Како је Саша Лукић одушевио Торино?

Опчинио и тренера и председника! „Желим да постанем важан играч као Модрић“, пуца од оптимизма српски репрезентативац.

Фудбал 18.07.2019 | 21:08
Како је Саша Лукић одушевио Торино?
Саша Лукић је зарадио још један велики плус у очима тренера Валтера Мацарија и председника Урбана Каира. Потез српског репрезентативца да скрати годишњи одмор за недељу дана је поздрављен са великим ентузијазмом и захвалношћу првог човека и првог стратега Граната. Торино очекују квалификације за Лигу Европе, а Лукић је у пролећном делу претходне сезоне постао један од носећих елемената Мацаријевемашинерије у бојама труле вишње.

Позитивни ефекти Лукићевог потеза су додатно појачани чињеницом да је италијански репрезентативац Бонифаци, који је као и Саша играо на Европском првенству младих селекције, одлучио да искористи годишњи одмор до последњег дана.

„Три недеље паузе су више него довољне за некога ко, као ја, има 22 године. Прве две недеље сам искористио да се одморим, а у трећој сам већ почео да индивидуално да тренирам како бих стигао на припреме спреман, односно чим сам сазнао да ћемо играти квалификације за Лигу Европе. Тренер Мацари ме је замолио да се што пре вратим са одмора и ја сам му врло радо изашао у сусрет. Нисам могао да га издам. Имамо велики циљ да достигнемо овог лета: пласман у фазу по групама Лиге Европе”, рекао је Лукић у сусрету са новинарима у Бормију где се Торо налази на летњим висинским припремама.

Саша је истакао да се све променило у последњих неколико месеци у Торину, поготово од како је затресао мрежу Јувеу и Лацију и тако ушао у срца навијача
Граната.

„Постао сам омиљени играч тифоза и то ми веома годи. Много тога дугујем Мацарију, са њим сам побољшао бројне аспекте у мојој игри”.

Лукић је објаснио и да му је пријала промена улоге у тиму Торина. Са Синишом Михајловићем на клупи, Сашаје играо испред одбране, са главним задатком да заштити последњу линију, са Мацаријем игра много ближе голу, са обавезом да учествује у конструкцији игре Торина, а не само у кварењу игре проитвничког тима.

Напомињући да је спреман да игра у свакој улози коју му тренер одреди, од плеја иза центарфора до задњег везног, Саша је рекао да га инспирише начин на који игра Лука Модрић.

„Модрићев стил игре ми се увек свиђао и покушавам да се угледам на њега на терену. Мој циљ је да постанем важан играч за мој тим као што је он за Реал. Да бих постигао тај циљ морам још много да радим и да побољшам моју игру у бројним сегментима. Примера ради, морам да појачам физичке караткеристике како би могао да будем стабилнији на терену”, рекао је Лукић.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар