Случај Крунић: Тужилаштво тражи допуну обдукције

У оквиру истраге убиства власника агенције “Сектор секјурити” Славише Крунића из Бањалуке и његовог пратиоца Жарка Павловића из Пала, Републичко тужилаштво је наредило допуну обдукционог налаза убијеног нападача Жељка Ковачевића како би се утврдило са које даљине је он усмрћен и којим оружјем, сазнаје “Глас Српске”.

Република Српска 08.08.2019 | 09:51
Случај Крунић: Тужилаштво тражи допуну обдукције
Према нашим сазнањима, то ће бити урађено највероватније на основу медицинских налаза. Извор “Гласа Српске” је појаснио да ће у наредном периоду бити урађено и вјештачење пушака које су користили нападачи, али и пиштоља “глок” који је, користио неко из обезбјеђења убијеног Крунића.

“Циљ тога је да се утврди да ли је Ковачевић убијен хицем из пушке или пиштоља и како је страдао”, казао је наш извор.

Овај извор је додао да тужилаштво намјерава да у овом случају саслуша још неке свједоке, као и да нареди да се уради ДНК анализа биолошких трагова прикупљених током истраге.

Управо због ових истражних радњи Тужилаштво је јуче упутило приједлог да бившем раднику “Сектор секјурити” осумњиченом Родољубу Гајићу буде продужен притвор. Њега тужилаштво терети да је убијеном нападачу Жељку Ковачевићу одавао информације о кретању и навикама свог газде.

Крунић и његов пратилац Павловић убијени су у сачекуши 22. априла увече у близини имања бањалучког бизнисмена у Гламочанима код Лакташа. Нападачи су чекали скривени у жбуњу поред пута, а када је наишла “тојота” у којој су били Крунић, Павловић и возач Горан Илић осули су рафалну паљбу из аутоматских пушака. Том приликом у размјени ватре усмрћен је осуђивани криминалац Жељко Ковачевић. Због овог злочина, осим Гајића иза решетака се налазе Емилио Балдо (55) и Бенеди Ђукановић (42) кога терете да је заједно са Ковачевићем починио злочин. Балди се на терет ставља да је био осматрач и дојављивач током извршења злочина односно да је нападачима дојавио када је Крунић кренуо према сачекуши.

Гајић је био Крунићев човјек од повјерења, а према непотврђеним информацијама, наводно га је издао јер је Ковачевићу дуговао новац. Истрагом је утврђено да је он имао улогу “типера” и да је одавао детаље о Крунићевом обезбјеђењу, за које је знало само неколико људи. Он је то током испитивања у тужилаштву на неки начин признао, али је истакао да не познаје Ђукановића и Балду и да са њима никада није био у контакту. Тужилаштво како сазнајемо још није испитало да ли он заиста њих не познаје или његове тврдње нису тачне. Убијени Крунић био је власник компанија “Сектор секјурити”, “Житопека”, “Житопродукт”, “Сектор АДС” и “Сектор ЗОС” које имају око 1.800 запослених.

Републичко тужилаштво предложило је да се бившем раднику “Сектор секјурити” Родољубу Гајићу, буде продужен притвор за још три мјесеца. То је затражено због бојазни да би на слободи могао да утиче на свједоке и доказе и тежине дјела, али и бојазни од ремећења реда и мира. Приједлог је упућен Окружном суду у Бањалуци који ће га заједно са изјашњењем одбране упутити Врховном суду РС да донесе одлуку. Гајићев бранилац Маринко Бркић противио се продужењу притвора.

(Глас Српске)

Коментари / 14

Оставите коментар
Name

Дзоо

08.08.2019 08:11

Ало јестел ви нормални убиство се десило саранили мртве а нисте утврдили из којег је орузја убијен смртник. Е ово није нормално

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лаки

08.08.2019 09:30

А шта си ти очекивао, па овде ништа није нормално. То су требали прво утврдити у року два сата. Ау каква брука или поновно прикривање

Name

ЗА ДЗО

08.08.2019 10:30

ТИ НИСИ НОРМАЛАН АКО ИМАС И ТРУНКЕ ПОВЈЕРЕЊА У ОВЕ ИНСТИТУЦИЈЕ. УБИСТВО И СВА ДЕСАВАЊА ОКО ,,ДАВИДА,, ЈЕ ПИТАЊЕ СВИХ ПИТАЊА У ОВОМ ЛЕГЛУ КРИМИНАЛА.

Name

Игипоп

08.08.2019 17:04

Ако је ово истина, катастрофа

Name

Ре

08.08.2019 17:22

То нису институције, то су сељацке будале...

Name

Експерт

08.08.2019 08:17

Цуј, сада утврдјују ове ствари, па то је ваљда давно урадјено, изгледа да следи ПРАВДА ЗА СЛАВИСУ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Док Холидеј

08.08.2019 09:57

Ако је овакав пропуст направит онда ти назови стручњаци немогу чувати нацртану кокош или још боље гдје су купили дипломе и за колико пара.

Name

ЦСИ

08.08.2019 12:15

Па ми смо то учили на првом часу форензике.....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Б. Бабић

08.08.2019 12:37

Како сам схватио овдје се не ради о допуни обдукције, него допуни вјештачења, обдуцента и балистичара, а што се често ради код оваквих случајева. Допуна обдукције не би имала смисла јер је тијело покојника већ у фази труљења.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ратко.

08.08.2019 12:45

Која срамота за ову ненародну,несрпску,сектаско -снсд полицију...Тацно је истина да знају само казњавати обицан народ и да супер раде на радарима...хвале се огромним бројем казни јадног'свијета у преступу 10,,,20 км преко ограницења,а татини синови бјесне,200 км,убијају,пљацкају,дрога прсти свуда и ниста,ни гласа од збирова.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нена

08.08.2019 14:19

Управу сте,ста се ради у овој дрзави,брука,срамота и грехота

Name

Милан

08.08.2019 15:39

Није дрзава крива вец мафија која мисли да је дрзава они су републику српску направили изоловали да могу радити ста хоце и како хоце али неце докле они мисле,они це мијењати закон како њима одговара

Name

Раде

08.08.2019 15:37

Сва убиства су потпис снсд и политике милорада додика и он зна ко це и кад це бити убијен круница није споменуо засто ? И треба нам овако кад смо најгори народ и нација сами се убијамо због интереса и новца

ОДГОВОРИТЕ
Name

Огорцена

09.08.2019 09:26

Па људи драги тузиоци засто неиспитате људе у Србији које је господин Круниц прозивао и залио се да му пријетд па гледала сам емисије јавно имена и презимена износио тапка се умјесту залосно оде онакав биснисмен борац за правду добар цовјек визионар .

ОДГОВОРИТЕ