Тужба због доказа о крађи шуме

Шеф шумског рејона Бронзани Мајдан Миле Квочка и шумар Душан Џанан тужили су Рајка Штековића с тврдњом да ништа изречено о крађи државне шуме у Бронзаном Мјадану и нелегалној продаји није тачно, иако је он приложио и фотографије са датумима као доказе.

Република Српска 11.07.2019 | 19:12
Тужба због доказа о крађи шуме
Како је БН телевизија снимила, на терену је стање такво да су у шуми Милосавка шумски неред, грање, овршице и трупци на које је неко намјерно заборавио. Све то, као и пањеви без чекића примјери су голе сјече и шумских путева без икаквог реда.

Рајко Штековић из Бронзаног Мајдана поручује да се не боји никога те да се нада да ће надлежне службе реаговати и узети његове доказе како би се крађи шуме у овом дијелу Бањалуке коначно стало у крај.

 Миле Квочка, шеф подручја Бронзани Мајдан, који је у склопу Шумског газдинства Бањалука, био је недоступан на телефон за било какав коментар у вези са тврдњама Рајка Штековића.

Занимљиво је да је Квочка био један од ухапшених у акцији Лагер, 2015. године, управо због крађе државне шуме, али је како нам је потврђено из Републичког јавног тужилаштва, истрага обуставјена, јер није било довољно доказа.

Такође, недавно је изашла информација да Министарство унутрашњих послова РС у сарадњи са Шумама Српске и Инспекторатом СрпсКе спроводи опсежне акције по цијелој Републици, управо због крађа шуме које су учестале у последње вријеме. 

Ресорни министар Борис Пашалић потврђује ову информацију. Пашалић каже да им је потребно времена да ријеше ово питање, али да воља постоји. 

Из Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде Српске позивају све грађане да пријаве крађе шуме или њима или Министарству унутрашњих послова РС.



БН ТВ

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Перо

11.07.2019 18:23

А овамо полиција одузима сиротињи пар метара дрва усјечених у својој шуми јер као немају папире. Кроз Б.луку дневно прође стотину шлепера шуме исјечене у државној шуми коју шуме рс продају и још су у губитку. Па како могу бити у губитку кад сјеку дрва која нису садили. Једноставно, директоре поставља социјалистичка партија и велики дио пара иде у приватне џепове политичара на власти...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борац

11.07.2019 19:04

Цовјеку који усијеце,метар дрва,одузимају,пријаве праве,а слеперима 24 сата,од Кнезево осмаца, Мањаци,иду трупци,и ником ниста, милиони кубика,помозите са цијеном, путеви пропали,као да су у непријатељ ској, дрзави,све позиве од СнСд и Додика,ЦЕДО вуковиц,из Кнезева,милионе кубика је исјекао,око Кнезева,цемерница,све са снсд,за ИЗБОРЕ,и богацење, директор сумарија Кнезево,са 4 разреда основне школе,вјеровали или не,али даје суму,у лијевце Додику, залосно,

Name

ецо

11.07.2019 19:54

Све је човјек у праву али нема коме да се обрати кад је ово лоповска држава.Овдје свако краде оно што му је доступно безакоње кад нема државе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Коме да се обрати

12.07.2019 06:34

Кад главни баја сву шуму исијече и извезе из Државе! Домаћи прерађивачи немају са чим да раде! И то је порука оваквим крканима, да и они могу радити шта хоће! Само појединац, односно сиромашни сељак или радник, не смијемо ни случајно приколицу дрва продати да би прехранио дјецу!