Трифковић остаје иза решетака

Бањалучки Окружни суд одбио је жалбу одбране на одређивање притвора Срећку Трифковићу из Пала, којег полиција сумњичи за учешће у убиству Дамира Остојића Шијана и рањавању његове супруге Сандре Јошић, сазнаје “Глас Српске”.

Република Српска 30.07.2019 | 16:52
Трифковић остаје иза решетака
Трифковићу је једномјесечни притвор одређен 25. јула, а на ту одлуку жалила се његова одбрана. Та жалба је одбијена и одлучено је да рјешење о притвору остаје на снази.

“Осумњиченом је притвор одређен због бојазни да ће уништити или сакрити доказе и утицати на свједоке и због тежине кривичног дјела и бојазни од ремећења реда и мира”, саопштено је раније из суда.

Трифковића сумњиче за тешко убиство, наношење тешких тјелесних повреда и тешку крађу.

Према нашим сазнањима тужилаштво  му на терет ставља да је организовао крађу и превоз возила којим се убица Остојића довезао на мјесто злочина. Трифковић је добро познат правосудним и истражним органима и доводи се у везу са аутомафијом, због чега је у више наврата хапшен. 

Сумњичен је и за учешће у убиству сарајевских полицајаца Адиса Шеховића и Давора Вујиновића због чега је провео више мјесеци у притвору у зеничком затвору.

(Глас Српске)

Коментари / 0

Оставите коментар