Какве везе има Додик са НС РС?!

"Прво што није нормално јесте да члан предсједништва покреће измјене Пословника о Скупштини, као што је потпуно чудно да ми у Скупштини Републике Српске расправљамо о градњи Пељешког моста. Не може бити нормално, кад нас не воде нормални људи", рекао је Станивуковић.

Република Српска 26.07.2019 | 18:06
Какве везе има Додик са НС РС?!
Након што је члан Предсједништва БиХ Милорад Додик најавио да ће тражити измјену пословника НС РС путем које жели ограничити дискусију посланика ове скупштине реаговали су посланици ПДП-а и СДС-а Драшко Станивуковић, Јелена Тривић и Небојша Вукановић (СДС).

"Озбиљни парламенти у свијету имају, рецимо, о једној тачки дневног реда вријеме у којем се баве том причом. Може да говори један у име партије или пет, али свакако имају своје вријеме и то је готово. Тако да и то треба учинити, вратити дигнитет Парламенту и склонити ову лакрдију која је скрнављење процедура", рекао је Додик.

Млади чланови Народне скупштине пак наводе да је на помолу нова најава гушења  демократије у РС, овај пут од члана Предсједништва БиХ. 

"Прво што није нормално јесте да члан предсједништва покреће измјене Пословника о Скупштини, као што је потпуно чудно да ми у Скупштини расправљамо о градњи Пељешког моста. Не може бити нормално, кад нас не воде нормални људи", рекао је Станивуковић.

Он каже да треба увести санкције и за "ћутологе". Предлаже да "ћутолози" и предсједник НС РС, који је минимално на Скупштини, буде плаћен у складу с тим, односно да Пословник предвиди новчане казне за оне који ништа не раде, а за то уредно примају пуну плату.

"Очигледно је Додик свјестан да ће и даље бити његових измишљених виталних националних интереса те да ће морати опет долазити у НС РС и да се с нас троје не може носити”, наводи Станивуковић.

Пословник Народне скупштине Републике Српске измијењен је посљедњи пут прије двије године. Предвиђа десет минута дискусије, реплику два пута и један криви навод од по три минута.

"Додик је свјестан немоћи и пораза његових посланика у Народној скупштини, да је у директном сукобу мишљења и идеја с опозиционим посланицима СНСД-а потопљен и да су свјесни да су управо скупштинске расправе промијениле ставове јавног мнијења. Због немоћи и инфериорности Додик и СНСД покушавају промијенити Пословник, ограничити дискусије посланика јер су свјесни да не могу да парирају најагилнијим посланицима опозиције", каже Вукановић.

Треба подсјетити да се расправа о виталном националном интересу у вези са закључцима Предсједништва БиХ одржана у НС РС 18. јула претворила у вербални обрачун Додика са Станивуковићем и Вукановићем.      

(СБ)

Коментари / 29

Оставите коментар
Name

Кум

26.07.2019 16:26

Ја бих ту сједницу ако је треба уопсте и спомињати назвао кики-рики којем је истекао рок.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сиптар

26.07.2019 16:37

Једини онај сепаратиста Харадинај зове републику правим именом Република Додик .

Name

МОНОЛОГ

26.07.2019 17:03

УВОДИ СЕ МОНОЛОГ, МАЗАЛИЦА, ЖУНИЋ, ШОЛАЈА, лажна др. КАРАЏИЋ, МЕТУЗАЛЕМ ВУКОВИЋ. ЕНДЕ. АЛИ НЕЋЕ МОЋИ ОВЕ НОЋИ НЕКА БЛАГОСЛОВИ ДИЗЕЛДОРФСКИ МАНГУП. СРАМОТЕ

Name

Јелисавета БЛ

26.07.2019 17:11

Треба заститити Додика од "пијацних" расправа. Сада када се конацно доцепао дебеле фотеље мрско му је и помисао на тезгу и потурање испод тезге. А то, ста он то у НС ради, није висе никоме у СНСД-у ни вазно. Вазно је то да свако сједи на својој фотељи!

