САД: Могући напади на Косову

Амабасада САД у Приштини објавила је на свом сајту упозорење америчким држављанима да током љетне сезоне на Косову остају повишене мјере безбједности.

Србија 27.07.2019 | 07:45
САД: Могући напади на Косову
Те мјере остају на снази због "актуелне пријетње које представљају транснационалне терористичке организације и појединици који заговарају екстремистичке идеологије", наводи се у упозорењу које је на сајту објављено у четвртак.

У поруци упућеној грађанима САД се додаје да су екстремисти и даље фокусирани на туристичке локације, велике јавне скупове, тржне центре, прометне путеве, као и друга мјеста која посјећују грађани западних земаља.

Амбасада препоручује додатну опрезност на таквим локацијама и праћење локалних медија.

Амбасада у Приштини је и раније на свом сајту објављивала слична упозорења у вези безбједности, а једно од њих издато 31. маја такође се односило на опасности од могућих активности терористичких група у региону Балкана.

(Независне новине)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

менејеб

27.07.2019 08:11

Амери и њихове препоруке.Они су дрзали дуго година БиХ послије рата као високоризицну земљу за путовање.А Америка је била ризицнија од БиХ.хахахахахаа

ОДГОВОРИТЕ
Name

Саса

27.07.2019 08:15

Исто "упозорење"су издали и у мају,дан прије упада сиптарске полиције на сјевер Космета.Поједини другови из Србије ми казу да су у току позиви војним обвезницима,нароцито у Сумадији.Бог нека нам је у помоци.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Раде

27.07.2019 13:34

Хоће да заокруже територију Косова....наравно уз помоћ ових наших...Косово до сада није изгубљено вец је од разних наших политичара продато и предато....Ал ти исти би га и признали да се не боје.... Не видим да постоји такав политичар да може и смије потписати признање независности Косова