Траже одштету од Давидовог оца?!

У Основном суду у Бањалуци одржано је почетком седмице припремно рочиште по тужби за клевету Ђорђа Рађена из Бањалуке против Давора Драгичевића, оца убијеног младића Давида Драгичевића.

Република Српска 11.07.2019 | 07:19
Траже одштету од Давидовог оца?!
Исправка: Суд није дозволио позивање Далибора Вреће и Желимира Лепира, како је првобитно објављено, објавио је јуче Слободан Васковић на свом блогу. Суд је одобрио позивање Бранислава Бореновића, предсједника Анкетног одбора,  адвоката Ифета Ферагета, плиграфисте Исмета Катане те Слободана Васковића

Суд је одбио вјештачење психијатра Нере Зивлак Радуловић која је требала утврдити душевну бол коју је претрпио Рађен, уз објашњење да вјештачење није неопходно за одлучивање у конкретном предмету.

Подсјећамо да је Ђорђе Рађен поднио тужбу против Давора Драгичевића, оца убијеног Давида, због клевете и тражи исплату одштете у износу од 5.000 КМ.

Иначе Давор Драгичевић је Рађена јавно прозивао више пута због, како је сам говорио, лажне пријаве пљачке његове куће за коју су полицајци и тужилац, на спорној конференцији за новинаре када је пронађено тијело, окривили Давида Драгичевића за ту исту пљачку.

У тужби се наводи, цитирамо, да је "тужени више пута износио наводе да је тужилац, као власник куће, која је била опљачкана у ноћи у којој је покојни Давид Драгичевић нестао, а која провална крађа је према наводима званичника из Полиције РС била стављена на терет покојном Давиду Драгичевићу. Наиме, тужени је у сваковненим окупљањима грађана на Тргу Крајине у Бањој Луци, и у интервјуиома давао сљедеће изјаве: Саучесници и убице у предмету брутално убиство Давида Драгичевића су Ђорђе Рађен и укућани куће у Велибора Јањетовића Јање, Дарко Ћулум, Далибор Врећо, Драган Лукач те Жељко Каран, рекао је Драгичевић пред грађанима...."

Адвокат Ифет Ферагет, иначе адвокат Давора Драгичевића у предмету истраге убиства његовог сина Давида каже за БУКУ како је чуо за тужбу коју је Ђорђе Рађен поднио поритв Давора везано за клевету и каже како је то правна глупост. 

"Подносити тужбу за клевету против било кога прије него што се оконча истрага која би расвијетлила околности самог случаја" каже Ферагет

Он је рекао да у овом случају он није правни заступник Давора Драгичевића, што не значи да неће бити.

"Колико сам информисан, и ја сам један од свједока. Уколико би то било тачно, онда би постојао сукоб интереса да свједок буде уједно и правни заступник. С тим што ја као адвокат односно првенствено као пуномоћник Давора Драгичевића у предмету убиства његовог сина имам право да ускратим свједочење а осим тога то право имам и као адвокат, јер као адвока тне могу свједочити о чињеницама односно имам право да ускратим свједочење о чињеницама које сам сазнао као адвокат јер би то била повреда службене тајне, тако да ми је чудно да ме је неко уопште предложио за свједока." каже Ферагет за БУКУ.

Он је за БУКУ прокоментарисао и одбачене прекршајне пријаве против Давора Драгичевића. 

Подсјећамо, да је у априлу ове године Основни суд у Бањалуци обуставио прекршајне поступке против Давора Драгичевића по пријавама које је против њега поднио МУП РС због скупова групе „Правда за Давида“. Поступци су обустављени након што су представници МУП-а РС тада обавијестили Суд да је Давор Драгичевић „нестао".

МУП РС је поднио више десетина прекршајних пријава против Давора Драгичевића због, како је наведено, непријављених скупова групе „Правда за Давида“ који су прошле године одржани на бањалучком Тргу Крајине.

"Нема претпостављене кривице ни у прекршајном ни у кривичном поступку. Давор Драгичевић, као и Муриз Мемић су оштећена лица, очеви убијене дјеце.. Њима припада право, како каже Европски суд за људска права, и да претјерују. Према томе, они у својим говорима, у својим изјавама имају право и да кажу да им је држава убила дијете зато што та иста држава не проводи одговарајућу и адекватну истрагу у предмету убистава те дјеце", каже Ферагет и додаје:

"тако да је то све остало мање важно и наравнода су сви ти поступци људски неодмјерени а правничким језиком речено су то злоупотребе овклаштења, имајући у виду да свакако приоритет треба да има одговарајућа истрага, јер ако нисте спровели адекватну истрагу онда немате право ни да теретите онога ко вас прозива због тога што та истрага није проведена." 

Главна расправа по тужби Ђорђа Рађена против Давора Драгичевића заказана је за 17. септембар ове године када би требали бити саслушани сви позвани свједоци.

(Бука

Коментари / 31

Оставите коментар
Name

Е..

11.07.2019 05:34

То се могло и очекивати након што тога што исти није затворен због лажи, обмане, а и оних који су убили младића Давида. Нема казне за злочин, али допуштено је тужити Давора???

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

11.07.2019 07:18

Папогледајте изјаву овог Адвоката па овај појма нема глупост је подносит пријаву за клевету прије оконцања истраге а није глупост јавно прозивати И говорити убице прије оконцања истраге нико није крив док се недоказе

Name

11.07.2019 20:09

За Ре коју си ти сколу заврсијо.

Name

Дора

12.07.2019 23:09

Адвокатису највећи лопови и преваранти, знају и завадити људе из користољубља.

