Одштета због грешке врачаре

Суд у руском граду Омску додијелио је једном мушкарцу стотине хиљада рубаља на име одштете након што "врачеви" нису успјели да натјерају одбјеглу супругу да му се врати.

Занимљивости 27.07.2019 | 08:11
Одштета због грешке врачаре
Руски медији су, на основу увида у судске документе, објавили иницијале тог човека. М.Е.А. је био очајан када га је супруга напустила у августу 2017. године.

Али је видио телевизијску рекламу која му је улила наду. У тој реклами је, поред осталог речено: "Вратите супругу или вољену жену".

Гледаоцима је обећано и скидање различитих врста клетви.

Али ствари нису испале онако како је поменути господин очекивао.

Како наводи дневник Росискаја Газета, утучени супруг је позвао број који је видио у реклами и речено му је да ће му помоћу магије вратити супругу.

Он је са агенцијом Шесто чуло потписао уговор и уплатио око 3.500 евра на име "видовњачких и услуга прорицања судбине, као и астролошких и духовних активности".

Супруга му се, међутим, није вратила, па је поднио тужбу против агенције.

Суд у Омску није могао да пронађе доказе да је агенција пружила било какву од услуга наведених у уговору, због чега мора оштећеном да плати 5.600 евра.

Са толико новца ће вјероватно успети да врати супругу, наводи се у шаљивом тексту на сајту Рамблер Њуз (Рамблер Неwс), једном од најпопуларнијих руских информативних портала.

У Русији тренутно цвјета тржиште агенција које нуде услуге у вези са "љубавним чинима". У тексту са поменутог сајта као узрок тога наводи се велики број телевизијских емисија са гостима који тврде да имају надљудске моћи.

Једна од њих је тврдила да је пета генерација врачева из Скандинавије. И не само то. Нудила је да наводним магичним моћима политичарима помогне да се домогну мјеста у руској Думи. Цијена, права ситница - милион долара по мјесту.

На крају је оптужена за превару.

(ббц.цом)

Коментари / 0

Оставите коментар