Прије 12 мјесеци Челси и Ливерпул, а данас Галата!

Жан Мишел Сери иде на позајмицу у Турску и то за 1. 500. 000 евра!

Фудбал 18.07.2019 | 21:45
Прије 12 мјесеци Челси и Ливерпул, а данас Галата!
Ситуација прошлог лета: Тотехнем, Ливерпул и пре свега Челси су опасно загризли за Жан Мишела Серија који је доминирао у дресу Нице. Фулам улази у трку, обара клупски рекорд и доводи га за 30.000.000 евра. Даје му уговор на четири године и тим Славише Јокановића је тада добио озбиљно појачање.

Годину дана касније, овога лета, Жан Мишел Сери је већ виђен у Галатасарају! Очигледно није добио у Фуламу шта је очекивао, пала му је и цена, али и не бије га толико добар глас као пре 12 месеци, па се одлучио да оде на позајмицу. Јавио се Галатасарај, понудио Фуламу 1.500.000 евра и очигледно да је то довољно да посао буде успешно завршен

Позајмица је тешка дакле 1.500.000 евра, не зна се тачна цифра за могућ откуп на крају сезоне, али неће сигурно бити 25.000.000 колико је Фулам прошлог лета дао Ници. Тада је била озбиљна конкуренција Челсија, али је Фулам био бржи. Сви су му завидели на том потпису, али...

Фулам му је дао 2.000.000 евра годишњу плату. Милан се интересовао овог лета за услуге овог играча, али није желео да плаћа целу плату Серију. Галатасарај је вољан да учини тако нешто и зато ће га вероватно и довести овог играча и придружити га тиму где се налази између осталог и Рајан Бабел.

Галата је овог лета довела поред Бабела и штопера Кристијана Лујиндаму из Стандарда из Лијежа за 5.000.000 евра, а стигао је још један дефанзивац Валентин Озорнвафор из Нигерије за 300.000 евра. Свакако да би Серијев долазак значајно ојачао тим пред предстојећу сезону.

Уколико би Сери одиграо онако добро као што је знао док је играо за Ницу, онда се може рећи да је Галата направила једну од бољих одлука у последње време.

Трансфер, односно позајмица, није још озваничена, али би ускоро требало да буде. Све указује да је то готова ствар. Видећемо како ће се Сери снаћи у врелој атмосфери турског шампионата. Можда му буде више пријало од Острва.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар