Видео: Као прије ИИ свјетског рата!

Литванци у Београду у ретро дресовима! Валанчунас и екипа носиће реплике дресова у којима је 1939. године на домаћем паркету освојена титула европског првака.

Кошарка 08.08.2019 | 10:51
Видео: Као прије ИИ свјетског рата!
Репрезентација Србије у склопу припрема за Мундобаскет у среду у Зрењанину дочекује Финску, а потом ће 10. и 12. августа имати две можда и најјаче провере до почетка великог такмичења у Кини.

У суботу у "Штарк арени" ће изабраници Александра Ђорђевића угостити Литванију, док ће се "реванш" играти два дана касније у Каунасу.

Литванци су саопштили да ће том приликом наступити у ретро дресовима, репликама оних у којима су њихови претходници 1939. године пред својим навијачима освојили титулу првака Европе, другу од укупно три (1937, 1939, 2003).

Уследио је Други светски рат, после ког је Литванија завршила у саставу Совјетског савеза и као самостална држава поново почела да се такмичи од Олимпијских игара у Барселони 1992. године.

Највећа звезда у селекцији Даиниуса Адомаитиса је центар Мемфис Гризлиса Јонас Валанчунас.

Из најквалитетније лиге на свету је и Домантас Сабонис (Индијана Пејсерс), а од играча познатих из Евролиге и Еврокупа, наступиће Кузминскас, Јанкунас, Гидраитис, Калниетис, Мачиулис...



Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар