Партизан потврдио новог Американца!

Две недеље касније. . .  Дуго се чекала потврда трансфера који је најављен још 9. јула доласком Рашона Томаса. Сада је и званично, мада детаљи уговора нису објављени.  Партизан довео центра – некад најбољег блокера НЦАА лиге! Кошаркашки клуб Партизан објавио је да је довео америчког центра Вилијама Мозлија.

Кошарка 23.07.2019 | 19:22
Партизан потврдио новог Американца!
Док су се појачања ређала у Хумској, на једну потврду чекало се необично дуго.

Тачно две недеље од када се Београдом проширила информација да ће, поред Рашона Томаса, и Вилијам Мозли доћи из италијанског палаканестра, ова вест потврђена је на сајту црно-белих.

Вече пре тога клуб из Хумске објавио је да ће летонски репрезентативац Жанис Пејнерс наступати за екипу тренера Андрее Тринкјерија, а овог уторка стигла је и информација да је 30-годишњи центар изузетних атлетских способности постао играч најтрофејнијег српског клуба.

Под којим условима и колико дуго? Није саопштено.

Али, јесте наведено да је "нови кошаркаш Партизана у јуну напунио 30 година, а током читаве сениорске каријере, бранио је боје италијанских тимова. Након што је дипломирао на Нортвестерн Стејт Универзитету, Мозли је потписао уговор са Фортитудом из Болоње, да би потом играо и за Ферентино, Реканати, Латину, Легнано и на крају Трст", стоји на сајту црно-белих уз подсећање да је "током колеџ каријере, Вилијам Мозли је у сезони 2010/11 био најбољи блокер НЦАА, са 156 блокада на 32 утакмице". 



Мозли има 30 година, висок је 203 центиметра, а током целе каријере је наступао за клубове у Италији.

После универзитета Нортвестерн у САД, играо је за Фортитудо, Ферентино, Реканати, Латину, Лењано и Трст.

Мозли је у сезони 2010/11 био најбољи блокер НЦАА, са 156 блокада на 32 утакмице.

Партизан је у понедељак представио Летонца Жаниса Пејнерса, а претходно су стигли Рашон Томас и Немања Гордић.

Црно-бели ће следеће сезоне играти у Еврокупу у Групи Б са Лиможом, Локомотивом Кубањ, Ритасом, Бурсом и Венецијом.



Штанцује Партизан појачања у низу. Синоћ је потврђен долазак летонског крила Жаниса Пејнерса, да би јутрос клуб из Хумске 1 званично објавио и долазак Американца Вилијама Мозлија.

У питању је 30-годишњи центар, који је међу црно-беле стигао као слободан кошаркаш, пошто му је истекао уговор са Трстом. Управо у клубу са севера Италије је пружао задовољавајуће партије које су га и препоручиле Парном ваљку, пошто је минуле сезоне на 34 утакмице просечно бележио 7,6 поена, 5,9 скокова и 1,4 блокаде по утакмици. "Банане" су његов заштитни знак, пошто је током колеџ каријере, у сезони 2010/11, био најбољи блокер НЦАА, са 156 рампи на 32 утакмице.

Мозли је са Партизаном потписао уговор на две године.

На тај начин, управа клуба наставила је акцију формирања тима за наредну сезону, пошто су претходно стигли Немања Гордић из Будућности, Рашон Томас из Динамо Сасарија, Жанис Пејнерс из Дарушафаке, те сад Вилијам Мозли. Чека се следећи.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар