''Милорада Додика ће казнити народ''

-Казниће га народ, рекао је данас Станивуковић, мислећи на Додика који га је у више наврата извријеђао.

Република Српска 18.07.2019 | 12:46
''Милорада Додика ће казнити народ''
Расправа у НСРС иде у том смјеру како би се оправдао став Милорада Додика да је одлуком Комшића и Џаферовића нанесена штета БиХ, а тиме и РС.

Додик образлаже своју одлуку у НСРС у вези покретања виталног, како каже, интереса Републике Српске у вези става Предсједништва о Пељешком мосту.

Објашњавајући што је тражио посебну сједницу Народне скупштине Републике Српске, Додик је рекао да је то тражио због виталног интереса ентитета Републике Српске.

Рекао је да се није могао сложити са закључком у вези Пељешког моста са друга два члана Предсјендиштва Жељком Комшићем и Шефиком Џаферовићем без одлуке НСРС.

Он је рекао да се зато позвао на заштиту виталног интереса ентитета Републике Српске, јер сматра да ће та одлука нанијети штету БиХ.

Посланици на овој сједници треба да се изјасне о потврђивању изјаве предсједавајућег Предсједништва БиХ Милорада Додика да је по виталне интересе РС штетан закључак о званичном ставу БиХ у вези са наставком изградње моста Комарна-Пељешац, који гради Хрватска.

Сједници НСРС присуствује и предсједница РС Жељка Цвијановић.

Прије почетка сједнице, Додик је имао консултације и са посланицима скупштинске већине, коју предводи његов СНСД.

Након Додиковог обраћња у НСРС се развила расправа и то између посланика СДС Небојше Вукановића и Милорада Додика.

Било је међусобних оптужби, али и приијетњи и личног које је Додик упутио Вукановићу, због његовог критичког односа према њему и власти.

Поред личних увреда, које је изнио у НСРС, Додик у једном тренутку је рекао да се, између осталог, залаже и за Пељешки мост што ће тамо градити и фирма из Републике Српске,

"У питању је Интеграл из Лакташа који запошљава око три хиљаде радника", рекао је Додик, наводећи да ће се залагати да таква фирма добије што више посла, јер је то, како је казао, интерес и РС.

У питању је фирма чији власник је близак Милораду Додику и за коју важи да је "повлаштена" фирма у РС која управо због блискости са Додиком и добија послове у РС али и у региону.

Расправа у НСРС иде у том смјеру како би се оправдао став Милорада Додика да је одлуком Комшића и Џаферовића нанесена штета БиХ, а тиме и РС.

Ево шта је Вукановић питао Додика

- Није ми јасно због чега би НСРС требало да буде заштитник хрватских интереса.

"Да ли су Хрвати задњих 100 година икада били на страни Срба или били коректни према Србима?", питао је Вукановић, подсјетивши на низ историјских сукоба Срба и Хрвата, али и скорашњих инцидената са навијачима Торциде у Сплиту.

Вукановић је питао и да ли иза "ових сулудих потеза стоје силни новци неимара Слободана Станковића", чија компанија је ангажована на изградњи мостра и приступног пута на Пељешцу.

"Новци ће доћи и проћи, али ране које се оставе на једном народу остају трајне", додао је он.

Подсјетио је такође да ХДЗ БиХ не жели конститутивност српског народа у кантонима у ФБиХ гдје има већину.

"Зашто ми данас треба да штитимо хрватске интересе? То је суицид. То је антисрпско и издајничко понашање", сматра Вукановић.

Он је мишљења да би најмудрија одлука РС била да се не мијеша у односе између Бошњака и Хрвата у БиХ, те да каже да ће подржати сваки њихов договор.

Своје излагање, Вукановић је почео ријечима:

'Хваљен Исус и Марија, хваљен Човић и Колинда за оне који заступају интерес Хрватске. Историја је учитељица живота, да смо извукли поуке не бисмо водили ове сулуде расправе. Волио бих да посланици Народне скупштине добро размисле. Слушао сам јуче Колинду Грабар Китаровић која је хвалила причувног хрватског члана Предсједништва Милорада Додика''.

Идентична Додикова расправа у којој је доминирало вријеђање је било и са послаником ПДП Драшком Сранивуковићем, који му је поновио да води рачуна само о личном интересу и интересу његових кумова и пријатеља.

"Ово је лажа и превара", што нам продајте за виталне националне интересе", поновио је Станивуковић у НСРС и упитао када ће бити витални интерес Републике Српске да доктори, професори и пензионери немају најниже пензије и плате...

"То треба бити наш интерес, а не ово што нам потуарате", рекао је, измешу осталог, Станивуковић што је погодило Додика па је "осуо паљбу" и на Станивуковића.

Након међусобнх оптужби, Станивуковић је од предсједавајуће НСРС затражио д изрекне казну Додику због тешких увреда на његов рачун.

Наводећи да на то нема право, Станивуковић је рекао: - Казниће га народ!



(БН/Агенције)

Коментари / 161

Оставите коментар
Name

Горан

18.07.2019 10:47

А јел плаце за Хрватском...а јбт...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дејан

18.07.2019 11:26

То Вуканеееее...

Name

Пендула

18.07.2019 11:34

Управо гледам ,лик није нормалан покусава на галаму да постигне свој циљ цисти крканлук.А Вукан га кутурно узе лопатом.

Name

Вјеруј

18.07.2019 11:55

Ма он хоће да сломи Вукана, јао, како му се обраћа.

Name

075

18.07.2019 12:09

Милораде која си ти бу. ала!!

Name

Није него

18.07.2019 12:11

Какав је МД џукац. Сви остали с њим су домаћи издајници, олош. Ако им се српски народ а и остали не супраставимо нестаћемо.

Name

Гавра

18.07.2019 12:36

Овај бурле је класицна будала.

Name

4XЛ

18.07.2019 12:40

ЛИК ЛУПЕТА САД ГА БРИНЕ ПОСЉЕДИЦА ЗА БИХ БРИЗАН ПРЕДЈЕДНИК,СВЕ СТО ЈЕПРОТИВ БИХ ЛИК ПОДРЗАВА,И ПОСЉЕ ЊЕГА ВАЉА НАМ ЗИВИТИ У ОВОЈ ОВАКВОЈ БИХ ВУКАНОВИЦУ МОЈ САВЈЕТ ПРИПАЗИ СЕ ХУНТЕ, И КРИМ СЕКТЕ

Name

Мирослав

18.07.2019 12:50

Интеграл пола плате на руке , пола у коверти , није крив газда те фирме него радници који неразмишљају о пензији.

Name

РЕПЛИКА

18.07.2019 12:51

Додиг Баја поново петља, манипулише и лаже, каже "да је БиХ настала у Дејтону", то није тачно, БиХ је постојала и прије Дејтонскох мировног споразума,...Дејтонски мировни споразум, Устав БиХ: "ЧЛАН 1, БОСНА И ХЕРЦЕГОВИНА 1. КОНТИНУИТЕТ. Република Босна и Херцеговина чије ће  званично име од сада бити "Босна и Херцеговина" ће НАСТАВИТИ СВОЈЕ ПРАВНО ПОСТОЈАЊЕ по међународном праву као Држава са унутрашњом структуром МОДИФИЦИРАНОМ како је овде  одређено и са постојећим међународно признатим границама." Нисма никакав правник али ово је јасно и просјечном основцу, можда није јасно просјечним снсд-овцама. И Још једна Бјина лаж, већ је једном био предласан и није користио заштиту ентитетског интереса.

Name

КАРАКТЕР МУ ЈЕ НУЛА

18.07.2019 12:54

Образ НАРОДНОЈ СКУПШТИНИ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ спашавају ДРАШКО СТАНИВУКОВИЋ,ЈЕЛЕНА ТРИВИЋ И НЕБОЈША ВУКАНОВИЋ! Остали су публика у овом циркусу милорада додика.Хвала БН ТВ што нам омогућава да схватимо ко је додик и какви су му посланици

Name

Сократ

18.07.2019 12:57

Додик није изгледа у стању ниста друго да створи осим скандала гдје год се појави. Јалов је његов наум. Од скандала се на залост не зиви, али то мозе само у БиХ изгледа. Било би много боље да НС расправља о привреди и гасењу стратеских предузеца, а не о мостовима који немају никакав привредни знацај за РС! Бас лијепо да сједници присуствује предсједница РС Жељка Цвијановић..Она на крају одлуцује о свему -;)

Name

Бјелина свуда око нас!

18.07.2019 13:04

Бурле, од када Ви водите рацуна од БиХ? Да није у питању властити интерес, ха, ха.. Јос Вам фали у друству јаран Гацо-Лукац!

Name

Гламоц

18.07.2019 13:16

Пратим сједницу, одлицно да нас бурле подсјети колики је кркан!

Name

Страсно

18.07.2019 13:18

Тако сто отима од суверене дрзава на цујем је целу јос увијек! Добро је па имају три!

Name

Боли ме брига

18.07.2019 13:18

И за Пељешки и за Градишки. И са њима и без њих, нама ће бити исто. Баја скупа ће бити ова захебанција. Ти ћеш вјероватно избјећи посљедице. Ветеран си ти. Знаш добро да је поента захтјева Комшић-Џаферовић да се уреди и дефинише граница а не забрана градње моста. Како то? Хоћете градити али нећете да се зна докле је чије. Зато ће ови уз границу са ХР и подршку "гласа разума" (Баје за неупућене) први осјетити благодети нуклеарног отпада који, гле чуда, није витални национални интерес. Очигледно је: РОНХИЛ-ИНТЕГРАЛ-витални национални интерес! Још нешто. Не иде код Хрвата баш тако лако увећање фактура 3-4-5 пута.

Name

075

18.07.2019 13:20

@Гавра Не знам како ће моћи погледати у очи људима за 17 дана на годишњицу "Олује" након овога циркуса данас!

Name

Стана

18.07.2019 13:34

Ево га сада Лукац пријети опасно

Name

Стана

18.07.2019 13:36

Намонтирали слику па опалили по Станивуковицу, па гдје су им институције сто не хапсе криминалце са којима пријете Драску

Name

Брко ПД

18.07.2019 13:36

Вријеме ја Додик своју неуспјелу политицку каријеру препусти бољима од себе! До када цемо толерисати да нас један сарлатан вуце за нос?

Name

Стана

18.07.2019 13:36

Аууу, ово ме сад подсјеца на Основни суд БЛ

Name

Драган БЛ

18.07.2019 13:47

Да нема Драска,Вукана и Јелене ове мрлине сто владају из времена комунизма би крале без проблема.А свако њихово јављање је стрес за владајуце...добице слог...први це Васица папак...хихихи

Name

Градиска РС

18.07.2019 13:52

Драско изадји из тог бљутавог ПДП-а,љуби те брат...направите ти Тривицка,Вукан и јос ти млади паметни људи странку....нема разлике измедју Бундала,Васица,Спирица...све је то исти комуњарски калуп.

Name

Милутин

18.07.2019 13:54

Удри Милораде не штеди.

Name

За БН

18.07.2019 13:55

Па сви гледамо и слушамо овај циркус. Немате потребе да браните или нападате било кога. Видимо, чујемо и разумијемо. Нисмо слијепи, глуви и глупи.

Name

Е Мој Вуце,

18.07.2019 13:56

стари људи су рекли,помози цовјеку у невољи, дупло це ти се вратити, али то насилниче нецес да разумеш! или си засвојен својим глупосцу, Нису паре све ниста ти ниси бољи од њега" малте не још гори си насилник (здмирисали су ти безвредни доларји

Name

Тадиц

18.07.2019 13:57

Треба вас довести да видите како је нама без моста

Name

Лауш/ бот

18.07.2019 14:18

ПДП је управо подржао захтјев Милорада Додика. Браво за ПДП!

