Руски тенисери опчињени Федерером!

Он је умјетник! Карен Хачанов и Данил Медведев кажу да је привилегија играти у ери "велике тројке", али једног играча посебно издвајају.

Тенис 08.08.2019 | 12:07
Руски тенисери опчињени Федерером!
Млади тенисери сложни су у оцјени да имају од кога да уче. Истина, тешко је приближити се и надмашити "старе куке" Роџера Федерера, Рафаела Надала и Новака Ђоковића, али управо због њих постају бољи играчи.

"Нисмо још довољно искусни, али стичемо га играјући велике турнире против великих играча. Ветерани имају потпуно другачији начин размишљања и бољи су у мечевима на пет сетова", навео је Данил Медведев, наводећи примјер да ипак напредују, апострофирајући из плејаде млађих Александера Зверева, који је освојио један мастерс и завршни турнир сезоне, али не и гренд слем трофеј.

Медведев напомиње да се један из "велике тројке" ипак издваја.

"Федерер је сигурно најталентованији од њих. Он се издваја због свог јединственог стила. Ђоковић је попут машине, и немогуће га је побиједити када игра свој најбољи тенис, али је Роџер посебан. Он је савршен у било ком аспекту игре. Игра лијеп тенис, елегантан, има неку умјетничку способност... Нико то не ради као он", навео је 23-годишњи Рус.

Његов земљак и вршњак Карен Хачанов такође је одушевљен способностима Федерера, рекордера са освојених 20 гренд слем трофеја.

За разлику од Медведева, Хачанов је успио да побиједи једног од њих - најбољег на свијету, Ђоковића, прошле године у финалу мастерса у Паризу.

"Тешко је издвојити нешто посебно против њих, осим да играју врхунски тенис, али и да су ипак побједиви", рекао је Хачанов и такође издвојио Швајцараца.

"Сјајни су, али Федерер је некако другачији. Никада не знате који ће наредни потез да одигра. Он је попут музичара који као да свира на терену. Мислим да је он најбољи играч на свијету, без обзира на позицију коју тренутно заузима. О томе да је јединствен најбоље говори то да не би могао да буде толико дуго добар против најбољих. Ти људи су ријетки у спорту и заиста је велико задовољство играти против њих", навео је Хачанов, који је као и Медведев до сада освојио четири АТП трофеја.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар