Изгорели на сунцу: Ево савјета...

Колико пута су вас упозорили да се чувате сунчевих зрака, склањате се у хлад и обавезно користите крему за сунчање? Вероватно много. . .

Здравље 09.07.2019 | 12:07
Изгорели на сунцу: Ево савјета...
Али шта ако нисте били превише опрезни и сунце вас је преварило? Ово су неки од начина како да на најбржи и најлакши начин излечите вашу кожу:

Аспирин или ибупрофен

Ако се осећате једнако лоше као што изгледате, слободно узмите нешто што ће ублажити болове. Аспирин или ибупрофен имају противупално дејство и делују тако што ублажавају оток бол, црвенило и канцерогени ефекат опекотине непосредно након што сте изгорели.

Хидратација

Узмите један лист алое вере и исцедите њен сок на ране. Најбоље је да је кориситие у форми гела пошто ће он додатно охладити кожу, ублажити свраб, иритацију и упалу. Ако немате алое веру, можете да искористите краставац. Изблендирајте га и смесу ставите на изгорелу кожу. На тај начин ћете рехидрирати кожу и помоћи јој да се што брже опорави.

Крема за сунчање

Ако сте већ изгорели, не значи да не можете још јаче да изгорите. Кожа вам је оштећена, слаба је и стање јој се лако може погоршати. Кремом за сунчање спречићете настанак додатних опекотина, а кожа ће се уједно навлажити и олакшати вам тегобе.

Отклоните мртву кожу

Када се опекотине буду повукле, следеће што треба урадити је да уклонимо мртве ћелије коже. У томе ће вам додатно помоћи алфа хидроксилна киселина. Стимулисаће настанак нове здраве коже и уклонити мртву.

Крема са ретинолом

Сунце уништава колаген који чини кожу еластичном, док ретинол (дериват витамина А) подстиче настанак колагена. Након што су опекотине излечене, наношење креме са ретинолом би требало да обнови колаген.

Б 92
фото:интернет

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Ејфс

09.07.2019 15:38

Ова бас ко са разња. Сад би ја њу јогутром намазо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

др.Дабиц

09.07.2019 20:31

За опекотине пријеки лијек је сода бикарбона.Направите раствор у води а затим памуцну крпу или мајицу натопите и стављајте као облогу.Након сто се загрије понављати поступак док не осјетите побољсање.Кад вам мој савјет буде од користи помислицете гдје ли је сад онај лик да га цастим.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

12.07.2019 09:29

Недо бог кад би ја тај рецепт рекао зени заврсио бина другој страни свијета. Споменес лијојсоду бикарбону лети глава с рамена. Тако је насјела прскање парадајза са содом бикарбоном и кад је видила ста је урадила сода бикарбона све побацала и заклела се да висе у њену куцу неце .Али у праву је 500 садница парадајза је унистено за само пар сати а намуцила се док је из сјемена направила саднице које су биле за све похвале. Хоце она сваста гледати на Yоутубе и њихове савјете :)