Кошарац писао Устав без Српске

Мектић тврди да Сташу Кошарца, како га он назива "`уставотворца' не треба узимати озбиљно јер је он 2005. године писао Устав Републике БиХ у коме није било РС као ентитета и свашта још нешто што значи да је ово обично демагошко лупетање".  

Република Српска 03.08.2019 | 17:35
Кошарац писао Устав без Српске
"Шаровићеве изјаве су трагикомичне јер он нема мандат да било коме било шта нуди или даје. Такав мандат није добио од српског народа на протеклим општим изборима", нагласио је Кошарац у изјави за Срну.
 
"Овог 'уставотворца' не треба узимати озбиљно јер је он 2005. године писао Устав Републике БиХ у коме није било РС као ентитета и свашта још нешто што значи да је ово обично демагошко лупетање", написао је Драган Мектић на свом Тwиттеру коментаришићу данашње изјаве Кошарца.

Подсјетимо, предсједавајући Клуба посланика СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине Сташа Кошарац оцијенио је "парадоксалном и трагикомичном" изјаву предсједника СДС-а Мирка Шаровића у којој изражава спремност да кључне позиције у институцијама Босне и Херцеговине понуди Демократском народном савезу и Социјалистичкој партији.

"Шаровићеве изјаве су трагикомичне јер он нема мандат да било коме било шта нуди или даје. Такав мандат није добио од српског народа на протеклим општим изборима", нагласио је Кошарац у изјави за Срну.

Он је подсјетио да, према Уставу и важећим законима, изабрани члан Предсједништва Босне и Херцеговине из Републике Српске Милорад Додик има мандат да доноси одлуке о именовању предсједавајућег Савјета министара, поготово у ситуацији кад је ријеч о кадру из реда српског народа.

"Шаровић може бити у ситуацији да неком нешто нуди само ако за то добије сагласност друга два члана Предсједништва БиХ, Шефика Џаферовића и Жељка Комшића, који треба да прегласају српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика. Ако је то Шаровићева намјера и ако на тај начин СДС жели да остане на власти у заједничким институцијама, онда нека тако и уради", поручио је Кошарац.

(СБ)

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

МАРКО

03.08.2019 16:21

БРАВО ДРАГАНЕ, све је то ИСТИНА али кога то брига,добију мало пара и продаше све а толики људи дали животе за РС! Гади ми се тај Клошарац!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

03.08.2019 19:03

А сад глуми патриоту.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕАЛНО

03.08.2019 22:04

Мектићу,ВИ сте институција за Кошарца,несрећу.Само наставите своју борбу аргументима,ријечима и свако добро.Народ отвара очи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

!!!

04.08.2019 09:34

На мјесту на ком је тренутно Косарац, у једном или 2 мандата је био Прњаворцанин Драго Калабиц познат по бомбастицним изјавама. На сву срецу Бог је дао Калабицу снаге и разума па се из тог зла макнуо. Да ли це и Стаса да дозиви бозије провидјење и усмјерење на први пут, остаје да се види.

Name

ре

04.08.2019 15:05

Хоће ли се Мектић маћи???

Name

Директ

04.08.2019 21:38

Ако Саровиц састави нови сазив Савјета министара, Мектица за старог новог министра безбједности! Он и Саровиц спадају у ред политицара који су несто конкретно радили.

Name

Мекетало

04.08.2019 10:33

Овај опет почео увесељавати народне масе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Че

04.08.2019 16:23

Лијепа ти је глава Драгане!