"Мотајнички вук" освојио Румунију

Фолклорно удружење грађана „Мотајички вук“ из Ситнеша освојио је прво мјесто на 25. Интернационалном фестивалу фолклора за дјецу и омладину.

Република Српска 30.07.2019 | 15:25
"Мотајнички вук" освојио Румунију
Фолклорно удружење грађана „Мотајички вук“ из Ситнеша освојио је прво мјесто на 25. Интернационалном фестивалу фолклора за дјецу и омладину под називом „Цаталина“ који је одржан протеклог викенда у румунском граду Јашију.

У конкуренцији вокалних извођача, Ситнешани су са вокалном групом освојили друго мјесто.

Овај успјех је тим значајнији, јер је остварен у конкуренцији 29 културно-умјетничких друштава из Шпаније, Русије, Пољске, Македоније, Румуније и Босне и Херцеговине.



Осим музичког програма, у току фестивала одржан је и Сајам умјетности и старина на коме су учествовали излагачи из цијеле Румуније.

Чланови ФУГ-а „Мотајички вук“, вратили су се из Румуније поносни на велики такмичарски успјех, али и са лијепим утисцима о боравку у овој земљи, гдје су примљени са искреним гостопримством и пријатељством домаћина, што ће им, како кажу, остати у незаборавном сјећању.

(БН/С.К)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Дотакнули смо дно

30.07.2019 18:19

Наравно, овакве ствари нико и не коментарише, а када су наши "квази политичари" у питању онда по стотину коментара и препуцавања. Браво за Мотајички вук, браво за Ситнеше!

ОДГОВОРИТЕ