Name

За Горан

18.07.2019 14:21

Плаце и стити ради својих лицних и хрватске интересе а никад се не зна на Балкану,мозда некад се Србија и БиХ удрузе у једну дрзаву па онда нецемо имати излаз на отворено море ради насег Баје.

Name

РЕ Боли ме брига

18.07.2019 14:23

"Знаш добро да је поента захтјева Комшић-Џаферовић да се уреди и дефинише граница а не забрана градње моста." БРАВО, у томе је поента, мост ће бити направљен, то нико не спори, мост је само повод да се неке ствари ријеше. А Додик, какав простак и сељачина, па дали је ово могуће, какав чобан ццц

Name

Ре Боле ме брига

18.07.2019 14:35

Све на месту. Посебно ово са нуклеарним отпадом то није по Додику витални интерес зато сто це нациа оборити и изумирати. То је за Додика ок. Стока

Name

Н*1

18.07.2019 14:41

ПЕРИЦА БУНДАЛО - НОВИ ПАПАК ?

Name

А јојј

18.07.2019 15:02

Сто се ви срби палите кад Миле помијера дупе босњацима!!! Је ли ви браните босњаке у скупстини??!!!

Name

Тамара

18.07.2019 15:13

Вукан треба да буде предсједник Републике Српске. А мозе и онај Данијел Симиц са порталс фронтал.срб фронтал.рс

Name

Дрр мрр

18.07.2019 15:52

Хоце као и до сад сто је казњавао.Нема овај народ висе ни грам мозга у глави а није никад ни имао цим смо доспјели до овде.

Name

Директ

18.07.2019 17:13

Додик својим стилом угрозава Српску! Оно данас сто сам гледао, ја вјерујем да је оно била црна епизода у историји парламента Српске или једна од таквих, обицно кад Додик гостује у Скупстини. Срецом па као тренутни Предсједник Предсједниства БиХ и Српски цлан Предсједниства БиХ ријетко је у НСРС. И други "нападају" у Скупстини, али он то ради кркански до бола, и преко. Он запосједне скупстинско засједање, мислеци да је тако паметнији од свих, а није свјестан да покривањем своје ограницености кроз (прекомјерно) вербално силедзијство, брука себе и парламент РС. Оно је било силовање мозга сваког ко је у том моменту гледао скупстинско засједање.

Name

Београдјанин

19.07.2019 10:05

Ја верујем када би Комсиц и Дзаферовиц прогласили олују као злоцинацком акцијом и подухватом, Додик би био против тога само да им контрира.

Name

Др11

18.07.2019 10:58

Ајде Вукане нећеш ваљда пропустити овакву прилику да их испрозивас јавно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Стана

18.07.2019 12:30

Ја мислим да це због Вукана и Драска морати узимати дуплу терапију.

Name

Стана

18.07.2019 12:37

пола сата Додик напада Станивуковица и ни један пут није опоменут.

Name

БАТ

18.07.2019 12:47

Којим поздравом га Вукан поздравио?

Name

МладаБосна

18.07.2019 14:33

Зивио Предсједник Додик и Република СРПСКА.!!! Смрт ФАСИЗМУ/Бих/.!!

Name

Директ

19.07.2019 02:18

Зивјела само Република Српска, а Додика у Мостар, ако це изигравати Цовица број 2.

Name

куку нама са нама

18.07.2019 11:00

И ста је та Скупштина у којој це на крају сви мислити као.и он..Каква је разлика измедју тог изгубљеног права гласа у Сарајеву и овог овдје....дусмани тамо,дусмани овамо,за народ..

ОДГОВОРИТЕ
Name

...РЕ

18.07.2019 12:31

НЕКОГ СМИЈУ ОПОМИЊАТИ И ПРЕКИДАТИ А НЕКОГ НЕ СМИЈУ!МИЛЕ ПОЛА САТА ПРИЧА ВАН ТЕМЕ И НИКО ОД РУКОВОДСТВА СКУПШТИНЕ НЕ СМИЈЕ ПИСНУТИ!ЦИРКУС!

Name

075

18.07.2019 13:24

Милорад се "бори" за Србе до посљедњег Србина!! Милораде, имати ћеш ускоро нуклеарни отпад пар стотина метара од "бољег" ентитета, а на том потезу вјетрови иду запад-исток, значи и до Лакташа ће доћи врло брзо а о томе нити ријечи!!

Name

За 075

18.07.2019 17:09

"Грађанска" опција баш активна у борби за српске интересе...

Name

Боже правде...

18.07.2019 11:01

Каже да је БиХ поморска земља, која глупост. Гдје се у РС школују поморци, која је наша корист од овога, уосталом тај дио БиХ ентитетски припада ФБиХ, па је ово велико магарчење свих нас.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Искрено

18.07.2019 11:40

Бога ми гријесис друг, свима у БиХ је у интересу слобондан излазак на отворено море исто колико нам је свима битан мост у Градисци ,ипак зивимо у једној дрзави .

Name

Искреније желимо своје на своме

18.07.2019 11:58

Нека они нама дају оно што се види од Иванице, хајде да нам дају. Не дају, не дају своју земљу, срамота шта ради Додик! А и обична је сељачина!

Name

Бјелина испред нас!

18.07.2019 12:09

БиХ јесте поморска земља која вец одавно плута препустена воденим струјама. Поморци нам не требају јер курс не постоји. Само се на палуби брода окупља елита и води нас у беспуце. Знам, веома цудно али истинито - тако несто ипак постоји!

Name

Директ

19.07.2019 02:21

Искрено, аха знаци сад зивимо у једној дрзави, а Додик је годинама прицао како је РС засебна дрзава.

Name

Еx

18.07.2019 11:02

Моју породицу је Хрватска у црно завила, тако да ми се гади ова власт. Посланици сјетите се Олује, Медацког дзепа, книнске крајине, итд. Како људима погледати у фаце? Јесте ли послусници или мислите својом главом? Слусати дезертера?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ђорђе

18.07.2019 11:04

Додик се свима нама подсмева. Мост на Пељешцу национални интерес Републике Српске, Човићев дил. Смеје нам се свима у лице и кажу:’ Погледајте какви сте магарци. Видите како вас стално магарчим а то могу јер пролази. Поздрав добрим људима...

