Саслушани радници МУП-а у Милићима

Припадници Управе крим полиције, по налогу Окружног тужилаштва Источно Сарајево, саслушали су, крајем прошле седмице, командира ПС Милићи Славка Бошковића због сумње да је помогао Славиши Јурошевићу, организатору злочиначке групе која је покушала ликвидирати Васиљевића, да побјегне из БиХ.

Република Српска 29.07.2019 | 14:54
Саслушани радници МУП-а у Милићима
Бошковић је негирао све оптужбе.



Саслушан је и инспектор Предраг Крстић, који је, почетком јуна ове године, приликом хапшења једног од нападача Милутина Кандића, припадницима Јединице за подршку, (која је приводила нападаче), прећутао да се пред Кандићевом кућом налази Јурошевићев Голф 7.

Крстић је слагао припаднике ЈЗП да је ријеч о службеном возилу фирме "Боксит", а не Јурошевићевом приватном аутомобилу.

Нема дилеме да је у том тренутку и Јурошевић био у близини.



Крстић је и раније помагао Јурошевићу у злочинима, али је, урпкос томе, опстао припадник МУП РС, чак напредовао од позиције позорника до инспектора, а познато је да је неријетко фалсификовао полицијске документе како би прикрио криминал почињен по разним основама.

Крстића је штитио годинама Горан Абазовић, начелник Полицијске управе Зворник, о чему свједочи чињеница да су против њега поднесене четири кривичне пријаве, али све су завршиле у кошу за смеће.

Јурошевић је, 15.04.2015., у Дому здравља у Милићима пуцао у Љубишу Пантића и тешко га ранио. До покушаја убиства Пантића дошло је након његовог физичког сукоба са Јурошевићем, након чега су обојица одведени у Дом здравља. Јурошевић је хицем погодио Пантића у ногу, а метак је завршио у зиду ординације.



На уласку у Дом здравља одузет је пиштољ Јурошевићу, али му га је поново дао управо Крстић, након чега је тешки злочинац Јурошевић пуцао у Пантића.

Умјесто да буде процесуиран, Крстић је напредовао и постао инспектор, а Јурошевић је због покушаја убиства Пантића кажњен само са 800 КМ. Толико је тада коштао живот у РС, сада је цијена још и мања.



Раније сам објавио да је убисво Слободана Васиљевића планирано је мјесецима: Према подацима из истраге организована зочиначка група првобитно је имала намјеру да Васиљевића ликвидира у Братнуцу, 06.04. ове године



"Васиљевића су намјеравали ликвидирати након Ловачке вечери у Братунцу; Чекали су га испред угоститељског објекта Колосеум, али их је спријечило то што су се у близини појавила два полицијска аутомобила, па је напад одгођен", тврде моји извори.

Према њиховим ријечима, у нападу, када је покушана ликвидација Васиљевића, 01/02.06.о.г.,(након Ловачке вечери, одржане у Парохијском дому у Шековићима) учествовало је укупно 15 криминалаца, којима је командовао Славиша Јурошевић, који се налази у екстрадиционом притвору у Грчкој.

Очекује се да ускоро, најдаље у септембру, буде изручен БиХ.



Јурошевића је грчка гранична полиција ухапсила почетком јула, на основу Интерполове потјернице, када се са породицом враћао са одмора у тој земљи. Јурошевића су, у ноћи напада на Васиљевића, снимиле неке од надзорних камера у Шековићима, као и још неколицину нападача.



Наведено указује да је Васиљевић праћен дуже од два мјесеца и да је његово убиство било помно планирано.

Истрагом је још, како ми је речено, утврђено да су нападачи имали задатак од Наручиоца ликвидације да металним шипкама затуку Васиљевића "до смрти" - Такав начин убиства, суров и подмукао, одабран је да би жртва што дуже патила. И да буде "понижен у смрти"!

Срећом, Васиљевић је преживио напад у којем је задобио преко тридесет тешких удараца, био је данима у коми, али је, захваљујући љекарима у УКЦ Тузла, успио да се у доброј мјери опорави, иако му је лијева нога, смрвљена од удараца, још увијек у прилично тешком стању.

Док се чека изручење Јурошевића, саслушавају се осумњичени за покушај ликвидације, као и њихови сарадници, међу којима су и поједини припадници полиције.



