Праја отворено: Од српске лиге ти буде мука!

Сви осим АБА лигаша су смешни! А АБА лига ће, сматра легендарни Праја, следеће сезоне бити баш добра.

Кошарка 10.07.2019 | 17:49
Праја отворено: Од српске лиге ти буде мука!
У време кад је Дражен Далипагић одушевљавао кошаркашку публику југословенска лига била је пример за целу Европу. Данас је ситуација знатно другачија, паре су постале битније од талента, а српски клубови новцем не могу да парирају богатим ривалима из Евролиге. И ту чак мислимо на оне највеће. Они најмањи једва састављају крај са крајем, па легендарни Праја истиче да АБА лигу алтернативу.

“Довољно је да видим нашу српску лигу, па да ти буде мука у каквом стању се она налази. Једине утакмице које вреде овде играју Партизан, Црвена звезда, Мега и ФМП, све остало је смешно. Да будем искрен и не знам који још клубови наступају, што довљно говори о квалитету, док у АБА лиги могу да се виде много боље утакмице”, каже Далипагић, који истиче да би наредна сезона регионалног такмичења могла да буде заиста добра.

Јер како је пре свих Црвена звезда почела овај прелазни рок..:

“О квалитету још је рано да причамо, јер морамо да видимо у каквим саставима ће екипе почети сезоне. Моје мишљење је да ће Звезда и ове сезоне бити без премца, јер ће бити и учесник Евролиге. То подразумева да имају јак тим, видим да су се појачали доласком Гиста, који има евролигашко искуство, вратили се Џенкинс и Кузмић, а остаће и костур екипе из претходне сезоне. Тако да су они по мом мишљењу први фаворити за освајање АБА лиге. Они су и пре две сезоне када су играли Евролигу имали добре резултате, победили велике тимове у Београду, попут Реала, Барселоне… и били су прави хит. Претпостављам да сада желе корак више, а то је да се пласирају међу осам најбољих, што би био велику успех”.

Напред полако граби и Партизан, ту је и Будућност…

“Што се тиче Партизана, довели су Немању Гордића, видећемо какав састав ће да направе. Спомињу се још неки играчи, стигли су Американци. Верујем да имају велике амбиције и да им је циљ да се поново врате у Евролигу. Будућност је прошле сезоне играла елитно европско такмичење, али тренутно нисам још упознат са детаљима око тима за наредну сезону. Њихов председник Драган Бокан је амбициозан човек, видим да Црна Гора преко кошарке хоће да направи нешто добро и запажено, пошто нисам сигуран да у фудбалу то могу да учине на истом нивоу”.

Неко ипак недостаје члану кошаркашке Куће славних.

“Волео бих да Босна има неки клуб који би могао да парира овим најбољима у региону, па ако је могуће да се пласира у неко од европских такмичења. Онда би кошарка на овим просторима добила још висе на квалитету, а АБА лига била јача и занимљивија. Било би супер кад би клубови са ових простора имали два представника у Евролиги, али о томе сада не можемо да причамо”.

А Хрвати? Ту Праја долази и до политике…

“У Хрватској се очигледно улаже много мање новца, и то је евидентно последњих година. Чуо сам да је Цибона раније само од града добијала миллион евра, а то више није случај. Да будем искрен, подржавам ту одлуку, не видим зашто није тако и код нас у Србији. Нека се клубови приватизују, или проналазе спонзоре који ће их финансирати, а не да се узимају паре од пореских обвезника или преко неке политичке варијанте. У Хрватској очигледно више нема таквог новца. Погледајте пример Цедевите, први човек клуба Емил Тедески је претходних година давао свој новац и сматрам да је то једино решење и за остале клубове. Не знам шта ће се десити након што су се фузионисали са Олимпијом. За мене је то мало чудан потез, али они вероватно знају шта је најбоље”.

МОЖЕМО ДА ПОБЕДИМО И АМЕРИКАНЦЕ

Оптимиста је легендарни Далипагић и кад говори о предстојећем Мундобаскету, јер Србија ће у Кини имати заиста опасан састав.

“За разлику од претходних година, јачи смо за Јокића мада мислим да је за прављење добрих резултата, пре свих на на тако великим такмичењима, најважније да имате добру хемију. Неће бити оно, дошао Јокић, ето злата, јер тако не може. Имамо добру екипу, мислим да можемо да победимо све, па и Американце, али исто тако може да нам се догоди, ако се не направи добра атмосфера, да изгубимо од Литваније, Шпаније….. Најважније да су сви они добри момци и да желе да играју за своју земљу. Сигуран сам да Сале Ђорђевић најбоље зна шта треба да ради”, објаснио је Праја.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Стар Спорт

Коментари / 0

Оставите коментар