ОДГОВОРИТЕ
Name

4XЛ

18.07.2019 11:11

ОПЕТ ПРАВИ ЦИРКУС ОД НАРОДНЕ СКУПСТИНЕ,, САД ПОЦИЊЕ РИНГИСПИЛ КАД ДРУГА СТРАНА ПОЦНЕ ЗА СВАКУ СИТНИЦУ ТРАЗИТИ ВИТАЛНИ ИНТЕРЕС ОПЕТ РС ДОЊА ЗАХВАЉУЈУЦИ ВЛАСНИКУ РС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Виго

18.07.2019 15:50

Управо тако цисти циркус, док је Милета циркуса фалити неце

Name

XЗИБИТ

18.07.2019 11:14

Биће како ћаћа казеее

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

18.07.2019 11:22

А цаца је на крају заврсио у прдекани, и овај це брзе него сто мисли

Name

Цеца

18.07.2019 13:58

Тако је,видјецете како це гласати посланици, а ви млатите празну сламу- зна се ко је побједник у задњих 20 год.

Name

ана

18.07.2019 11:17

тема градња моста а он прица о Инцку и реису Церицу

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

18.07.2019 12:55

невјероватно шта човјек прича, не могу да вјерујем какав лик представља РС, пијачар класични

Name

Посматрац

18.07.2019 11:29

Овај лик као да је задњих дана много покварену храну јео.И сере и повраца на све стране а тек његов политицки смрад угуси на далеко

ОДГОВОРИТЕ
Name

МИЛОЈКО

18.07.2019 11:33

МА БОГАТИ НАСИ СУ СЈЕДИЛИ СКРСТЕНИХ РУКУ ВИДИС СТАСУ ДРУГИ РАДИЛИ А НЕВИДИС СТАСУ ТВОИ РАДИЛИ ЊИМА ДОСТА ТЕ ВИСЕ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боро Видин

18.07.2019 11:34

Витални интерес РС није Пељешки мост,али јесте мост на Сави у Градишци. Зато подупирем Милета Ронхила,јел реално гледано ми из Поткозарја смо животно везани за Хрватску и излазак у Европу. А ова двојица из федерације су обичне мутикаше. Зато Миле,само напред и недај се.

ОДГОВОРИТЕ
Name

♥️ није камен

18.07.2019 12:00

Не може преко наше земље, срам вас било!

Name

Бобан

18.07.2019 12:04

зато цес добити нуклеарни отпад на само тридесетак кило.етара од васих куца. Федерација нем никакав интерес да то блокира.

Name

Ре Бобан

18.07.2019 12:54

Ако се Република Српска противила одлагању нуклеарног отпада тада це ФБиХ покренути питање виталног националног интереса.Тако да це Федерација дозволити да се отпад складисти мозда цак и у Инцелу.Ко мозе нека се сели ја сам хвала богу отисао.

Name

ре бобан

18.07.2019 13:03

Знаш ли ти гдје је Крупа и Отока?

Name

Ре

18.07.2019 17:47

да би преко моста могло да се прелази требаце границни прелаз који након овог теско да це бити интерес федерације. Тако да Миле Ронхил мозе да ово ријеси само ако несто попусти федерацији. Ал бојим се да након овога неце бити могуце направити компромис ни око цега

Name

Јоја

18.07.2019 11:38

пуна подрска Додику ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

знај

18.07.2019 11:59

Стварно му треба. Можда један бенседин, оно што је попио није довољно.

Name

Ре

18.07.2019 12:05

Јоја, требао си остати на Козари.

Name

Обриј Јоја

18.07.2019 12:09

...до последњег Босанца.

Name

Директ

19.07.2019 02:24

У унистењу РС, а сада и БиХ.

Name

драго

18.07.2019 11:58

Мислим да је овдје све јасно.. Додик је видио да је изгубио... односно да не може доносити одлуку како њему одговара, а то је подршка Човићу и хрватима у Федерацији(Читај "Лоповска посла"), па ће поново да позове посланике у скуштини (читај: "ВЛАДАЈУЋУ ВЕЧИНУ ОД КОЈИХ ЈЕ ВЕЧИНА КУПЉЕНА НОВЦЕМ") на јединство како би гласали за оно што је њему у интересу, а не у интересу РС

ОДГОВОРИТЕ
Name

Политика и олос

18.07.2019 12:19

Милорад је Но1...Остало све ситна боранија..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мак

18.07.2019 12:42

Анте Готовина лике тхис

Name

Како да не

18.07.2019 13:03

Вала у пљувању посланика је баш први, главни, а не види да се сав "упрљо" од тога. А и смијешно звучи да чита Андрића, буквално за себе и своје поданике. Ови што га пуштају да прича су добри са Додиком, баш га пустили да се истовари.

Name

Лике

18.07.2019 14:23

Колинда Грабар Китаровић ликес тхис цоммент

Name

Сс

18.07.2019 12:19

Цијели свијет зна шта се дешава. Европа потпуно упозната. Можете позицијо причати шта год хоћете, имена су вам уписана

ОДГОВОРИТЕ
Name

ипе

18.07.2019 12:33

Па Комсиц и Дзаферовиц могу без виталног инетерса све зауставити у РС,само гласају против и нема медјународних уговора и сл.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ

18.07.2019 12:55

Ово је дно дна!!! Додик насилник, нервозан јер су му људи у лице рекли истину.!!!! Додик се погубио, неби се изненадио да је поцео све редом да самара по сали!!!!! ВЕЛИКА СРАМОТА КОЈИ СИЛЕДЗИЈА, НАСИЛНИК И ЛОПОВ!!!!!

Name

Зар не!?

18.07.2019 14:28

Једним потезом понизио Комсица, РС и БиХ.