Name

@Роки

26.07.2019 17:29

да да Харадинај прјети западу , не жели на ткз Косову Додикову државу. То је сва срећа Аци за подршку Додику. Само му штету наноси.

Name

Ре СВИМА

26.07.2019 17:39

У НС РС нема опозиције јасно је то Станивуковићу, Вукановићу и Тривићки. Гледао сам скупштину 18 Јула, и заиста троје наведених народних посланика су улазили у дискусију са чланом предсједништав БиХ г-дином Милорадом Додиком. Међутим треба написати и следеће, НС РС има 83 народна посланика од чега је у позицији 56 у опозицији 27. Дискусију коју су имали наведени посланици није дала никаве резултате у погледу резултата гласања а нити код посланичких клубова одакле наведени долазе, зар је то могуће. Зар је могуће да потроше онолико времена и да њих троје који су гласали ПРОТИВ на своју страну добију само троје народних посланике из коалиције "Заједно за БиХ" од остатка опозиције 4. народна посланика из ПДП су гласали ЗА док је 6 народних посланика из СДС било уздржано. Од опозиције која има 27 народних посланика 4 ЗА 6. ПРОТИВ 6. УЗДРЖАНО где је осталих 11 народних посланика.

Name

Ре сипак

26.07.2019 17:41

Једино и подрум нација тзв беиха зову држава.измисљена нација, измисљена дрзава

Name

МАЛИ МИШ

26.07.2019 17:41

У додикистану све је могуће па и да један човјек буде Народна скупштина,влада,тужилац,судија,селектор свих спортских дисциплина па и да тражи измјене Пословника скупштине.Па недавно су предједавајући на тој сједници више пута прекршили Пословник на штету народних посланика.

Name

Хана

26.07.2019 18:06

Бурле, до када цес ти и твоја црвена братија да отимате од народа у РС и БиХ?

Name

Ре мали мис

26.07.2019 19:21

У тору звани сарајевски пашалук је све могуће па и то да вјерују у 100000 радни и мјеста и да ће јест златним касикама.Кад су се пробудили они уписани.

Name

Дејан

26.07.2019 19:24

Цовјек кад погледа састав СНСД клуба,и ових сто га подрзавају види групу послусника,старијих људи огрезлих у лоповлук и младих цутолога и послусника који нити имају став ни мисљење ни о цему.Никад гори састав СНСД није имао.А и ко би нормалан гласао за Спирице,Мајкицке,Цвијановице...или оне папке од којих се повраца људима.

Name

дусанцули

26.07.2019 17:15

Милорад Додик је одлучио да угуши сваку слободну ријеч у Републици Српској и у томе ће успјети јер он државу схвата као приватно игралиште а ми смо само будале које ћемо му то омогућити. Ако Водја стварно одлучи да оваква ствар иде у скупштину, она ће проћи. Професори, пичке једне срамотне, стидите ли се коме служите? Стидим се какви смо постали!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Еборат

27.07.2019 10:45

Ја бих прије рекао да то вази за БИХ сви је виде кО приватну прцију.Једни трце у Америцку амбасаду други у Руску.Изборни резултати вазе само ако то ови из амбасада одобре.Свако тумаци надлезности и закон како му пасе.Дејтон има висе тумацења најпопуларнији је ДУХ Дејтона.Уставни суд досудјује једном народу да немозе славити датум који вриједја други народ и тиме вриједја овај први народ,сејдиц финци пресуда која нема основа у дрзавном уредјењу по Дејтону.А Србин немозе да бира свог птедставника у федерацији јер га ни нема на листи.Све је ебе луд збуњеног.Свјетски дзабалебароси се са нама спрдају.А све су хтјели муслимани и хрвати јер Велика Србија је несто страсно против цега вриједи умеијети и зивјети послије као идиот.