Саслушан је већ Зоран Радивојевић, командир ПС Власеница, због ранијих притисака на Васиљевића. Радивојевић је, према мојим сазнањима, принао пристиске на васиљевића, чак рекао по чијем налогу је то радио, бранећи се да је то чинио "са добрим намјерама".

Колико су те намјере биле "добре" указује чињеница да га је након покушаја ликвидације, током те ноћи, 02.06., позвао један од егзкутор Стеван Гарић.

Питане је због чега је Радивојевић још увијек командир ПС Власеница?! Да ли због "добрих намјера"?!

По налогу тужилаштва Источно Ново Сарајево саслучани су и Горан Лазаревић, локални трговац, због сумње да је учествовао у скривању Јурошевића, као и Ђорђе Тојчић, припадник ОС БиХ.



Тојчић је саслушан, јер је, како се тврди, у ноћи напада на Васиљевића био у сталној комуникацији са нападачима Стеваном Гарићем и Миљаном Милићем.

Током саслушања обојици су предочени недвосмислени докази о њиховој умијешаности, иако је Лазаревић прво лагао да није ништа учинио, али је, притиснут доказима, признао.



Припадници Управе крим полиције МУП РС саслушали су и и Николу Милаковића, припадника ПС Шековићи.



Милаковић је саслушан због комуникације са Јурошевићем, у ноћи када је покушана ликвидација Васиљевића. Покушао је то прикрити тако што је написао Службену забиљешку 12.06., десет дана након напада, у којој је наведено "да је имао позив од Јурошевића", како би оправдао своје ушешће у злочину, али постоје докази да лаже.

Важно је навести да су припадници ПС Шековићи и ПС Милићи првобитно покушали минимизирати злочин, истичући да је "дошло до туче", али је надлежни тужилац одбио такву квалификацију када је сазнао да је Васиљевић претучен металним шипкама и истрага се води о покушају ликвидације на посебно суров и подмукао начин. Нема дилеме да је покушано заташкавање намјере да Васиљевић буде убијен.

У том покушају заташкавања учествовали су, како се тврди, поједини припадници ПС Шековићи и ПС Милићи.

Васиљевића су покушали ликвидирати 01/02.06. (у поноћ) ове године; био у коми данима, али је успио да преживи, што је, како љекари сматрају, равно чуду.

Васиљевића је организавована криминална група напала испред Парохијског дома у Шековићима и задала му преко тридесет удараца металним шипкама. Прво је снажно, са леђа, ударен у главу, након чега су наставили да га масакрирају без милости.

Поломљена му је, од удараца, лобања и лијева нога на неколико мјеста. Управо због тога оперисан је два пута, а пред њим је још неколико оперативних захвата, како би се санирале све тешке повреде.

Нико од присутних, приликом покушаја ликвидације Васиљевића, није ни покушао да спријечи овај злочин.

убицама није пошло за за руком да ликвидирају васиљевића, а никако се не смије дозволити да прођу са благим казнама, јер би то била награда за покушај убиства, а не санкција.

Познат је и Наручилац овог убиства, али полиција, а ни тужилаштво још увијек га нису привели. Режим наставља на тај начин да штити своје чланове који себе доживљавају као "богове" и одлучују о животу и смрти. (наставиће се)

слободанвасковиц.блогспот.цом

Коментари / 37

Оставите коментар
Name

Марко

29.07.2019 13:04

Доака њима Васке изгледа једном по једном свима. Ових осам у затвору а Дукицу се не писе боље

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милићи

29.07.2019 21:09

Слободане легендо дај објављуј та писма сто казес да ти Дукиц саље, и моли те за договор. Дај, молимо се за тебе да га стрпас у затвор.

Name

Ре

30.07.2019 05:49

Однијела их полиција на вјестацење код графолога. Глупан писао својеруцно цирилицом

Name

Браво

30.07.2019 09:10

Па ето, то су чисти докази, ако и после писања ових писама Рајко не буде ухапшен онда Слобо напушта полицију

Name

Луција

30.07.2019 12:43

Да их имаш одмах би их објавио! Какав графолог, теби све завршавају друштвене мреже и плаћеници у врху! Исто си говорио и за налазе из болнице, нисмо видјели ништа осим два шава на глави, а нисмо видјели ни судске пресуде. Тужбе нас не интересују, да видимо шта су ти пресудили