Name

Хвала богу да се

18.07.2019 14:42

ОСОБЕ КАО ДОДИК (ЕГОМАН и НАРЦИСТА) СЕ САМИ ИЗДАЈУ (ПОКАЗУ СВОЈ ПРАВИ КАРАКТЕР) КАДА СУ ПОД КРИТИКОМ....

Name

Гавро

18.07.2019 12:44

Ваљда су Бљесак и Олуја биле у интересу РС. То нам преведи да моземо размјети.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гавро

18.07.2019 12:46

Овим изазива Федерацију да блокира ноте упуцене за нуклеарни отпад близу Новог и Приједора, а о изградњи моста да не говорим. Мимо свега, стално се прица о поносу а Миле постао јефтини лобиста Устаских интереса.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хахах

18.07.2019 12:48

А јест их Миле поцисти хахаха...Само сто не плацу Драско и Вукан....кмееее

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ Х

18.07.2019 13:35

Покварен ти је тв, а можда гледаш преведено на АТВ, па додик је погубљен, видиш да не зна шта причаш.

Name

ре хаха

18.07.2019 14:05

Погледајте како кркан сједи у првом реду и то поред даме,предсједнице.

Name

Овај

18.07.2019 12:49

Додик је болестан,само зна да пријети. Вукане не дај се.

ОДГОВОРИТЕ
Name

милос

18.07.2019 12:50

Сељацина ортодоксна , не стоји се за скупстинском говорницом као за кафанским санком !!! Мали Олбрактин је спин сељацина , и лопов ал денте ...овога кад се ријесимо , прогледацемо .

ОДГОВОРИТЕ
Name

БЛ

18.07.2019 15:06

Бурле без написаног текста који му други припреме лоше чита за говорницом, а када се обраћа врсним момцима из опозиције својим ријечима његова прича се своди и личи на причу сељачког трактористе.

Name

Вук

18.07.2019 12:50

Пресједник-улицар!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЗНАЊЕ

18.07.2019 12:54

Ово се данас зове политички безобразлук или боље рећи подвала народу ради личних интереса. Пељечачки мост је у фумкцији економског развоја Хрватске, а дјелом и Федерације БиХ. Дугорочно Република Српска тим пројектом ништа не добија, сем што ће Милин пајдаш Станковић можда финансијски профитирати, а можда и неће јер је дао најнижу понуду да би прошао ма тендеру. Мост у Грдишци се никако не може поредити са овим мостом. Јесте мост у Градишци битан за наше привреднике који извозе у западне земље, битан је и за наше људе који раде на западу, али од свега тога буџет Републике нема никакву корист. Добро би било да Миле Додик прочита нека дјела од Иве Андрића, попут На Дрини ћуприја. Андрић каже да је добро што је Аустроугарска направила пругу уског колосјека од Вишеграда до Сарајева, јер људи за један дан оду и врате се из Сарајево обављеног посла. Међутим Андрић се даље пита "Колико ли ће природног богатства том пругом из Босне да оде у Аустроугарску"? Ово је некако данас ситуација са мостом у Градичци. Колико ли ће природног богатства сутра да се извезе преко моста у Градичци, а од тога извоза корист имају само Милини тајкуни. Ја се питам колико ће преко ових данашњих мостова и аутопутева сутра без повратка да оде наших младих људи? Зато данашња власт треба да се мане једном економски нерационалних пројеката и треба ствар да сагледа из угла будућности, а не тренутних интереса малог броја људи. Народна Скупштина треба да засједа даноноћно и рјешава проблеме: образовања, наталитета, одласка младих на запад, пензија, здравства, плата радника савремених робова, криминала, правосуђа и много тога још што није како треба и како је у озбиљним демократским друштвима. Садашња власт, је власт стараца и богатих људи . Они раде сам за себе. Зато народ мора подржати младе попуп Вукановића иСтанивуковића. Једино младост има енергију да уз савјетодавну помоћ неискварених интелектуалаца направи развојне промјене и створи услове за опстанак Републике Српске. Ови данас је сигурно воде у нестанак.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ

18.07.2019 13:43

Што да Додик чита На Дрини ћуприја кад је ходао по њој и носио Готовину Немањи, Емиру.

Name

Фрее@Ласт

18.07.2019 13:47

Којих интелектуалаца, царе?

Name

Нострадамус

18.07.2019 14:01

Допуна.Станковиц це сигорно добити посао зато сто је најјефтинија понуда.Медјутим на тим радовима неце моци да се муља јер це постојати надзорни орган који це да захтијева да се ради Строго по плану,пројекту.Надзорни орган це бити неко из Хрватске или мозда и из неке друге дрзаве ЕУ неце моци да се муља.Тако да це најниза понуда Станковица бити прихвацена тако да се у ту цијену фирма неце моци да уклопи.Зато це доста радника да буде веома мало плацени,а ни доприноси неце им бити уплацени.Цак це бити доста радника на црно.Ако се ни ту не буде могло да поклопи цијена која је понудјена онда це се средства морати да намире из будзета Републике Српске. Према томе слиједи пљацка градјана Републике Српске у виду разних намета.

Name

ЗА ЗНАЊЕ

18.07.2019 14:54

Свака цаст твоме коментару.Драго ми је кад видим да постоје људи који реално и критицно разматрају теме и њихову вриједност ( про и цонтра). САМО залосно је да це теско бити БАГРУ БЕЗОБРЕЗНУ КОЈА ВЛАДА и која је ОВДЕ СВЕ ПОДКУПИЛА и СВОЈОМ КРИМИНАЛНОМ ПОЗАДИНОМ ХАРА се рјесити.

Name

СрбБау

18.07.2019 12:56

Не могу вјеровати овакво понизно слиједјење хрватске политике, и то без икакве потребе. РС је стављена у слузбу хрватске политике, а тамо Србин не мозе отици радити ни као конобар да га не пребију на смрт. Стварно сарказам. На крају крајева, ста смо толике дебили да све сто стети интересима дрзаве Босне и Хергцеговине је стетно за Србе, па таман то исло на руку Хрватској. Јос несто, са овим Пељесцем се могло трговати и уцјењивати Хрвате.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хм

18.07.2019 13:01

Ма какав интеграл и радници. Брига њега за то, као за лањски снијег.

