Влада Јапана помаже Лопарама

Јавно комунално презеће „Чистоћа" из Лопара добило је опрему вриједну 92. 336 КМ од Владе Јапана посредством Министарства спољне трговине и економских односа БиХ.

Република Српска 01.08.2019 | 15:22
Влада Јапана помаже Лопарама
На основу споразума Савјета Министара БиХ и Владе Јапана, опрема је додијељена „Чистоћи" из Лопара, рекао је начелник ове мајевичке општине Радо Савић.

Он се захвалио  министру  у Савјету министара БиХ Мирку Шаровићу преко кога је општина Лопаре успјела да аплицира за додјелу ове опреме код Владе Јапана.



„Имамо одличну сарадњу са Савјетом министара БиХ преко кога смо реализовали бројне пројекте, а данас смо преузели ову вриједну опрему на задовољство свих грађана", рекао је Савић новинарима.

Савић је навео да ће ова опрема омогућити ефикаснији рад комуналног предузећа у Лопарама и уштедити људске и материјалне ресурсе јер се ради о савременој опреми.



Директор предузећа "Чистоћа" Жељко Ђокић рекао је да је опрема високог квалитета и да ће у великој мјери олашкати обављање основних дјелатности и унаприједити пружање комуналних услуга грађанима. 

Према његовим ријечима, предузеће је добило детектор цурења у водовима под притиском, резач асфалта и бетона са дуплим ножем, пумпе за нетретирану воду, пумпе за чисту воду, пнеуматски чекић за професионалну употребу, локатор за металне цијеви и перач високог притиска.

(БН)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

СВАКА ЧАСТ

01.08.2019 14:10

СВАКА ЧАСТ ВЛАДИ ЈАПАНА И ГОСПОДИНУ САРОВИЋ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

01.08.2019 23:12

Вриједност половне опреме не износи толико, а заузврат лопре дају Јапану да одлежа свој нуклеарни отпад по Мајевици, сетимо се када су то радили крајем 80их, истовремено лопаре се оабвезују да Јапану дају под концесије обрадиво земљиште, и када према Споразуму о стабилизацији и придруживању Еу ступи на снагу одредба овог споразма према којем ће странци моћи куповати земљу, Јапаци же по лопарској општину куповати обрадиве површине а наши пољопривредници неће имати где да се баве пољоприведом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ма

02.08.2019 05:09

Јеси то ти близак влади Јапан па све знаш? Глуп си пријатељу мој од толике јапанске технологије насли, отпад да одлази у Лопарама!!

Name

ре ма

02.08.2019 08:52

Бесплатног сира има само у мишоловци. јапан је капитализам разиро, 140 милиона Јапанаца живи на три острва површине 300000 километара квадратним са вулканским планинама, сједе једни другима на глави, немају ресурсе, немају животни простор, па би да се населе у Бих гдје народ изумире, јер га власт систематски уништава рушењем привреде и прогоном становништва, власт планира насељавате Јапанце у срце Европе.

Name

Лопаре

02.08.2019 09:30

Шта УСАИД има да тражи у лопарској општини? То је исто као са овим Јапанцима, сви нам здушно помажу да будемо што више уништени, окупирани и поробљени, да никада не можемо стати на своје ноге и имати своју приведу, да нам отму и ресурсе и села лопарске општина која се празне.

ОДГОВОРИТЕ