Name

Судство

11.07.2019 05:44

Срамни суд, срамне судије, срамни тужиоци. Јад и чемер, а тек овај наркоман и полицијски доушник, плаћеник, и извршилац прљавштина ,да тужи оца ком су убили дијете, прогласили лоповом и наркоманом, самоубицом. Срамите се нељуди!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

11.07.2019 07:19

Тако је, али све једном дође на наплату, кад тад

Name

Логика

11.07.2019 05:56

Ово из судства све треба послати да беру малине, да својим радом нешто допринесу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јоја

11.07.2019 06:56

Динар платис па се клатис.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Перо

11.07.2019 06:57

Стварно праведно, убили му дијете па сад осумњиченим треба платити одштету што су му убили дијете. Браво за правосуђе. Дали има осим овог госп. Бранка П. у правосуђу још ико да се огласи против правосудне и политичке мафије. Гдје им је образ? Чини ми се да им је образ дјон.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

11.07.2019 07:51

Није одстета за то сто су му убили дијете, него за то сто јавно оптузује без доказа и прије заврсене истраге. Е сад, друго је питање засто правна дрзава не ријеси Давидово убиство једнако ревносно као сто рјесава ове тузбе за наканаду стете.

Name

В

11.07.2019 19:27

За ре не лупај глупости !!!

Name

велико постење

11.07.2019 06:59

Дјордје радјану какоте није стид и страо драгог бога да тако несто урадис

ОДГОВОРИТЕ
Name

Грађанин

11.07.2019 07:26

Брука!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Друштво мора ријешити случај

11.07.2019 07:28

Не улазеци у било какву расправу, само могу рећи да је право пало јер овај случај још није ријешен. На страну све, било је важно ријешити случај. Ако се икада ријеши, треба тај дан обржати прес конференцију у ударном термину да би смо сви видјели и чули да је завршено,

ОДГОВОРИТЕ
Name

Еx

11.07.2019 07:30

Овај Радјен је требао одговарати због неовластеног прикупљања снимака и лазних изјава. Накарадно судство. Фуј......

ОДГОВОРИТЕ
Name

БЛ

11.07.2019 08:13

Па ето.Тузи га ти за све то сто наводис.

Name

Док Холидеј

11.07.2019 08:34

Каже нико није крив док се не докаже рече горе неки мозак па нетреба бити видовит зна се да ови никад то неће доказати значи нико није крив .

Name

Ре БЛ

11.07.2019 17:02

Па ста ради Окрузног тузиластво у БЛ? Тај мали наркомана није посао на полиграфу, ни она зјака са којом има дијете. Чуј педер а направио дијете.

Name

МИСЛИМ

11.07.2019 08:52

Да тај нитков , како ли се већ зове Рађен није размишљао својом главом , ако у њој нешто и има , када је подносио тзв. тужбу , него му је мафија наредила да то учини , управо они што су одговорни за смрт Давидову , како би што више дискредитовала Давора , јер у овом друштву , а што је режим произвео стално се замјењују тезе , гдје се од жртве прави ђжелат , а од џелата се прави жртва , то је режим увео као правило .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре мислим

11.07.2019 11:23

Мисли једном на мотив!

Name

Директ

11.07.2019 10:13

У овој дрзави криминалци оцигледно су застиценији и од медвједа, док обицни градјани извуку дебљи крај. Правда у овој земљи накарадно је постављена. Када це неко одговарати за неки капиталан слуцај, попут управо убиства Давида Драгицевица?

ОДГОВОРИТЕ
Name

синип

11.07.2019 17:22

Шта је ту капитално, Владимире, синко?

Name

Директ

11.07.2019 20:14

Знас ти добро на ста мислим под тиме, само се правис да не знас.

Name

Грга

11.07.2019 11:17

Него шта. Не мозе сам лову трошити. Лајати напразно и паре тросити сам немогуце.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

16.07.2019 22:33

Остецени су у мозак ови сто гањају Давора.

Name

Директ

11.07.2019 14:50

Из овог се јасно види да су институције РС под окупацијом мафије која је толико узнапредовала да убија, као и блати, пресудјује и осудјује све сем лопова.

ОДГОВОРИТЕ
Name

нико никановиц

11.07.2019 16:24

Добар овај адвокат, прица народу глупости које са правном праксон немају ниста. Наравно да имају право оптузити нпр. дрзаву да им је убила дијете, то је институција и тузба се не мозе идентифизирати. Али ако се тузи оптузује неко именом и презименом онда је то клевета и свако ко је оптузен а сматра да није крив мора узвратити тузбом. Цуј ти адвоката како замагљује своју позицију, те овако те онако, те заступа, те не зна да ли у овом слуцају итд. На саслусању као свједок има право да на сва питања која буду везана за поступак Давида Драгицевица да ускрати одговор, али не на сва питања. Дали има право да ускрати одговор на ово или оно питање, е то одлуцује суд, па ти изволи. Једном ускрати одговор, два пута, добојес опомену, тро пута добијес казну, пуно пута, изгубис лиценцу. Бице интересантно пратити овај слуцај.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

11.07.2019 17:06

Видис Давид не може да тузи ни Радјена, ни Илића, ни Лукача за све оне лази које су о њему изнијели. На залост не може. Не може ни да се брани од нељуди као сто си ти И остали који га по порталима убијају по ко зна који пут. Одвратни сте.

Name

Ре нико

11.07.2019 19:16

Фарагет је одлицан адвокат,одлицан познавалац права и добар цовјек.А ви сте бас нико,како се и представљате.Бице интересантно пратити да ли це тај мали људски сљам наплатити одстету.

Name

синип

11.07.2019 17:21

Лако је лајати без посљедица, док не стигну посљедице. :-))))

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

11.07.2019 20:17

Посљедице це да стигну убице, кад додје вријеме за лисице. :)))