Мјештани Мокрог притекли у помоћ

Мухамед Ћуревац (28) из Горажда тешко је повријеђен у саобраћајној несрећи која се у понедјељак у 19. 30 догодила у Мокром код Пала, док је његова супруга Ламија задобила лакше повреде.  

Република Српска 04.07.2019 | 07:37
Мјештани Мокрог притекли у помоћ
Двоје младих Гораждана, који су у браку непуних мјесец дана, доживјело је несрећу када су својим “пежоом” кренули тетки у Сарајево.

Здравствено стање Ћуревца је озбиљно и он се због повреда главе и врата тренутно налази у Клиничком центру Универзитета у Сарајеву. Њега је јуче у болници посјетио рођак Сенад Бахто.

– Цијело јутро је на претрагама и снимањима и тренутно је на интензивној њези. Има прелом вратног пршљена, али углавном је при свијести – додаје Бахто.

Резали појасеве

Све наде у његово оздрављење полажу и мјештани Мокрог и возачи који су у драматичном спасавању показали своје хумано лице. На десетине њих без размишљања је одмах истрчало из својих кућа и возила како би притекли у помоћ.

– Моја кућа баш је поред мјеста гдје је била несрећа, све се десило у секунди. Видјели смо како бијели ауто лети, удара у асфалт и више пута се преврће док није завршио на крову – прича узбуђено Милица (идентитет познат редакцији Аваза), која је свједочила стравичној несрећи.

Мјештанима мокрог и људима из возила нису требали ни полиција ни ватрогасци, рукама су одваљивали лим како би извукли млади пар.

– Неко је повикао: „Помозите, људи, да дигнемо возило, да видимо јесу ли живи.” Мушкарци, жене, сви смо притрчали. Неко је рекао: “Дајте нож, везани су, не могу изаћи од појаса.“ Из куће су донијели нож. Жена се чула из аута: „Спасите њега, ја сам добро“ – казује саговорница.

Полијевали дјевојку

Из возила су прво извукли Мухамеда, због тешких повреда главе на моменте је губио свијест. Жене су из кућа донијеле воду и полијевале Ламију, која је у шоку понављала: „Ја сам добро, спасите Мухамеда.“ 

– У колони је била и једна докторка. Давала је савјете људима да га положе и да му подигну ноге. Сједила је поред њега, ставила му завој на крваву главу, уста му квасила водом и говорила му: „Причај са мном, немој спавати“ – препричала је Милица.

Људи су позвали полицију, а они Хитну помоћ с Пала, која је у кратком року стигла на мјесто несреће и превезла пар у болницу.

Скренуо да не удари возило

До несреће је, казали су очевици, дошло је приликом претицања.

– Мухамед је дао жмигавац на правцу, да заобиђе возило испред, а онда је возило испред њега којим је управљала жена такође кренуло у претицање не гледајући у ретровизор. Скренуо је да је не удари, нагазио точком на шодер, пар пута ударио о земљу и неки попријечни пут и преврнуо се на кров. Када видите ауто, чудо је да је у њему ико остао жив – прича Мухамедов рођак Сенад Бахто.

Породица је захвална свим људима који су у тренутку несреће несебично притекли у помоћ брачном пару из Горажда.

– Захваљујемо свима и нека им Бог да све најбоље, ко год је био и ишао да спаси њихове животе. Сви су људи исти, није битно које су националности – казала је Мухамедова бака Сулејмана Бахто.

Мухамедова мајка Елвира Ћуревац казала је да је он  тог дана након посла  свратио код ње и рекао да иду у Вишеград.

– Али, нажалост, умјесто тамо, кренули су тетки у Сарајево. Њу највише воли и она га је звала, али до Сарајева нису ни дошли. Ја ништа до јутрос нисам знала – испричала је Мухамедова мајка.

(Српскаинфо)

Коментари / 12

Оставите коментар
Name

Истина

04.07.2019 06:04

Нека им драги Бог помогне да све превазиђу, млади су. Наш народ је ипак диван, пружили су прву помоћ, несебично, што показује да су сви људи исти, док нацијама машалају политичари, да нас све држе под контролом, а себе дуго на власти.

ОДГОВОРИТЕ
Name

А

04.07.2019 07:07

@Истина је истина да није све истина што новинари пишу. Повређеном брз опоравак.

Name

тако је

06.07.2019 15:41

Нас и..њихов.народ јест диван а незнам колико су због тога сретне националне тате

Name

♥️ није камен

04.07.2019 06:50

Свака част свима који су помогли, надам се да ће младожења наћи снаге и преживети ову трагедију.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Свака Част

04.07.2019 09:17

Брз опоравак и ако је човјек знаће он то да цијени.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Свака Част

04.07.2019 09:33

Брз опоравак и ако је човјек знаће он то да цијени.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милиционар

04.07.2019 10:29

Свугдје је већина народа добра а једино што не ваља су политичари у БиХ и свугдје људи ће притећи у помоћ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

04.07.2019 11:39

Браво за коментар и браво за народ који је спасавао!

Name

Дусанка

05.07.2019 18:03

Брз опоравак, Да оздрави и да дуго зиве у браку!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Саша

06.07.2019 22:37

Даће Бог да буде добро.Амин.

Name

гуз

06.07.2019 12:16

Свака им цаст!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дина

07.07.2019 18:26

Ја само цитам стално ове коментаре" сви смо исти, није вазно које смо национлости". Родена сам у босни и сада имам 41 годину и као дијете сам знала да је све исто. И сад имам осјецај да смо се вратили у средњи вијек. Само националост, вјера нема везе о цему се ради! То је тако ФУИ и ПРИМИТИВНО!!!

ОДГОВОРИТЕ