Name

Ре

30.07.2019 18:25

А ко си ти да би гледао? Мали мис који се нада да це вам Слободан скинути јарам са врата

Name

ЗА ЂОРЂА ТОЈЧИЋА

31.07.2019 06:22

Е МОЈ ЂОРЂЕ ПА ЗАР НЕМАШ НИ МАЛО ПАМЕТИ, ЗАР ТИ ОНУ ДИВНУ МАЈКУ, БАКУ И ДЈЕДА НИЈЕ СНАШЛО ОНО ШТО НИСУ НИКАД ЗАСЛУЖИЛИ КОЛИКО СУ ДОБРИ ДА ЈЕ ТЕШКО НАЋИ ТАКВЕ ЉУДЕ. ПА ЗАР ИМ НИЈЕ И ПРЕВИШЕ БИЛО ТО ШТО ИХ ЈЕ ЗАДЕСИЛО ПА САД ИМ И ТИ ПРАВИШ ПРОБЛЕМЕ. ПОЂИ МАЛО ОД ТВОЈЕ ДИВНЕ МАМЕ НЕМОЈ ДА ЈЕ САД И ТИ УБИЈАШ ДОСТА ЈЕ ВЕЋ УБИЈЕНА. ОКАНИ СЕ ДИЈЕТЕ ТИХ КРИМИНАЛАЦА, ОКРЕНИ СЕ МАЛО ПРЕМА СВОЈОЈ МАЈЦИ ДОСТА ЈОЈ ЈЕ БИЛО НЕМОЈ САД И ТИ ДА ЈЕ УБИЈАШ ДО КРАЈА. БИЋЕ ТИ НЕКАД МОЖДА ЖАО АЛИ КАСНО ЋЕ ТИ БИТИ. ОКАНИ СЕ ТИХ УБИЦА. ВИДИШ ТАЈ ШТО ТИ ЈЕ УБИО БРАТА ТАД НЕХОТИЦЕ, ШТА ЈЕ САД ТО ШТО РАДИ НЕХОТИЧНО ИЛИ УБИЦА ОСТАЈЕ УБИЦА И ШТА ЋЕШ СА ЊИМ И ТАКВИМ КАО ШТО ЈЕ ОН. МУЋНИ МАЛО ТОМ СВОЈОМ ГЛУПОМ ГЛАВОМ ОКРЕНИ СЕ ПРВО ПРЕМА СЕБИ И СВОЈОЈ МАЈЦИ, РАДИШ И ШТА ЋЕ ТИ ТА ПЕТЉАЊА И ДРУЖЕЊА СА НАЈГОРИМ ОЛОШЕМ. ЂОРЂЕ МАЈКА ЈЕ ЈЕДНА АЛИ ТВОЈЕ МАЈКЕ НЕМА НИГДЈЕ НИТИ ТАКО СТВОРЕЊЕ ПОСТОЈИ. ИЗГЛЕДА ДА СИ ПОВУКАО НА ДРУГУ СОРТУ. НА ТОГ ДЈЕДА РАНКА, БАБУ И МАЈКУ ШТО ЗА ТЕБЕ ЖИВОТ ДАЈУ НЕ ЛИЧИШ ЈЕР ТАКВЕ ЉУДЕ ЈЕ ИЕШКО НАЋИ, ТЕШКО ЈЕ НАЋИ ТАКВУ ДОБРОТУ. МОРА ДА СИ ПОВУКАО НА ЋАЋУ КОЈИ ВАС ЈЕ ОСТАВИО КАО МАЛЕ ТО ТИ ЈЕ ЗНАК ДА ВАС НИЈЕ НИ ВОЛИО. ДА ВАС ЈЕ ВОЛИО НЕ БИХ ВАС НИ НАПУСТИО. ПРЕМА ТОМЕ ДИЈЕТЕ ДРАГО ПРВО МОРАШ ДА ЗНАШ ДА ТИ ЈЕ МАЈКА НАЈВЕЋИ ПРИЈАТЕЉ А ТИ ОСТАЛИ СУ ТИ САМО НЕПРИЈАТЕЉИ, ЧУДО ОНИ СВОЈУ ДЈЕЦУ НЕ УКЉУЧЕ У ТЕ ЗВЈЕРСКЕ ПОСЛОВЕ МУЋНИ МАЛО ТОМ ГЛУПОМ ГЛСВОМ. НЕ СЛУЖИ ГЛАВА САМО ДА СТОЈИ КАО УКРАС ВЕЋ И ДА МУЋНЕШ МАЛО СА ЊОМ И ДА СЕ ОКРЕНЕШ ПРЕМА СВОЈОЈ МАЈЦИ. БАБИ И ДЈЕДУ КОЈИ ЗА ТЕБЕ И ЖИВОТ ДАЈУ А ТИ ЕТО КАКО ИМ СРАЊА ПРАВИШ.

Name

За Васиљевића

31.07.2019 23:46

Васке, осудјујеш нас што коментаришемо без потписа и што се јавно не побунимо против Рајка. Ти си закувао са њим и свака ти част, имаш петљу али многи немамо и немој да нас осудјујеш. Лоша ти је то политика. Прави мафијоз у ком се е видиш не ради преко фејсбука и новина него се зна како, и пусти трачање људи блиских нападачима. Нису они криви за њихова дела, јел треба они да испаштају...сам си рекао да им гарантујеш и неће ништа фалити, а упорно прозиваш све око њих. Немају њихови пријатељи ништа са тим а посебно супруге и дјевојке које прозиваш на погрдан начин. Буди прави МАФИЈОЗ!!!

Name

За Васиљевића

01.08.2019 10:51

Ево испотавиће се да је тачно то што пишем од самог напада на тебе Слобо. На ФБ си објавио да на рачуну Јурошевића има 430 хиљада КМ. То није Рајко платио ни у лудилу !!! Јурошевић и екипа би то морали урадити за Рајка са пар хиљада на рачуну а не са 430. Рајко је опасно засметао неком јаком играчу који је платио Јурошевића да баш он окупи Рајкове индустријалце (Јорошевић им говори да их Рајко ангажује) и одраде напад на траљав начин, знајући да ће бити одма похапшени,а Јурошевићу обећана сигурна заштита од полиције и Суда. Видећемо, вријеме испред ће показати, али мислим да не иде по плану који су замислили.

Name

Ре

02.08.2019 06:05

Васке је гарантовао породицама а не сауцесницима попут Тојцица и екипе

Name

За Васкета

02.08.2019 18:35

Провозас се кроз Милице, сликас се, и мислис да си фаца, а то сто спомињес да цес у мотел и на торањ доци мозес да окацис мацку на реп... Не смес и сам си свестан тога јер би те избацили наглавачке,а са тобом и остале мангупе... Само млатите по ФБ... Ето видјецемо хоцес ли, једва цекамо и ту спанску серију да погледамо.. Сретно

Name

@Роки

29.07.2019 13:14

Режим помјера линију круга ка мање битним па их хапсе али и њих осуђују на минималне казне , али до средине круга гдје сједи врх власти има још пар светлосних година.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јадранка

29.07.2019 13:48

Хајд Лукацу докази да радис постено и по закону.истјерај криминалце из МПА

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лукац

29.07.2019 14:19

Ја своје не дирам.

Name

РЕ

29.07.2019 14:20

МИНИСТРИ, ВИШКОВИЋА, ЦВИЈАНОВИЋКЕ, ДОДИКА, ДУКИЋА НИСУ НИ СА ЧИМ УПОЗНАТИ НЕГО ГДЈЕ ДИПЛОМУ КУПИТИ И ФАЛСИФИКОВАТИ РАЧУН. КАДА ЋЕ СУНЦЕ УГЛЕДАТИ АФЕРЕ ЖАРКА ЛАКЕТЕ И ЊЕГОВИХ ПРИВАТНИХ ФИРМА. КОШАРАЦ ЈЕ ЊЕГОВА ДЕСНА РУКА.

Name

055

29.07.2019 14:52

Ако хоце да робијају и једни и други нека стите криминалца! Све је познато.Једнацина без непознатих! Да видимо снагу институција,само да не цујем ону бљувотину "институције раде свој посао" или Висковиц да казе ја сам легалиста,лопове треба вјесати,ето и њму прилике да доказе да није лазов кО сто и јесте!

ОДГОВОРИТЕ
Name

милићи

30.07.2019 12:44

Дај доказе, па ће Вишковић реаговати.

Name

Дуле

29.07.2019 15:16

Ово је доказ да криминалце у МУП у РС нико не дира. Од ових це бити узете изјаве и на томе ће се заврсити. Неце одговарати ни за ста. А они полицајци који указују на криминал у МУП у РС су мета за одстрел и бивају прогоњени и шиканирани!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дулу

29.07.2019 21:05

Аћимовићу завидим ти на храбрости, и томе што сад можеш јавно да препричаваш издешавана недјела према теби,поштеном полицајцу, као и Слоби. Али колеге моћници који су изнад вас држе све у својим рукама, и одлучују шта и како. Ево видимо да ни сад према Слоби нису фер, ипак им је колега полицајац претучен и то на крајње понизан начин. ОВО СЕ НЕ ПАМТИ ОД КАКО ПОСТОЈИ "РЕПУБЛИКА СРПКА"

Name

Душица

30.07.2019 12:45

Па МУП ти је Васиљевић, два посла говедо има на државним јаслама, које му народ пуни

Name

Муп

29.07.2019 16:03

Слободан Васиљевиц није било ко , гледајте како се подигла читава безбједносна апаратура како би се овај гнусни злочин разоткрио а налогодавци, починиоци и извршиоци што адекватније казнили. Само је луд човјек могао да нареди напад на човјека који иза себе има огромно обавјештајно, безбједнсо и оперативно искуство. Само луд човјек је мога да нареди напад на човјека који има најјачу агентурну мрежу на овим просторима па и у иностранству. О извршиоцима не треба трошити вријеме и ријечи , треба само рећи да су нападом на Слобдана Васиљевића запечатили себи животе а животе својих најмилијих довели под пласт бруке и срамоте.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лео

29.07.2019 22:51

Какав је он то обавјестајац или параобавјестајац...тј.цији?

Name

Муп

30.07.2019 05:47

Српски. Занима ли те јос несто?

Name

Ре

30.07.2019 09:20

Слободан Васиљевић има легитимацију полиције, тачно је , али знате ли које послове обавља??? Послове "МАМЦА", њега користе као мамац за рибу или већ шта... Крупним рибама као што је Дукић су га потурили, да би Дукића уништили...

Name

Запослени боксита

30.07.2019 12:47

Наш Предсједник је крупна риба, ал' му ни пераја неће фалити.

Name

Милиција

29.07.2019 19:04

Васиљевиц има знацку управе за тероризам и слузбени пистољ годинама.А био је 15 година слузбеник БИА. Крут и луд. Не трпи никог.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Брко

29.07.2019 20:52

Ијуххх па да је има ухапсили би Рајка првог, не би га преко фејсбука прозивао.Дајте људи какав Слобо и полиција

Name

Риболовац

29.07.2019 22:31

Најбоље о себи писати и лазно се представљати, као неки циа биа бла бла бла. Све су то пусте зеље... Каква полиција какви бакраци.

Name

Ре

30.07.2019 05:46

Цекамо Јуросевиц прво па иде Дукиц. А глупане хапси се по налогу тузиластва а не како се коме дигне

Name

момо

30.07.2019 12:49

Ни њега не трпи нико сем бањалучана и пар клошара из Милића!!!

Name

Романија

29.07.2019 20:29

Приведите их

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милићи

30.07.2019 09:27

Рајка не могу никад ухапсити и то је крај. Човјек држава. Какав Васиљевић и његове кобајаги полицијске легитимације. Дали му мало да проноса да би одрадио који прљав послић за њих. Немам ниста од Рајка, али је сигурно овако.

Name

Муп

30.07.2019 12:07

Рајка цемо ухапсити. Говорили сте

Name

Муп

30.07.2019 12:08

Говорили сте да не смијемо ухапсити ни његове пратиоце па гдје

Name

Немају доказе

30.07.2019 12:50

Да би некога привели, макар и на информативни разговор, треба да постоји сумња бар. Овдје Васиљевић сам гради случај, сам ће га и изгубити. Нека боље размисли ко га је тукао и због чега

Name

Рајку Дукићу

01.08.2019 10:58

Рајко вришти и негира било какво учествовање у нападу а и даље му ради супруга нападача Милутина Кандића Циге у бокситовом Специјалистичком... Сви медији преносе да Рајко истерује из фирме супружнике који напусте потребне кадрове, јаму, возаче итд. а да не истера за овакво дјело. Рајчине ту си се изофирао.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Систем 32

03.08.2019 23:03

Пишај на бркатог Дукића

ОДГОВОРИТЕ