ОДГОВОРИТЕ
Name

АМГ

18.07.2019 13:01

Додик је данас дотукао политицки овог из Пдп

ОДГОВОРИТЕ
Name

Фаце

18.07.2019 14:24

Радник из владе ликес тхис

Name

Милош

18.07.2019 13:04

Срамота ме што је он изабрани представник мог народа. Гори су ми сви ови његови који се смијуље, од Чубриловића па на даље. Бљак ... Дошло ми је да мијењам вјеру и нацију због оваквих као Милорад.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лаза

18.07.2019 13:49

Мијењај одмах, неће нико плакати због тога.

Name

ре милош

18.07.2019 15:01

Мијењај и не окреци се игумане

Name

Влада

18.07.2019 13:04

Знам само да је ова поликика довела до свепосте пропасти, и потпуног расељавања. Мимо тога наставља се неометано. Стета Милетовог владања је непроцјењива, и свакако ми Срби смо га заслузили и бице пуно горе. Сама цињеница да се одрзавају оваке идиотске сједнице и прица се о болесним глупостима гдје сто на западу спада у најелементарније цињенице. Миле је могао остати суздрзан и радити на милион проблема које имамо. Па сам реце да Федерација има 10тине фирми које милионски послује, а ето то иде на дусу опозиције. Какв изрод.

ОДГОВОРИТЕ
Name

У свом зивоту

18.07.2019 13:04

не видјех вецу будалу и болесника од овог Додика.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мики

18.07.2019 19:29

веће будале које га штите фуј ,

Name

Значи Додик

18.07.2019 13:09

Нас убјеђује да он штити интересе БиХ а Џаферовић и Комшић су против интереса БиХ... Ха, ха, ха... Стварно је пукао

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПРАВДА

18.07.2019 13:11

КО ЈЕ УБИО БОБАНА БЛАГОЈЕВИЦА?????? ДЗУКЕЛО ЈЕДНА ЛАКТАСКА

ОДГОВОРИТЕ
Name

Аустрија

18.07.2019 13:40

Дјело излази на видјело,ДОДИГ,је ХРВАТ,потице из бившег Дувна,а видимо да он стити ХРВАТСКЕ интересе,њега РС не занима,хиљаду доказа има за то,прво то је кркан, неписмени,Драско му мозе бити унуце,Додиг,не постоји презиме код Срба,зна се све,прво је имао презиме ,Додиг,промјенио је и вјеру,католичку,50-их, година

Name

Чава

18.07.2019 13:40

Пусти сад то.

Name

РЕ

18.07.2019 13:41

Овај Додик је дно дно дна!!!!!Људи па зар не видите да његов циљ је нестајање РС. Његова бахатост је пресла све границе, мислим да висе лици налудило.!!!! Јадан народ и његови посланици који цуте пред водјом ко овце.!!!!

Name

Вукане и Драско

18.07.2019 13:17

зивјели ви нама. Додик побједјује крадјом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Перо

18.07.2019 13:22

Директан пренос Народне скупштине РС је онемогућен преко интернета. Иначе, није било никаквих проблема на претходним сједницама. Баш сада, када је једна од ријетких ситуација у којој се јавно и директно укрштају ставови лидера опозиције и Додика. Случајност или?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ти

18.07.2019 13:23

не знас ни да цитас,науци молим те.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Прозиран си апсолутно

18.07.2019 13:24

Е бас на том примјеру прегласавања да потегне и то, за виталним национални интер. РС!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Куку Мене

18.07.2019 13:28

па зар ова води скупстину која је на палама продала куцу урбанзму срамоти Радована .Изадји из Сдс олос.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дадо

18.07.2019 13:31

да Додо није хват , шта пише у родном листу

ОДГОВОРИТЕ
Name

Србин1000/

18.07.2019 13:32

Босњаци ста цекате вето на Љубовиски мост на ауто пут на мост на сави доказите сљаму ста је витални интерес неце ни они довјека .

ОДГОВОРИТЕ
Name

пирмо

18.07.2019 15:53

Нисам злонамјеран ...ал овако нешто се може очекивати.И што је још вече зло Додик иде намјерна на такву реакцију да покупи поене ко ето видите чта нам Бошњаци раде....Овдје под хитно треба међународни протекторат на 10 год а ове све што су на власи отјерати до најнижег ниво и бирати људе до 30 година живота школоване.са знањем свјетских језика.....

Name

Ђорђе

18.07.2019 13:33

СТРАШНО: Додик се свима нама подсмева. Мост на Пељешцу национални интерес Републике Српске, биће да је са Човићем дил. Смеје нам се свима у лице и кажу:’ Погледајте какви сте магарци. Видите како вас стално магарчим а то могу јер пролази. Поздрав добрим људима...

ОДГОВОРИТЕ
Name

брецало

18.07.2019 13:35

Гледам ову скупстину и невјерујем па дјеца су паметнија у рату смо се висе постовали него сада бозе имали те

ОДГОВОРИТЕ
Name

ови

18.07.2019 15:02

присутни у скупстини нису били у рату , постовање је за њих пун новцаник готовине и разно разних банковних картица која им слузи и као крсни лист који им лицно не треба али за промоцију ту и тамо ,кад своме дјетету немислис добро ван сваке памети је оцекивати да цес моме мислити , јос да оцекујем да цес мислити на масу ( градјане ) је апсурд .О понасању нецу да дискутујем све се види из прилозеног .

Name

ауууу

18.07.2019 13:51

а ста им Миле ради, види се да ова двојица луде и зеле да буду неко и несто, ал немају капацитета......

ОДГОВОРИТЕ
Name

А

18.07.2019 14:32

Какав Додик дно дна!!! Искоријенити такве и тек тада је могућ опоравак државе и напредак!

