Аутомобил кренуо без возача?

Запаљени аутомобил са паркинга у Српцу кренуо без возача

Република Српска 05.07.2019 | 14:57
Аутомобил кренуо без возача?
Србачки ватрогасци јуче су  имали несвакидашњу интервенцију.  На аутомобилу марке „Пежо“, власника Зорана Милојевића из Ножичког, који је био паркиран испред  клаонице перади „Перутнина-Птуј“ у Повеличу, из непознатих разлога избио је пожар. Како је мјењач био убачен у брзину,  самозапаљени аутомобил је са паркинга без возача кренуо преко приступног пута и зауставио се у одводном каналу испред фирме за прераду дрвета  „Татић трејд“ гдје су га у пламену затекли ватрогасци.

 Благовременом  интервенцијом Ватрогасне јединице Србац пожар је угашен, али се материјална штета процјењује на око четири хиљаде марака.

„Да је запаљени аутомобил остао на паркингу могло је доћи до праве катастрофе. У то вријеме на паркингу је  било тридесетак аутомобила радника ове компаније. Ватра се могла проширити и на погон сусједне фирме  која се бави  припремом и паковањем  огревног  дрвета  намјењеног за извоз“, кажу очевидци овог необичног  случаја.

Шта је изазвало самозапаљење и пожар на аутомобилу, тешко је  утврдити, али се претпоставља  да су високе температуре изазвале  кратке спојеве на  електро-инсталацијама. Најважније је да није било повриједјених лица и тежих посљедица.

(БН/С.К:)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Марко

07.07.2019 17:50

Несто овде не стима.Није га ватра избацила из брзине ! Ако је био у брзини...ту би и изгорио !

ОДГОВОРИТЕ