Оставка Рамуша - политички трик

- Председник Србије Александар Вучић сазвао је конференцију за медије поводом реакције на оставку Рамуша Харадинаја и евентуалне импликације те оставке.

Србија 20.07.2019 | 11:44
Оставка Рамуша - политички трик
"Разумемо радост, а не бих да кажем неку врсту задовољства због позива Рамушу Харадинају. Сматрамо да разлога за еуфорију нема јер сагледавамо све чињенице и последице после тог чина, а посебно како ће се односити и Албанци и међународна заједница према Србији и њеном народу."

Он је истакао да ће држава Србија бити уз своје грађане и поле додатне хомогенизације Алабанаца, екстремизације њихови ставова и нескривене мржење према српском народу у српској државаи коју доживљавају као јединог кривца и да је наставак дијалога кључан.

"Оставка Рамуша Харадинаја је политички трик да добије популарност. Он се бори да порази противнике на КиМ, јунак који се бори, а остали су недостојни вође који их води у светлу будућност", рекао је Вучић.

"Наша предвиђања су да ће га пустити после 48 сати. Не кажем "можда" већ ће га пустити, вратиће се као велики херој албанског живља, његова популарост ће порасти, свих осталих ће падати", истиче Вучић.

Оценио је да таксе неће бити укинуте и да ће западне силе све чешће вршити притисак, уцењивати Београд под изговором да косовске лидере шаљу у Хаг.

Вучић је казао да се овим потезом и намерава и победа најтврђе албанске опције и искључење Српске листе.

"Србија ће још више инсистирати на наставку дијалога, укидању такси и снажније и више него икада излазити са тим предлозима у наредном периоду и још више разговарати са лидерима у региону о економском уједињавању Балкана", најављује председник Вучић.

Желимо дивну сарадњу са великим силама, а нећемо тутора, да други одлучују о нашем, напомиње он.

На питање новинара да прокоментарише изјаве Харадинаја да ће га сменити до 19. децембра и констатацију да сада изгледа да је дошло до обрнуте ситуације он одговара:

"Нисам га ни сменио, нити учестовао у томе, за разлику од других у Србији који хоће да истакну да су за нешто заслужни."

Рекао је да очекује сав притисак света на Београду. Притисци, како каже долазе споља, а они који долазе изнутра су такође - спољни.

"Када је Харадинај говорио у петак, није говорио о ономе што се догодило породици Војновић, шта се догађа појединим сведоцима на пешачком прелазу, случају бункер... Једино о чему је говорио је да неће укинути таксе и да Србији неће дати ни педаљ територија", рекао је Вучић.

Он је додао да је понуда да нам за признање независности Косова дају тржиште и то упоредио као апсурдно да Кина Русији или САД понуди тржиште за независност.

Коментарисао је честитке Стејт департмента Харадинају на одзиву Хагу:

"За разлику од других политичара, ја не мислим да на власти треба да ме држи амбасада или власт нечије земље. Моје питање за њих - јесте ли тако чесититали генералу Лазаревићу или Шешељу. Нисте. Имају своје љубимце које када кољу помате, а за друге нису исти аршини. Подсетићу вас да је генералу Диковићу био забрањен улаз у САД без оптужнице."

Напомену је да и да више верује председнику САД Доналду ТРампу и његовим људима и него многима у Стејт департменту.

Председник привремених приштинских институтција Рамуш Харадинај је у петак поднео неопозиву оставку, а као разлог навео то што је добио позив Специјалног суда у Хагу као осумњичени.

(Тањуг)

Коментари / 14

Оставите коментар
Name

Истина

20.07.2019 09:47

Наравно да је трик....и то не Албански вец Европски а Срби не треба да насједају на такве ствари..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Скептик

20.07.2019 11:59

А шта нас брига за Харадинајем. Имамо ми у РС већег зла од њега, штеточину и крвопију из Бакинаца.

Name

ре скептик

21.07.2019 07:02

Ти си болестан друже.

Name

БОБА

20.07.2019 09:51

БОЉЕ ДА СЕ МАЊЕ ИНАТИМО И ПРКОСИМО А ВИШЕ МИСЛИМО О БУДУЋНОСТИ КОЈА НАМ ОДЛАЗИ БЕЗ ПОВРАТКА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

лепи мица

20.07.2019 10:52

Сасвим се слазем

Name

РЕ БОБА

20.07.2019 11:55

КАКО БЕЗ ПОВРАТКА? ВЈЕРУЈЕС ЛИ ТИ У БОГА? ПА ВАЉДА ПОСТОЈИ ВЈЕЦНОСТ.

Name

Нема се ста додат

20.07.2019 10:07

Одмјерен и реалан одговор господина Вуцица

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОРАЦ Р СРПСКЕ

20.07.2019 11:27

ВАЗНО ЈЕ ДА СИ ТИ КРИМИНАЛЦА ДОДИКА ОДМАХ ПОЗВАО. ПОСТО НЕМОЗЕС БЕЗ КРИМИНАЛЦА МОЛИМО ТЕ ОСТАВИ ГА СЕБИ ЗА ЗМЈЕЕНИКА ПА НЕКА ВАС МАЛО УНИСТИ. ЈАДАН СИ ТИ ВУЦИЦУ КАД ЈЕ НАСА НЕСРЕЦА ДОДИК ТЕБИ ГЛАВНИ И БЕЗ ЊГА НЕМОЗЕС НИ У WЦ ОТИЦ. БРУКО СРПСКА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

МД

20.07.2019 12:00

Представа за наивни народ. Када на Косову неко кихне, одмах се сазива Савјет за националну безбједности, Стефановић, Вулин, а сад и Додик и остала екипа. Спрдња са државом. Неко рече да је Србија земља Војислава Шешеља којом предсједава А. Вучић. Стално нека фрка и тензија. Као на корејској граници. До када?

Name

Док Холидеј

20.07.2019 12:25

Додик ће сутра рећи да је признање косова од виталног националног интереса.

Name

Лео

20.07.2019 12:29

Ее јеси га и ти борац нацитан...незнас ни гдје везес ни гдје дресис...

Name

Капцики

20.07.2019 14:05

Јос један цлан СНС-а мање. Ста је следеце?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хит би био

20.07.2019 15:49

да Додик и ти направите такав трик! Народу би свануло!

ОДГОВОРИТЕ
Name

МД

20.07.2019 16:42

Благо нама са тобом. Што на ум то на друм. То се не говори чак и да је тако. Ни мало политичке мудрости, опреза, умјерености,битно је да он сваки дан има конференцију за штампу на којој има нешто да каже. То његово кукање досадило је и његовим обожаваоцима. Хиљаде лажи и промашаја, а антологијска је када су се препали да је Хаг пустио Шешеља да свргне Вучића. Право лудило мозга је када је рекао да у САД сваких 10 секунди погине један перач прозора. Брука си велика, али изгледа да бољег и не заслужујемо. Нисмо ни ми ништа бољи од њега.

ОДГОВОРИТЕ