Name

СРБ ин

18.07.2019 13:54

О Господе, зар нас овај умоболик ,представља?? Зар смо на то спали ? Зар смо то заслужили?? Народе , зар не осјећате грижу савјести, за овог неотесаног дезертера и ратног и поратног профитера?? Зар не осјећате колико вам пљује у лице и баца прашину у очи?? Зар се овако бране интереси Републике Српске?? Сам би себе излупао што сам на почетку његове каријере гласао за њега, Задњих 10 година , и убудуће никад више. Народе отвори очи. Човјек је превејани лопов.

ОДГОВОРИТЕ
Name

велика срамота

18.07.2019 14:01

Јако неваспитано и некултурно понашање у парламенту. Знам да нисмо једини у чијем парламенту се дешавају испади, али вјерујте, ми смо већ уморни од ове вишедеценијске шараде коју плаћамо као да тамо истински раде за бољитак народа. Срам нека их све буде због бахатости, због новца који сваког мјесеца примају из народних џепова и што својим нерадом отјераше радно способан народ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сима

18.07.2019 14:17

Цлан сам СнСД али Миле и његови губе компас. Нису ми они ниста дали али видим да им је похлепа ударила у главу, казнице их народ не смјеном него најбоље линчом и камењем. Сто је превисе превисе

ОДГОВОРИТЕ
Name

А

18.07.2019 14:25

Заиста до сада ова Народна скупштина је била једна од најгорих за гледање! Да није Станивуковића, Вукановића и Јелене заиста би само то било самовлашће и чиста будалаштина! Стварно је срамотно колико их само прекидају,колико их покушавају окаљати.....ма чиста срамота! Никоме не могу испрати мозак ти властодршци, а они што се продају да би били слуге таквима, ти су најгори!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Комшија

18.07.2019 14:37

Не ваљају ни једни али ово данас нисам могао гледати. Свашта. Јасно је зашто свима иде лоше. Озбиљни, пристојни и достојанствени људи нити могу нити желе бити у оваквом окружењу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

борац

18.07.2019 14:42

Пустите цовјек је неспособан да води клан а камо ли дрзаву.

ОДГОВОРИТЕ
Name

куку нама са нама

18.07.2019 15:03

Послије овог данасњег дана,дефинитивно се стидим сто сам србин(,намјерно мало слово,)..јос кад овом додамо.инфо о митрополиту хармоникасу,нама нема спаса..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нострадамус

18.07.2019 15:03

А гдје нам је народ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Петар из Добоја

18.07.2019 15:11

Браво Вукане и браво Драско. Свака вам цаст. Да вас нема не би ова скупстина имала смисла. Мало у својим излагањима спомените и Обрена издајника заједно са Цавицем. Два удбаска смеца. Они су све вријеме били Додикови људи у опозицији и оцигледно их има јос. Додик, презиме му све говори, он народе не мозе бити србин, он је највеци Хрват у РС. Укљуците мало мозак.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ИСТИНА

18.07.2019 15:28

Данас у току посебне сједнице Народне Скупштине Републике Српске Миле Додик је у једној дужој бесједи "филозофски" неукусно образлагао своју "научну" хипотезу по којој су људи који су незналице опаснији од оних који су зли. Једино није објасннио колико су опасни они који су истовремено незналице и зли. Можда је ово био увод у реформу високог образовања, јер је Влада на јучерашњој сједници закључила да се наше високо образовање мора хитно реформисати. Тачно је да је квалитет високог образовања у Републици Српској на ниском нивоу (о томе на научним скуповима прави научни радници дуже времена говоре, али тачно је и то да великим бројем високообразовних јавних установа руководе некомпетентни страначки људи који незнају правилно ни хипотезу дефинисати, а о доказивању не треба ни говорити. Многи даначњи доктори наука у својој дисертацији доказују да је вода топла, док није мали број оних који преписују туђе радове или им други пишу. Не би било ни лоше да већи број нових доктора наука свој докторат брани у Народној скупштини и да о истом одлучује скупштинска већина. И онако Скупштина одлучује о ствсрима којим не би требала, као што је дамашњи случај.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кале

18.07.2019 15:30

Веце стете Бих а о Рс у да не прицамо није нанио нико него бурле и његова секта у сарадњи са Хдз и Сда.То је канцер на овој земљи и овом народу!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кум

18.07.2019 15:37

Мени је драго као сто данас видим на скупстини да је онај тип са 60 година нервозан.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БранкоРС

18.07.2019 15:49

Додик нам је досао главе. Ово је страсно. Цовјек се није поцесао ради Срба из ХР. Намјеста послове хрватима. А сто се тице послова сто су му тразили страни амбасадори - свима је тразио по 20 000 еур да им заврси посао. И то је јавна тајна. Сви у РС знамо о цему он прица и засто нема компанија. Мали обим пословања, а отимају паре. Ко це нормалан доци ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сифра

18.07.2019 15:50

Ако јос једном буде овако псовао,вриједјао,изазван истином и аргументима,мозе само хитна доци да га води на психијатрију.Цовјек је опасно болестан,зар то не виде,бар они имало разумни цланови секте?Ово је нецувено и скандалозно! Али,кад цовјек размисли и треба глупи народ сто висе оваквих сцена да му додје из д.у главу! Ваљда це једном!?

ОДГОВОРИТЕ
Name

реалан

18.07.2019 15:57

То Драско краљу,био или не био управу,волим те зато сто имас м..а супроставити се тиранину и преваранту овога народа...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Данас

18.07.2019 15:58

Дудук хвали здравство,а родитеље саљу да купују љекове за теско обољелу дјецу. Срам те било Додику(дудуку).

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пеперминт

18.07.2019 16:01

Милорад Додик је поремецено смеце. Лик је за лудару.

ОДГОВОРИТЕ
Name

то

18.07.2019 21:58

јесте пролупао скроз…..Вукан му покусава историју објаснити,али бадава не зна он то,у месарској сколи није историја вазан предмет била,а и не занима га ..мени су занимљиви они сто сједе и без поговора трпе његово насиље..ја не бих могао..или би изасао или би реаговао

Name

Директ

18.07.2019 16:11

Казнио га, и Бог и народ и Америка, само он је љига која це јахати народ по сваку цијену, док не унисти Српску до задњег атома енергије.

