воде и струје. Кућа у селу им је запуштена и ријетко су у њој боравили. Раја је чувао 15 крава, 40 оваца, козе и кокошке и углавном је сам о њима водио рачуна.

Раја је живио усамљеничким животом. Има сина и снају, који живе у Бечу. Након што му је јављено за убиство, син је одмах дошао, али ни он није могао да каже инспекторима шта је мотив злочина.

Казимировићи су једна од старосједилачких фамилија у Јабуковцу. Раја никада није напуштао село и земљу, иако је могао да оде у иностранство, као и многи из овог краја. Гајио је стоку, али се није потрудио да на салаш уведе струју. Имао је доста земље и трактор који је својевремено купио на сајму у Новом Саду.

Мотив четвороструког бруталног убиства још увијек не може ни да се наслути. Казимировићи су живјели скромно, у кући без струје и воде. Ипак, поједине комшије тврде да су добростојећи и да би се у томе могао крити разлог због ког су убијени.

Према ријечима директора полиције Владимир Ребића, у току је потрага за виновником четвороструког убиства у селу Јабуковац.

– У овом тренутку немамо починитеља или починитеље, нисмо ни сигурни када су се убиства догодила. Процјена је да су прошла два дана од убистава до момента када су тијела пронађена – рекао је он изразивши увјерење “да ће одговорни бити пронађени”.

Масакр од прије дванаест година

Те 2007. године, трагичне за ово мало мјесто, Никола Радосављевић је ловачком пушком кренуо у крвари пир, па је идући улицом од своје куће редом убијао комшије Драгињу (55) и њеног мужа Бранислава Боронгића (57), затим Срђана Баџикића (15), Бранислава Бадејевића (31), Јелицу Банковић (37), Драгана Ђорђевића (22), његовог оца Вељка (58) и бабу Марину (78), и на крају ташту Анику Чогрић (62).

(Блиц)

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

Бакица

13.08.2019 07:06

ово убиство је из користољубља ,ста су могли старци уцинити некоме да би били овако звјерски убијени.Јасно као дан.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Паwн

13.08.2019 08:30

Мајка родила Рајка са 11 година ,знаци затруднила са 10 ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зекс

13.08.2019 09:04

Слаба ти је математика Ајнштајне разлика је 21 година

Name

Тт

13.08.2019 09:19

Са 21

Name

Зло је овладало

13.08.2019 10:07

Страшно је читати овакве текстове. Не могу да дођем себи, какав смо народ постали, јер убити оволико људи, намјерно, "на камару", без имало гриже савијести, а све су старије особе, равно је психози. Ово може бити упозорење за све оне који су остали у опустјелим селима, као и велики друштвени проблем, јер се слабо ради на превентиви. Казне морају бити далеко оштрије, све медијски пропраћено, да би можда, за убудуће имало неки превентивни карактер. Постали смо никакви,..., без имало осјећања и саосјећања, барем добар дио народа...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Исток

13.08.2019 18:54

Ма није ово ниста цудно. Ово је цист посао некога ко је изгубио сваки осјецај и убиство му не представља проблем. Мислим да је таквих 90 посто у Републици Српској . Немајте сумње. Ако могу да овако безобзирно подрзавају СНСД само због лицних а неправедних интереса , и да гледају како се друге породице на правди бога злопате и гладују., немајте онда сумње да могу и овакве ствари радити због интереса. Проблем је сто припадници ових породица сто под зловласцем СНСД-а злопате вјероватно не би оком трепнули да наскоде владарима и цлановима њихове породице. Бојим се овога сто долази .

Name

матхс

13.08.2019 10:19

Драгица је Љубинку добила са 17 година

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Исток

15.08.2019 17:53

Болесници болесни!!!

Name

...

13.08.2019 10:59

А, да се мало заврне рука сину из Аустрије?!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Аднан

14.08.2019 11:03

То сам прво помислио