Name

михаил

26.07.2019 17:25

Да има правих опозиционара и опозиције , напустили би све институције Мора настати потпуна блокада система да би се урусили додасњи криминалци СНСД ДНС СПС Да је СДС и ПДП другацији од ових то би урадили Нема избора док се не промени изборни закон да се гласа електронски да кандидати на листама годину дана пре избора морају напустити дрзавне органе да се у исте никада висе не бирају политицке лицности него дрзавне органе водити као предузеца са радницима у руководству а одборницима у скупстини , док се не измени закон о финансирању странака и укину сва издвајања из будзетаСтранка мора да би било те демократије својом идејом привуци гласаце и од њихове цланарине егзистиратиОви смрадови са власти могу пасти само РЕВОЛИЦИЈОМ а један вид исте је и овај предлог Ста вреди дискутовати о законима када они вазе само за сиротињу и то само у слуцају када је треба казњавати да се пуни будзет У ел дистрибуцији Зворник , народни посланик директор , власник комунално и водовод , власник индиректни фирме за расвету Дебели као нацелник асвалтима купује гласове запосљавају он глиста и бозовиц где хоце кога хоце само да глас да њима уз то имају ста и кецати Ко је гори они сто то раде или кецаљке које пристану на то Знаци нема висе ни свести ни савести Постује се само сила То им треба дати Да и њихова деца осете курцину

ОДГОВОРИТЕ
Name

мостарац

26.07.2019 17:46

Јуче сам на YТ погледао 3-4 снимка са сједнице НСРС о виталном интересу. О Драшку сам већ знао али ме опет позитивно изненадио својим јасним говором и чињеницама. О госпођи Јелени заиста нисам знао пуно али морам рећи да ме та жена фасцинирала. Како јасно, елоквентно и смирено говори а свака њена ријеч погађа право у средину. Невјероватна жена, да нам је, Бог д'о више таквих. Има више храбрости него оне 2/3 посланика сви заједно. Вукан је поштен човјек али ме није претјерано одушевио. Могуће да је то због слабије елоквенције него што је има Јелена а могуће и зато што је покушавао да парира Додику играјући дјелимично и на карту српства али мислим да је та утакмица завршена и да треба карте стављати на друге аргументе. Што се пословника скупштине тиче, Додик је 22 минуте причао ван тачке дневног реда, вријеђао Драшка на личној основи, показивао неке фотографије у циљу дисквалификације, пријетио о изборима за градоначелника Бањалуке (изгубићеш, а поготово ако се ја упетљам) и ни једном није био упозорен од предсједника скупштине. Такође, примјетио сам да се Додику обраћају са "предсједниче". Је ли се то мисли на предсједника странке? То је небитна функција у скупштини. Или су мислили на предсједника државе? Па онда супер. Сада имамо Предсједника Босне и Херцеговине. Ко би рекао да ће СНСД укинути предсједништво и увести институцију предсједника БиХ. Будите сигурни да би сигурно било тако да нема ове осмојесечне ротације.

ОДГОВОРИТЕ
Name

знај

26.07.2019 18:35

Све тако речено, тако написано тачно, а то председниче је познато, општепознато.. Само је било питање када ће и ко изговорити на читав глас.. Ето тада је ишло јавно. Жељка му је само параван. Стварно штета шта је себи допустила, баш катастрофално, али кога брига мисли она, мисли он. Ето брига је једног мостарца као и нас осталих, закључак је пао, чуло се и видело шта се ради, какви манири и лепезе, ма не може се појмити.

Name

мостарац

26.07.2019 18:53

Ре Знај . Оно што ме посебно разочарало је било излагање оног проћелавог из СНС-а који је Вукановићу приговорио због прејудицирања резултата гласања уз ријечи "Ми смо већ заузели став и знамо како ћемо гласати". Па контам, имају ли ти посланици своје мишљење или су баш сви пизде које слушају страначку централу? Чему онда парламент, чему скупштина? Нека сједе само предсједници парламентарних странака и нека њихов глас вриједи онолико процената колико су освојили гласова. Да нема Драшка, Јелене и Вукановића, таман тако би и могло да буде. Ово троје ЉУДИ ми улијевају наду у боље сутра. Мени је већ 50 година али ће ваљда мојој дјеци барем средње године бити нормалније. Поздрав свим земљацима, исте нас муке муче.

Name

мостарац

26.07.2019 19:02

Исправка. Мислио сам на ДНС а не на СНС. Вијести из Србије утицале на памћење ;)

Name

Милан

26.07.2019 18:47

Дјецаце тај цлан Предсједниства је добио 370 хиљада гласова на изборима и највисе је добио гласова откако се бирају цланови Предсјениства, и он има највеце право да трази измјене.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цеца

26.07.2019 20:04

Свака цаст,за коментар.То је циста математика, нема ту прице.

Name

Ре

26.07.2019 20:05

Хоцес реци купио. Јадни сте сви ви које он мозе купити за биједних 100 КМ ( претходно вец покрадених од овог народа ).

Name

Ре

26.07.2019 20:06

Хахахаха..... Е баш нек си им рекао,... Он баш има "право".... Ма да, типично малоумно, црвено.

Name

Дејанпд

26.07.2019 22:02

Најгоре је, сто након свих ових година, јос има људи који вјерују да је Додик ДОБИО гласове, дајте људи отворите оци, само гледајте, не треба ту никаква памет, ако сте просли љекарски за основну сколу, посао, возацку...довољно је, само гледати и слусати, мислим да то није толико теско...

Name

за Дејанпд

27.07.2019 06:56

Мислим да сви људи знају да је Додик купио гласове. Он не купује директно , он купује индиректно. Ако син или кцерка раде у органима управе, родитељи МОРАЈУ гласовати за Додика. Ако ради код приватника који је СНСД/еовац родитељи и родбина морају гласовати, сто знаци да су усаврсили методу Хрватског лидера Јосипа Броза. Немојете заборавити да је Додик наставио политику Анте Марковица , јер је 1991 био веома добро позициониран у његовој странци. Интересантно, њему српства пуна уста, а све сто ради , ради у интересу Хрвата и католицке цркве.

Name

Директ

29.07.2019 10:33

Поред цињенице да је на разне могуце нацине купио гласове, ту је И цињеница да је биран за Предсједниство БиХ, тј. за једног од 3 цлана Предсједниства БиХ, тако да, и по Уставу БиХ измедју осталог, не мозе да се мијеса у законодавни рад РС. Осим тога, сјецам се, како СНСД је посредством резимског РТРС, скоро свакодневно, ако не и свакодневно, годинама, па и данас, се зали на мијесање БиХ у односе у РС, а сад када Додик, и то на најгори могуце нацин се мијеса у односе у РС, сад је ОК?! Неки су заборавили гдје се сада налазе И да овакав вид мијесања је крсење Устава!

Name

Вјецити опозиционар

26.07.2019 20:02

Тако је то кад политичари покушавају да се мијесају у послове који нису у њиховом опису посла, а мало или нимало не раде послове за које су плаћени.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зоран

26.07.2019 20:15

Увести правило у ствари мислим да то правило постоји у НСРС не дозволити никакву дискусију која није везана са темом, и свако који жели да дискутује о другим темама одузет му реч.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

29.07.2019 10:39

Ово је и по садасњем правилнику регулисано. То сто је расправа сирока, то говори о комплексности тема о којим се прица. Било какав правилник који би забранио то, укинуо би и сустину постојања парламента као институције у којој се слободно и отворено расправља о проблемима и законским ријесењима.

Name

Еборат

27.07.2019 10:36

Вала сте досадили својим свадјама и препуцавањима и Богу и народу.Несто се мора мјењати.Драско ако хоцес да добијес изборе морас се висе ангазовати хуманитарно.Рецимо да правис куце сиротињи.Покренес иницијативу да се Борцима рецимо исплацује додатак на мјесецном нивоу а не годисње.Па то изадје као једна пастета мјесецно.Итд(имас тога доста).Само ако ти хоцес да радис.А не да исправљас криву Дрину у скупстини.И да похапсис све криминалце и корумпиране.Опет цемо бити сиротиња и ици цемо трбухом за крухом.

ОДГОВОРИТЕ