ОДГОВОРИТЕ
Name

марко

18.07.2019 16:25

Миле Ронхил ратни профитер претворио се у опасног фараона..Рс је његова приватна компанија а народ његов властити роб.теско вама са Балканским барнарином.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Децко

18.07.2019 16:27

Док год се овдје буду "гањали" витални интереси, витални знакова зивота це бити све мање! Толико од мене!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ма

18.07.2019 16:52

МА ДРАСКО БРАВО БАЊАЛУКА ЈЕ ПОНОСНА НА ТЕБЕ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

18.07.2019 17:14

Додик је данас показао своју ограниценост и квалитет у деструктивном вербалном понасању. У једном моменту сам се запитао у себи "дај хајде кад цес вец једном престати"! Ови сто воде Скупстину су јос гори од Додика. Допустају му да прави теску лакрдију од Скупстине, док опозиционаре прекидају цим поцну.

ОДГОВОРИТЕ
Name

МД

18.07.2019 17:22

Никог народ неће казнити. Још дуго ћемо ове гледати на власти. Овдје ће остати они који су зарад полтронства и интереса нашли своје мјесто и којима је добро. Други који ће остати су они равнодушни који нису отишли, а овдје нису нигдје приспјели и трећи они пасивни који у анкетама на улици кажу да их политика не интересује. Критичка маса која је против власти, подвила је реп и отишла у Њемачку. Па нека ми неко каже којим гласовима, протестима или револуцијом ће ова диктатура бити свргнута.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мирко

18.07.2019 18:23

Даје народ био паметан додо никад неби ни дошао на власт, а ако је тај додовјерујуци народ мислио својом главом давно би промијенио непостене политичаре.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бејха је пропао пројекат

18.07.2019 20:48

И Драган Човић је у прошлом сазиву предсједништва кад Република Српска није имала свог представника,заступао интересе Републике Српске.Ово је само враћање услуге.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

19.07.2019 02:33

Пословни сарадници. :)))

Name

БЛ

18.07.2019 22:38

Која је то НСРС? Па то скуп тупоглавих сектаских климоглава, робота. Фуј, продали су се из интереса и примају плате да климају на оно сто Бурле одреди. Који је то шљам од људи! А Бурле тек, дивљак, бахати силедзија, јајара, простацина, који није ни за цобана, а камо ли ПредЦједника! Он да представља РС? Па он је јад, биједа и срамота овога народа! Њега не може вољети ни мајка родјена! Он изазива нагон на повраћање!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Н

19.07.2019 06:16

Ово што смо јуче видели у парламенту РС је више него страшно. Немогу да разумем народ који је изгласао да га неко онако осионо, некултурно, бахато представља, служећи се непримереним речнком и тај исти народ му аплаудира. Човек ради шта хоће. Овај народ је у тешкој економској ситуацији а још у већем менталном проблему.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бл

19.07.2019 08:14

БОРЕНОВИЦУ ОДМА ИЗАФЈИ И КАЗИ ЈЕЛ ИСТИНА ДА ПОДРЗАВАС ОВГ БУНДАЛА СТО ЛУПЕТА И ПРЕЛЕЦЕ УСКОРО РАДИ СВОГ ЛИЦНОГ ИНТЕТЕСА ДРАСКО ЈЕЛЕНА ВУКАН СУ У ПРАВУ ОНИ САМО УПОЗОРАВYЈУ ДА ТО НИЈЕ ТРЕБАЛО ТАКО АЛ КО БИ ДОДУ УБЈЕДИО ОН СТО НАУМИ ОН УРАДИ НЕМА ВЕЗЕ СТО ТО НИЈЕ ДОБРО ЗА РС ВАЗНО ДА ЈЕ ОБЕЦАО ЦОВОЦУ А ПОЛТРОНИ ВЕЦИНСКИ ИЗГЛАСАЈУ ТРБА ИХ СВЕ СМЈЕНИТИ НЕМА ИХ У СКУПСТИНИ А ПРИМАЈУ ПЛАТЕ ЗРЕБА КАФ НЕДОДКЕ НЕМА ПЛАЗЕ А НЕ КАД ЈЕ ДОДО ДИЗУ РУКЕ НЕЗНАЈУ НИЗАСТА АЛ ДИЗУ Е МОЈ НАРОДЕ ДИЗИ СЕ ЗА ОМЛАДИНУ ЗА НАС КОЈИ ОСТАЈЕМО И НЕМАМО РЕЗЕТВНУ ДТЗАВУ НИ РАЦУНЕ У ТУДЈИМ ЗЕМЉАМА ОМЛАДИНА ПДПВЕКСТРА РАДИ И ДРАСКО ЈЕЛЕНА И ВУКАН ГЛАД ЗА ЊИХ ОД НАС БЛ

ОДГОВОРИТЕ
Name

ТиТО

19.07.2019 10:02

Биће весело, како видим. ДоДицк не зна ни да прича, а Цубриловиц је дупелизац од МД!

ОДГОВОРИТЕ
Name

БЛ

19.07.2019 13:16

И хоће му народ судити. Цаусевску број 2 !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бањалучанин

20.07.2019 07:21

А како ће месар разговарати, него месарски. Рудоња је срамота за сваког писменог Србина. Крај таквих српских интелектуалаца и великана, Американци поставе Србима овог намјесника, који је ваљда купио и месарску диплому.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан

20.07.2019 10:13

Тебе су казнили твоји родитељи цим су ти све обезбиједили у зивоту и направили од тебе некога ко не зна ста це са собом од обијести. Кад једном треснес од земљу и не будес на функцији бице касно али свака скола се уци на својој кози па тако оцито и ти морас ту сколу изуцити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цаусеку

20.07.2019 17:44

Исто це проци Додици

ОДГОВОРИТЕ