Прво велико појачање Арсенала је - позајмица!

Док чекају да Емери доведе звучно име, навијачи клуба из Лондона морају да се задовоље сазнањем да ће Дани Себаљос одиграти сезону 2019/20 у црвено-белом дресу.

Фудбал 23.07.2019 | 18:25
Прво велико појачање Арсенала је - позајмица!
Дани Себаљос (22) прихватио је процену повратника на клупу Реал Мадрида и човека који је инсистирао на његовом трансферу из Бетиса пре две године, због чега је пристао да оде на позајмицу - али, под једним условом.

Арсенал је победио Тотенхем у трци за вештом "десетком" младе репрезентације Шпаније и најбољим фудбалером недавно завршеног Европског првенства у Италији, али мимо нових трендова у његов уговор о позајмици на годину дана није унета клаузула о откупној цени уговора.

Другим речима, Себаљос је истрајао у намери да се наредне године врати на тренинге Зинедина Зидана и оствари сан о коначном успеху у дресу Реал Мадрида, за који је до сада одиграо 56 утакмица и постигао пет голова у сезонама 2017/18 и 2018/19.

Поред Себаљоса, Емери је близу довођења и 18-годишњег Вилијама Салибе из Сент Етјена за око 36 милиона евра. И у тим преговорима Арсенал се надмеће са највећим ривалом, Тотенхемом.

Менаџет "тобџија" Унаи Емери, наводно, одиграо је пресудну улогу у надметању са Маурисијом Покетином и продитељима фудбалера из Утрере обећао да ће Себаљос наредне сезоне одиграти најмање 40 утакмица.

Према писању шпанских и енглеских медија, Покетино је био уверен да ће додати Себаљоса екипи са којом се пласирао у финале Лиге шампиона прошле сезоне, али се испоставило да је играч на крају изабрао клуб који наступа у Лиги Европе.

На "Емирејтс" је овог лета стигао само Габријел Мартинели, 18-годишњак из бразилског Итуана, који је плаћен 6,7 милиона евра, а са позајмица су враћени Такума Асано и Рис Нелсон. Петр Чех је завршио каријеру, Давид Оспина после позајмице остао у Наполију за 3,5 милиона евра, Арон Рамзи отишао у Јувентус као слободан играч, а Дани Велбек, Стефан Лихтштајнер и Коен Мрамол напустили клуб по истеку уговора. 

Денис Суарез враћен је Барселони са позајмице и потом остварио трансфер у Селту из Вига.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар