Челси узео мјеру Барселони на дебију Гризмана!

Фудбалери Челсија савладали су Барселону у пријатељској утакмици на "Ракутен купу" у Токију са 2:1.  Као у играчким данима: Лампард зна с Барселоном! Нису могли да добију Јапанце и Ирце, али када дође Барселона. . . Вероватно их је Лампард мотивисао као што су њега бивши менаџери Челсија. Дебитовао Антоан Гризман.  Лампардов први велики скалп: Два комада Барселони и нови шпиц у настајању.  Гризман, Де Јонг и Нето дебитовали за Каталонце. . .

Фудбал 23.07.2019 | 19:34
Челси узео мјеру Барселони на дебију Гризмана!
Пред нешто више од 51.000 гледалаца на "Саитама стадиону", изабраници тренера Френка Лампарда славили су захваљујући бољој игри и концентрацији у финишу.

Био је то меч у којем су у дресу првака Шпаније дебитовали Антоан Гризман, који је за 120 милиона стигао из мадридског Атлетика, те Френки де Јонг, бивши играч Ајакса.

Тренер Барселоне Ернесто Валверде дао је Гризману прилику од почетка, док је Де Јонг играо у другом полувремену.

Челси је повео у 34. минуту када је Тами Абрахам одлично прихватио лопту после грешке одбране шпанске екипе, предриблао је и голмана Тер Штегана и рутински лопту проследио у мрежу.

Барселона је у полувремену комплетно променила поставу, док је Лампард са изменама почео по истеку првог часа игре.

Девет минута пре краја сусрета, Челси је дуплирао предност поготком Роса Барклија. Он је левом ногом шутирао прецизно са 18 метара, лопта је завршила крај десне стативе у мрежи Барселоне.

Коначно у првом минуту надокнаде времена, прелеп гол Ивана Ракитића. Прихватио је лопту у висини казненог простора, шутирао десном ногом и погодио десни горњи угао за коначних 1:2.

Пријатељски турнир у Саитани - припао је Челсију!

Нови менаџер "плаваца" Франк Лампард може и те како бити задовољан издањем своје екипе против Барселоне у Јапану пошто су Тами Абрахам и Рос Баркли "срушили" шампиона Шпаније, а утисак је да су могли да постигну и још који гол више - 2:1 (1:0).

Био је то већ четврти меч Челсија на припремама, на којима су се мучили већ против ирског Бохемијанса (1:1) и изгубили од Кавасакија (1:2), али Барса их увек посебно мотивише...

Можда је и до Франка Лампарда који је у играчким данима често играо против Каталонацау Лиги шампиона и постигао против њих чак три гола, а можда ће се најдуже памтити "лоб" из мртвог угла на Ноу Кампу преко Виктора Валдеса.

Његови играчи били су растрчани и вољни да се докажу, пре свих то се односи на Пулишића, Жоржиња и Маунта, док је Барселона тек на моменте знала да заблиста.

На средини терена је главно питање водио Рики Пућ, кога је на полувремену заменио Френки де Јонг, док је деби забележио и најскупљи фудбалер овог лета Антоан Гризман, међутим није  успео да остави значајнији утисак на терену - често се сударао са Усманом Дембелеом.

То није било страшно као када је Жоржињо "налетео" на њега и срећом га није повредио.

Барса је у наставку често "бомбардовала" Кепу Аризабалагу, јединог играча који је одиграо свих 90 минута, али ни он није могао да заустави пројектил Ивана Ракитића.

Хрватски репрезентативац, који је наводно на излазним вратима Камп Ноуа, тако је још једном утишао критичаре одговоривши да је и те како важан за Барселону, иако уз њега не иде много помпе у медијима као што је то случај са другима.

Вреди напоменути и да Лео Меси није играо на овом мечу пошто му је Барселона дала већи одмор него другим играчима, због тога што је играо и Копа Америку.

С друге стране повређен је Н'Голо Канте који се вратио у Лондон. 

Њихови мечеви у Лиги шампиона спадају у класике. Већина има статус антологијских, било је свачега, од голова у последњим секундама, преко мајсторија Роналдиња или Дрогбе, али овог уторка, лишени такмичарског значаја, Барселона и Челси су понудили углавном мрвице, тек да навијачи у јапанској Саитами не остану гладни. АпетитИ гледалаца донекле су задовољени, а остаће записано да су Плавци славили у пријатељском дуелу 2:1.

На овај начин нови тренер лондонског клуба, Френк Лампард добио је снажну инијекцију самопоуздања, скинуо скалп великом ривалу, иако су Каталонци били лишени помоћи фудбалера који су недавно учествовали на Копа Америка (Меси, Суарез, Кутињо). Не умањује то вредност тријумфа Енглеза, пре свега бољих у првом полувремену играли боље, да би у другом искористили лоше постављање голмана Нета и решили меч у своју корист.

Челси је боље отворио сусрет,  пре свега на средини терена контролисао дешавања на терену, спречавајућчи Барсу да развије препознатљиве нападе и терајући је на грешке. Једну такву дочекао је у 34. минуту, пошто је Серђо Бускетс у стилу петлића послао попречну лопту, пас је пресекао Жоржињо и практично упослио Табија Абрахама, да би повратник са позајмице из Астон Виле заобишао Тер Штегена и погодио за 1:0. Можда је то најава да је Челси коначно добио новог шпица, јер је Абрахам редовно тресао мреже у Бирмингему и кад већ не могу на Стамфорд бриџу да купују појачања, ред је да дају шансу дечку који им је пред носом.

Била је то награда за конкретнију поставку Плаваца који су претили још преко новајлије Пулишића и Педра. На супроптној страни, тим са Ноу Кампа имао је проблема у организацији, лопта је тешко долазила у завршну трећину терена, а кад би се то десило Дембеле није био баш вешт егзекутор, иако је неколико пута одлично сарађивао са Антоаном Гризманом, дебитантом из Атлетика.

Почетком другог дела Валверде је променио цео тим, Барса убрзала, била далеко опаснија, покренули су је Де Јонг и Рафиња, одличну ролу имао је крилни нападач Карлес Перез, створио је првак Шпаније зицере, да би Кепа Аризабалага све одбранио. И тако све до финиша кад ге је сјајним ударцем савладао Иван Ракитић, но тај погодак хрватског репрезентативца стигао је касно, јер је раније из сличне позиције, само на супротној страни погодио резервиста Рос Баркли, опаливши левицом, довољно да савлада лоше потављеног Нета, придошлицу из Валенсије.

БАРСЕЛОНА – ЧЕЛСИ 1:2 (0:1)
/Ракитић 90+1 - Абрахам 34, Баркли 80/

БАРСЕЛОНА: Тер Штеген – Серђи Роберто, Пике, Умтити, Ђорди Алба – Серђо Бускетс, Пућ, Ориол Бускетс – Коладо, Гризман, Дембеле. Од 46. минута: Нето - Семедо, Тодибо, Ленгле, Гиљем - Де Јонг, Ракитић, Алења - Малком, Рафиња, Карлес Перез. Тренер: Ернесто Валверде.

ЧЕЛСИ: Кепа – Азпиликуета (од 70. Запакоста), Кристенсен (од 46. Томори), Давид Луиз (од 46. Зума), Емерсон (од 46. Алонсо) – Жоржињо (од 70. Дринквотер), Ковачић (од 70. Бакајоко), Педро (од 70. Батшуаји) – Маунт (од 59. Баркли), Пулишић (од 59. Кенеди), Абрахам (од 59. Жиру). Тренер: Френк Лампард.

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар